- AutorOdp.
- 24 listopada 2013 at 20:21
Ostatnio poszłam do lekarza się przebadać. Maiłam lekkie problemy z oddychaniem, więc skierowanie do alergologa. Wynik astma! Zupełnie się tego nie spodziewałam. Od razu leczenie, znowu szok, steryd wziewny. Czy jest jakiż inny sposób? Tyle się naczytałam o tych negatywnych skutkach sterydoterapi.
2 grudnia 2013 at 20:11No włażnie lekarze mówią, że tylko sterydy pomogą.
7 grudnia 2013 at 15:03Ja choruję na astmę od dwóch lat. Na początku sterydy też mnie przeraziły! Ale porozmawiałam spokojnie ze swoim lekarzem, okazało się że sterydy nie są już tak niebezpieczne jak kiedyż. Dzięki odpowiedniej suplementacji można łatwo uniknąć tych wszystkich powikłań sterydów jakimi straszą nas stare ciotki 😉 😀
9 grudnia 2013 at 11:22Lekarz zalecił mi branie adcortu. Z tego co się orientuję to zawiera on witaminy rozpuszczalne w tłuszczach i kilka innych ważnych składników, jak np. kwas hialuronowy czy asparaginian ornityny. Ponoć wszystkie te składniki mają mnie zabezpieczyć przed „złymi” skutkami sterydów. Poczekamy, zobaczymy 8)
10 grudnia 2013 at 10:00To zalezy na co jestes uczulona, jakie masz objawy itd…..Mojej córce dzięki diecie minelo:)
11 grudnia 2013 at 16:12A jaką dietę stosuje Twoja córka?
29 grudnia 2013 at 22:51Kontrola kontrolą. Ale nie straszmy – z astmą można normalnie żyć!
30 grudnia 2013 at 16:56Pewnie ze mozna trzeba tylko przyjmować wziewy.
5 lutego 2014 at 12:04Super
- AutorOdp.