- AutorOdp.
- 11 lutego 2008 at 21:39
Co myslicie o autoryzowanych serwisach samochodowych? mialyscie kiedys z nimi stycznosc jak wypadaja w porownaniu do warsztatow nie posiadajacych autoryzacji. Generalnie czy warto oddac autko do aso czy lepiej do mechanika jednak zaznaczam ze nie mam zadnego zaufanego 馃檨
12 lutego 2008 at 11:59wiadomo w aso pracuja wyspecjalizowani ludzie w danych samochodach wiec chyba lepiej im dac auto do naprawy.a o jakie aso pytasz? bo kazdy koncern samochodowy ma swoje autoryzowane serwisy ktore roznia sie miedzy soba
12 lutego 2008 at 15:15mi chodzi o aso volvo bo maja teraz rabaty na naprawy i czesci i myslalam co by nie skorzystac z tego tylko nie wiem jak jest u nich z naprawami co bym sie nie wpakowala w jakies klopoty
12 lutego 2008 at 15:43[usuni臋to_link] wrote:
mi chodzi o aso volvo bo maja teraz rabaty na naprawy i czesci i myslalam co by nie skorzystac z tego tylko nie wiem jak jest u nich z naprawami co bym sie nie wpakowala w jakies klopoty
Daj膮c auto do ASO (gdy nie masz naprawd臋 zaufanego mechanika) masz pewno偶膰, 偶e do ewentualnych napraw i serwisu zostan膮 zastosowane oryginalne cz臋偶ci (a nie np. jakie偶 chi艅skie ich zamienniki). Jest to szczeg贸lnie wa偶ne w przypadku nowszych aut. No i otrzymujesz wszystko na pi偶mie… co te偶 nie jest bez znaczenia.
Co do jako偶ci us艂ug – to wszystko zale偶y od „specjalist贸w”, kt贸rzy tam pracuj膮. Firma Volvo ma dobr膮 renom臋 na rynku wi臋c ASO bym si臋 nie obawia艂, cho膰 z 偶adnym serwisem do tej pory do czynienia nie mia艂em.13 lutego 2008 at 21:28jesli chodzi o aso volvo to ponoc dobrze naprawiaja auta bo raz moj wujek im cos dal do naprawy tak ze mechanik sobie z tym nie mogl poradzic no i mu naprawili.z tym ze on korzystal tylko z jednego aso a w Polsce jest ich sporo no ale trudno zeby przetestowac wszystko:) zreszta volvo prowadzi cala akcje z naprawami. na stronce [usuni臋to_link] swoja droga jestem ciekawa co myslicie o tych cenach co podaja na stronie?
14 lutego 2008 at 12:38850zl za rozrzad to chyba nawet nie tak duzo nie? bo pewnie mechanik by wzial podobnie tym bardziej ze to do volvo
3 marca 2008 at 16:46Na stronie znalaz艂am zegarek [usuni臋to_link] 4 dni do przegl膮d贸w za 50 z艂 馃槈
9 czerwca 2009 at 17:24W sytuacji gdy jest to nowy samoch贸d i cokolwiek si臋 dzieje – tylko i wy艂膮cznie Autoryzowany Serwis.
Je偶eli znasz mechanika – to od samego pocz膮tku mo偶esz serwisowa膰 u niego samoch贸d. Zawsze to lepiej gdy tylko i wy艂膮cznie jedna osoba zajmuje si臋 pojazdem ni偶 co chwile zmiana punkt贸w serwisowych.
13 lipca 2009 at 10:38Ja na pocz膮tku serwisowa艂am m贸j furk臋 w aso- poprzedni w艂a偶ciciel te偶 to robi艂- dosta艂am ksi膮偶k臋 serwisow膮 ze wszystkimi wymianami z datami i wog贸le. Jakie偶 by艂o moje zdziwienie, kiedy zostawi艂am j膮 w serwisie, zajmuj膮cym si臋 tylko moj膮 mark膮, ale bez s艂贸wka autoryzowany, i w trakcie naprawy Pan poprosi艂 czy mog臋 podjecha膰, bo chcialby mi cos pokaza膰… S艂uchajcie te p贸艂m贸zgi w aso mi amortyzatory odwrotnie za艂o偶yli!! Tai drobny szczeg贸艂!! I ja tak je藕dzi艂am!! Bo aso przecie偶, tyle kasy za wszystko si臋 p艂aci to my偶la艂am, 偶e si臋 znaj膮. Psikus!
26 wrze艣nia 2009 at 13:08Ja tez serwisuje w Feu Vert.
Pierwszy raz pojechalam tam z tata i od tego czasu jezdze tylko tam kiedy cos sie dzieje z moim autem.albo na sezonowa wymiane opon. - AutorOdp.