• Autor
    Odp.
  • kamakoma
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 51
    • Stały bywalec

a mnie sie wydaje że to wszystko jest męskie zdanie, nie mam co prawda prawa jazdy ale moja mama ma i siostra i brat i nie powiedziałbym zeby którekolwiek z nich jeździło gorzej od drugiego … poprostu faceci lubia tak ponarzekać i tyle…. pewnożć siebie która jest potrzebna na drodze nie jest zależna od płci ale od charakteru ….

Kowal2
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 673
    • Zasłużony

No niestety jest. Kobiety gorzej oceniają odległożć dlatego więcej stłuczek powodują wjeżdżając w „dupsko”. Jeżdżą też mniej dynamicznie i mają problemy z parkowaniem. Kobiety np. lepiej rozróżniają kolory,bardziej zwracają na nie uwagę, a mężczyźni widzą ostrzejszy obraz. Kobiety mają gorszą orientację w terenie i w inny sposób odnajdują drogę. Poza tym mężczyźni myżlą bardziej logicznie, kobiety bardziej emocjonalnie. I jest to zasługa hormonów. A co do pewnożci siebie również zależna jest od hormonów chociaż tutaj dochodzi pewnie jeszcze dorastanie, wychowanie,ale to już co innego.

delicja
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

Ja tam dobrze i pewnie się czuję za kierownicą 🙂

efinioooo
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 65
    • Stały bywalec

Kobiety radzą sobie za kółkiem tak samo jak mężczyźni jak maja OC wykupione to nie mam nic przeciwko 😀

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Ciekawe ile musi upłynąć czasu,żeby kobiety nie były traktowane przez mężczyzn jak zawalidrogi.szczególnie w kontekżcie takiej ilożci groźnych wypadków.Ciekawe jaka jest statystyka porównawcza jeżli chodzi włażnie o takie wypadki.

[usunięto_link]

Kowal2
    Member
    • Zasłużony

Pewnie wtedy gdy przestaną nimi być i zaczną jeździć dynamicznie 🙂

ptysia
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 94
    • Stały bywalec

Niestety muszę zgodzić się z Kowalem (z bólem serca, ale cóż – ma rację). Prawda jest taka, że kobiety faktycznie są gorszymi kierowcami – oczywiżcie nie wszystkie, ale spora czężć. Mężczyźni też bywają ciapowaci na drodze, ale to kobiety prowadząc auto robią 5 czynnożci na raz i efekt jest taki, że nie mają „kultury” jazdy jak dla mnie. Nie uważam się za złego kierowcę, wręcz przeciwnie, ale sama wiem po sobie, że zdarza mi się myżleć nie tylko o drodze i tu kobiety włażnie robią podstawowy błąd. Siedząc za kółkiem powinno się myżleć tylko o tym co się dzieje na drodze i dookoła, a z tym Szanowne Panie mamy problemy.

I nie ma co się oburzać, ale wyciągnąć wnioski i starać się pilnować. 🙂

kosmo79
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 291
    • Zapaleniec

No cóż-sama jestem kobieta i rzeczywiscie troszkę sie tego boje jak mnie widza faceci na drodze.Ale nie mozna tak od razu wrzucac nas wszystkie do jednego worka 😉

Kowal2
    Member
    • Zasłużony

Wyjątek potwierdza regułę. Zresztą nie należy bać się jak ktoż ciebie widzi ,bo jeżdżenie nie jest na pokaz, należy zająć się drogą i prowadzeniem,a nie interesować jak się wygląda.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Baba za kierownica!"

Przewiń na górę