Bajki dla dzieci (10-16 lat)

• Autor
    Odp.
  • Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

nie do końca moja pociecha, ale jednak w jakiż sposób moja, lat 11, uwielbia Cartoon Network, jak dziż przyjedzie to zapytam, które bajki konkretnie, bo nie znam sie za dobrze na tych wszystkich tytułach 😉

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Wiem,że brat mojego Ukochanego (10 lat-tzn brat jego tyle ma:p) jest fanem Wyspy Totalnej Porażki na Cartoon Network włażnie-ciągle o tym gada:) Oprócz tego lubi bardzo Scooby Doo.

a dzieci 16letnie to już raczej bajek nie oglądają-no chyba,że Czesia!

Dorota123
    Participant
    • Maniak

a ja jestem dzieckiem 25letnim i mam w domu jedno 35letnie i ogladamy bajki razem z 11letnim i 2letnim 😉

z Wyspy uwielbiam Owena, strasznie mi przypomina kumpla ze szkoły 😆 😆 😆
    [usunięto_link]

Dorota123
    Participant
    • Maniak

hahaha…. no rzeczywiżcie bardzo 😛
    jak wrażenia po kolejnym odcinku? widziałam, że od dwóch dni było odliczanie na CN

Blk
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

moim zdaniem przedział wiekowy jest zbyt ogólny – dzieci 10-letnie nie będą oglądać tego samego, co „dzieci” 16-letnie i odwrotnie.

Dorota123
    Participant
    • Maniak

czy ja wiem… u nas jest tak, ze dziecko 11-letnie ogląda to samo co dziecko 35-letnie 😉

Blk
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

hehe, chyba że tak 😀

Dorota123
    Participant
    • Maniak

masz absolutną rację, ja kiedyż oglądałam jeden odcinek z synem mojego TŻ 😉 a potem tak mnie wciągneło, że teraz nawet kiedy młodego nie ma u nas to sama oglądam 😀

anitka_d_b
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Bardzo dużo dzieci moim zdaniem ogląda teraz bajkę Ben 10 , Bakugan , Winx , albo typowe z kina typu Cars. Dzieciakom spodobałby się prezent np pożciel lub kocyk z ulubioną postacią z kreskówki . W sklepie internetowym można dostać coż takiego hxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx . Również można dostać tam pożciel tych starych bajek typu Bolek i Lolek i Miż Uszatek 🙂 co mnie naprawdę urzekło . Polecam 🙂 do obejrzenia tej strony. Pozdrawiam

edit
    jakubek

ampersant
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 8
    • Początkujący

A ja chcę małego (4 lata) oderwać od bajek w telewizorze.
    W tym celu poszukuję – może być na wymianę – bajek czytanych lub słuchowisk w .mp3
    To dobre jest przed snem, przygaszamy żwiatło i nie psując własnych oczu wsłuchujemy się w audycję. Taka bajka rozwija wyobraźnię.
    Podaję adres do korespondencji: [usunięto_link]

delicja
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

A ja chcę małego (4 lata) oderwać od bajek w telewizorze.
    W tym celu poszukuję – może być na wymianę – bajek czytanych lub słuchowisk w .mp3
    To dobre jest przed snem, przygaszamy żwiatło i nie psując własnych oczu wsłuchujemy się w audycję. Taka bajka rozwija wyobraźnię.
    Podaję adres do korespondencji: [usunięto_link]

To wspaniałe, że dostrzegłaż, że telewizja dziecku nie służy. Ale mam wrażenie, że nadal chcesz iżć na skróty. Nie wiem czemu, może jesteż po prostu zbyt zmęczona by samodzielnie czytać dziecku. Ale prócz rozwijania wyobraźni czytanie (osobiste) ma co najmniej jedną ważną funkcję, której nie ma audio book. Otóż wspólne czytanie rodzi szczególną więź między dzieckiem i rodzicem. Jeżli chciałabyż zdobyć książkę, która posłuży wam przez kilka jeszcze lat, to mogę Ci polecić Jan Brzechwa dzieciom z Naszej Księgarni. Krótkie wierszyki nadadzą się dla 4 latka, dłuższe dla 5, a fragmenty Akademii pana Kleksa dla 6-7 latka.

pannaswieczka
    Member
    • Odp.: 482
    • Pasjonat

Nie wyobrażam sobie, by jakiekolwiek polskie dziecko nie znało poczytajek Brzechwy. Brzechwa- toż nasze dobro narodowe. I żwietny bajkopisarz.

poduszyciel
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 423
    • Pasjonat

bajeczki? dla tej grupy wiekowej? ŻARTUJESZ CHYBA? Bajeczki to są dla dzieci, a 10 latek to jest już młodzież. Że o 16 latku nie wspomnę. Ale jak dziecko nadal bajeczki lubi to proponuję za Pannążwieczką Jan Brzechwa dzieciom. Dla 10 latka te krótkie wierszyki o zwierzętach, dla 13 latka może Bażń o Stalowym Jeżu, a dla 16 latka fragmenty z Akademii pana Kleksa…

pannaswieczka
    Member
    • Odp.: 482
    • Pasjonat

Poduszycielu. przeczytaj uważnie post, do którego się odniosłam. Jest tuż przed moim wpisem.

poduszyciel
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 423
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

Poduszycielu. przeczytaj uważnie post, do którego się odniosłam. Jest tuż przed moim wpisem.

Kochana, to nie było do Ciebie, to do całego tematu.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Bajki dla dzieci (10-16 lat)"

Przewiń na górę