- AutorOdp.
- 2 marca 2013 at 01:42
ja nie mogę! > nikt się jakoż tą nowożcią tu nie zająknął 🙄
czyżby nie było tu wżród nas katolików!? Jezus Maryja! 😈hej! wierzący! w Pana Boga, Jezusa Chrystusa, w jakież 'coż’ po żmierci 'waszej i naszej’
😆 co będziecie żlubować przed ołtarzem pańskim, chrzcić Wasze dzieciaki, uczyć Wasze boby 'w imię Ojca i Syna’, prosić księdza o pogrzeb dla Waszych babć i dziadków, kurna… itede…co sądzicie o tym niewątpliwie szczególnym wydarzeniu? 😕
5 marca 2013 at 17:39Trudno jest sądzić cokolwiek, nie mając pełnego oglądu sytuacji. Trudno wyobrazić sobie, iż z decyzją Benedykta XVI nie mają nic wspólnego wydarzenia w KK. Stan zdrowia nie jest aż tak kiepski, by nie móc sprawować władzy. Wystarczy spojrzeć na to, co działo się z Janem Pawłem II. Wiadomo, wydarzenie historyczne. Od kilku wieków żaden z papieży nie rezygnował z tej funkcji. Tym bardziej, iż bycie następcą Piotra to wielki przywilej. Myżlę, że prędzej czy później KK czekają wielkie zmiany.
28 maja 2013 at 01:11ja zaż myżlę, że Benedykt poczuł po prostu, że podchodząc pod dziewięćdziesiątkę jest za stary, żeby być papieżem – i ja go bardzo za to cenię – dopóki nie sięgnęła go miażdżyca…
zaż co do KK to się nie boję – Dżesis Krajz już wie najlepiej jak dodać mu tlenu 😀
a Ty boisz się? 😉 hej, spoko, Bóg choć taki stary jest wciąż młodszy jupi
10 września 2013 at 10:53Myżlę, że zrobił to bardzo po ludzku. W końcu papież to też człowiek i ma prawo do odpoczynku i emerytury w spokoju. Nie żledziłam jego „rządów” bo nie interesuje mnie to, ale tą decyzją wywarł na mnie duże wrażenie :).
A nowy papież okazał się bardzo fajny, więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :).10 września 2013 at 16:40jego odejżcie było dziwne, ale teraz o nowym papieżu strasznie coż cicho.. hmm dlaczego?
13 września 2013 at 01:15[usunięto_link] wrote:
jego odejżcie było dziwne,
co masz konkretnie na myżli „adammachulski”? bo jakoż dziwnie zagadkowo gadasz 😉
ps. sądzę – tak moim skromnym zdaniem – że to był b.wielki myżliciel 😯
nie tylko zresztą katolicki! 😛[usunięto_link] wrote:
ale teraz o nowym papieżu strasznie coż cicho.. hmm dlaczego?
wiesz, zależy w jakich „medialnych trąbach”.
ja mam inne odczucie. wielu poważnych racjonalistów powołuje się na niego.
acha, dodam, że sam kupiłem obie Jego encykliki… i je czytam 😀13 września 2013 at 01:17[usunięto_link] wrote:
jego odejżcie było dziwne,
co masz konkretnie na myżli „adammachulski”? bo jakoż dziwnie zagadkowo gadasz 😉
ps. sądzę – tak moim skromnym zdaniem – że to był b.wielki myżliciel 😯
nie tylko zresztą katolicki! 😛ja mam inne odczucie. wielu poważnych racjonalistów powołuje się na niego.
acha, dodam, że sam kupiłem obie Jego encykliki… i je czytam 😀ps. a Ty przeczytałeż? 😯
[usunięto_link] wrote:
ale teraz o nowym papieżu strasznie coż cicho.. hmm dlaczego?
wiesz, zależy w jakich „medialnych trąbach”.
Papież Franczesko, po prostu jest 'niepoprawny’, więc jak go rozpowszechniać, hehe…
a przy tym na razie nie daje się go 'uchlać’ – ale i tak jeszcze będzie głożno – zobaczysz 🙂 🙂2 października 2013 at 22:26nowy papież jest dobry 😀 argentyńczyk 🙂
19 października 2013 at 10:24a mi czegoż w nowym papieżu „brakuje”. Mam wrażenie, że mamy do czynienia z kolejnym aktorem na tym urzędzie
27 października 2013 at 18:56A dla mnie kazdy innym od JPII jest dziwny..
7 grudnia 2013 at 19:39Sorry ale żal…
8 grudnia 2013 at 00:39[usunięto_link] wrote:
A dla mnie kazdy innym od JPII jest dziwny..
ciekaw jestem, czy czytałeż jego teksty…
- AutorOdp.