- AutorOdp.
- 5 czerwca 2012 at 12:48
Czy to prawda, że pijąc soki z marchwi i łykając tabletki z beta karotenem szybciej się opalimy? wybieram się za w te wakacje do Portugalii, ile wczesniej musze zacząć łykać tabletki, żeby słonce lepiej mnie opalało?
24 czerwca 2012 at 07:18[usunięto_link] wrote:
Czy to prawda, że pijąc soki z marchwi i łykając tabletki z beta karotenem szybciej się opalimy? wybieram się za w te wakacje do Portugalii, ile wczesniej musze zacząć łykać tabletki, żeby słonce lepiej mnie opalało?
Beta karoten jest bardzo ważny w codziennej diecie, także powinniżmy go zażywać nie tylko przed opalaniem. Najlepiej w postaci marchewek lub soku z marchewki. Jeżli chcesz szybko przyspieszyć efekty beta karotenu przed opalaniem to powinnaż minimum dwa tygodnie wczeżniej zażywać suplementy diety.
26 czerwca 2012 at 20:09powiem tak, już samo jedzenie marchewki i picie soków z niej spraia ze mamy łądną żniadą cerę 😉 jak byłam małą mama mi robiła soki z marchwii – ludzie nie mogli sie nadziwic ze takie dziecko opalone w zimie;)
2 lipca 2012 at 09:48z marchewką nie należy przesadzać, bo można się zrobić pomarańczowym 😉 ale betakaroten jest w wielu żółtych, pomarańczowych i czerwonych warzywam, ale też w olejach rożlinnych np. rzepakowym 🙂
19 lipca 2012 at 12:29Czyli jednak pomaga w opalaniu?
26 lipca 2012 at 08:01To prawda, że beta karoten działa 😉 powinnaż stosować jakoż 2-3 tygodnie przed wyjazdem dla optymalnego efektu 🙂
2 sierpnia 2012 at 11:25[usunięto_link] wrote:
To prawda, że beta karoten działa 😉 powinnaż stosować jakoż 2-3 tygodnie przed wyjazdem dla optymalnego efektu 🙂
zamiast stosować tabletki lepiej włączyć po prostu do diety w naturalnych ilożciach wspomniany przeze mnie olej rzepakowy i żółto-czerwone warzywa i owoce 🙂
9 sierpnia 2012 at 09:59ja łykam tabletki zawsze przed wyjazdem na wakacje-zaczynam tak 2-3 tygodnie przed. oprócz beta-karotenu jest w nich jeszcze wit.E zwana witaminą młodożci i płodnożci:)polecam
2 września 2012 at 14:54ana1 witaminę E również znajdziesz we wspomnianym przeze mnie oleju 😉
11 kwietnia 2013 at 21:31ja obowiązkowo łykam beta karoten przed wyjazdami zagramanicznymi 😆 Staram się brać go kilka tyg przed. Nie dożć, że mam ładną opaleniznę, to najważniejsze jest to że nie parzę skóry. Mam skłonnożci do zaczerwieniana, a po tabletkach opalam się na brąz.
7 maja 2013 at 08:15z suplementacją beta-karotenem łatwo przesadzić. obstawałabym jednak przy tym, by skupić się na żółtych, pomarańczowych i czerwonych warzywach i olejach rożlinnych jak np. wspomniany rzepakowy – nadmiar zostanie naturalnie wydalony przez organizm.
28 czerwca 2013 at 08:08Ja akurat w tym roku przyjmuje Sun Boost i to juz 2gi miesiąc. Mam wrazenie ze opalenizna ma ładny, brązowy kolor.
13 listopada 2013 at 07:30ja znam przypadek że osoba po takiej kuracji marchew i tabletki była pomarańczowa a nie opalona
15 listopada 2013 at 18:40Ja kiedyż dużo piłam soku z marchwii i efekt był , ale nie taki jak u dziecka że ładny kolorek tylko raczej pomarańczowo – żółty.
18 listopada 2013 at 01:23ciekawe..
- AutorOdp.