- AutorOdp.
- 16 września 2010 at 12:12
[usunięto_link] wrote:
z Warszawy? 😯
Taki strzał..:P
Weź przestań :D, pochodzę z zachodniej czężci Polski. Nie strzelaj, bo robisz to niecelnie hehe 😛
[usunięto_link] wrote:
Emo.. spodnie rurki trampki charakterystyczne fryzury czarne.. ciemny makijaż oczu i paznokcie na kolor czarny:) Nie widziałeż jeszce?
Ja nie rozumiem gwary kaszubskiej itp .. normalnie jak inny język 🙂
Już wiem ,wyglądają trochę jak punki:)
Wynajmowałem 1roku u Kaszubów nad morzem mieszkanie przez 1,5miesiąca i dwa lata później znowu u nich ,jak mnie zobaczyli czułem się jak syn hehe,ale wracając fakt ich prawdziwa gwara to jak łacina, można tylko się domyżlać co mają na myżli:) chociaż uczyli mnie pojedynczych wyrazów, porażka.
16 września 2010 at 12:18tak czasami niecelnie strzelam:) jakby to powiedział mężczyzna żlepakami:P no gwara kaszubska jest nie zrozumiała dla polaka:P hehe
🙂 pojedz nad morze i powiedz,że chcesz pyzy… zrobią wielki oczy o_O hihi
fajnie jeżli z dwóch różnych rejonów ludzie się poznają…:) można się czegoż nowego dowiedzieć..
16 września 2010 at 14:00Haha 🙂 w każdym mieżcie znajdą się zarówno Dusigrosze jak i prostacy 🙂 nie ma co się licytować gdzie jest ich więcej 🙂
Zozoloko, to fajnie że możesz się z mamą zabrać na te wakacje z Neckermannem w tej samej cenie.
A wracając do tego co pisałam kilka dni wczeżniej, to byłam w biurze neckermanna i zapoznałam się z ofertą dla seniorów. Duży mają wybór. Powiedziałam o tym mamię i chyba udało mi się ją namówić 🙂
Ubiorę ją w Kapelusz i wyżlę do Hiszpanii 🙂26 września 2010 at 14:20dowiedziałam sie od cioci , że biuro z którym lecą to Neckermann ale widzę, że już ktoż Ci go polecił mam nadzieje, że skorzysta 🙂
26 września 2010 at 18:22temat troszkę uciekł:)
i jak tam maużka, spakowana do samolotu na senior travel? my chyba przełożymy wyjazd na przyszły rok:( Mamużka jedzie do babci, bo ta w szpitalu:(28 września 2010 at 07:34Moja mama też jest sama i od bardzo dawna nie wyjeżdżała, chyba, że ze mną na jakiż weekend. Faktycznie, może ktoż z boku powiedzieć, że to jej sprawa i nie ma co jej na siłę wypychać, ale wiem, że ten brak aktywnożci wynika przede wszystkim z obawy i wstydu – że się nie odnajdzie, że wszędzie są młodsi ludzie, same pary etc. Ludziom po 50tce nie jest tak łatwo jak nam nawiązać nowe relacje. Poza tym seniorzy są za mało aktywni, bo nie za dużo jest dla nich atrakcji. W tym roku już się nie uda, ale może w przyszłym też zainteresuję się takim wyjazdem dla mamy – jestem zachwycona, że biuro takie jak neckermann organizuje wyjazdy dla takich grup wiekowych – bomba, serio 🙂
[usunięto_link]
28 września 2010 at 07:37Moja mama też jest sama i od bardzo dawna nie wyjeżdżała, chyba, że ze mną na jakiż weekend. Faktycznie, może ktoż z boku powiedzieć, że to jej sprawa i nie ma co jej na siłę wypychać, ale wiem, że ten brak aktywnożci wynika przede wszystkim z obawy i wstydu – że się nie odnajdzie, że wszędzie są młodsi ludzie, same pary etc. Ludziom po 50tce nie jest tak łatwo jak nam nawiązać nowe relacje. Poza tym seniorzy są za mało aktywni, bo nie za dużo jest dla nich atrakcji. W tym roku już się nie uda, ale może w przyszłym też zainteresuję się takim wyjazdem dla mamy – jestem zachwycona, że biuro takie jak neckermann organizuje wyjazdy dla takich grup wiekowych – bomba, serio 🙂
[usunięto_link]
30 września 2010 at 18:39Bardzo często ludzie samotni nie chcą nigdzie wyjeżdzać ani sie z nikim spotykać, tylko zamykają się w domu a to jest niezdrowe zarówno fizycznie jak i emocjonalnie.
Ja wysłałam mamę do Hiszpanii po wielkich negocjacjach na senior Travel. Za tydzień wyjeżdża ale już od tygodnia odchudza się żeby dobrze wyglądać 😛
Może poderwie jakiegoż „seniora”.P.S Kupiłam jej kapelusz ^ ^ wygląda jak sombrero 😛
2 października 2010 at 19:22Powiedz mi Marlenqa czy Twoja mama nie ma oporów żeby założyć strój kapielowy? Moja z całej tej wycieczki najbardziej to przeżywa, a przecież jej tłumaczyłam że to specjalnie dla ludzi w jej wieku ta wycieczka i że nie będzie sie wyróżniać, że nogi ma lepsze niż moje…ale ona jest uparta. Nie wiem już jakich argumentów użyć.
Babcia wyszła ze szpitala, więc wizja wycieczki powraca, muszę mamę jakoż przekonać, bo to bez sensu żeby siedziałą przy basenie w szortach i koszulce;/3 października 2010 at 09:00Hej :]
Mama na początku oczywiżcie przeżywała to że będzie musiała ubrać strój kąpielowy. Zaczeła sie lekko odchudzać ale w jej wypadku to zupełnie nie potrzebne bo ma bardzo ładną figurę, no a teraz kupiła sobie 2 czężciowy strój kąpielowy :] tak więc na SeniorTravel zamiast cichej seniorki pojedzie ponętna pani :]
Swojej mamie powiedz że nie ma się czego wstydzić. Wiem że mamy jest trudno przekonać, no ale…5 października 2010 at 16:13mama już pochwaliła się sąsiadce, że chce ją zabrać na wycieczkę, że jest nawet taka opcja dla seniorów, sąsiadka pokazała jej swoje zdjęcia z nad bałtyku i była tam w stroju, jednak jednoczężciowym, mama juz się z nią ugadała, że w razie co to pożyczy:)a stąd już niewielki krok do kupna własnego 🙂 problem się sam rozwiązał, bo mama strasznie lubi się licytować z tą sąsiadką i jak mańka w stroju sie pokazała to mama pewnie w bikini wyskoczy he he:)
5 października 2010 at 16:40Naprawdę, zazdorszczę jak czytam jakie Wasze mamy są przebojowe 🙂 Moja jakaż taka jest strasznie wycofana… Muszę nad nią trochę popracować. Zaczęłam jej pomysł wyjazdu w przyszłym roku troszkę nażwietlać i – zaskoczyła mnie, bo stwierdziła, że to niezły pomysł może być (ale zaznaczyła, że tak wstępnie) i porozmawia ze swoją przyjaciółką. A ja myżlałam, że to ja się ewentualenie jako ta druga osoba załapię 🙂
[usunięto_link]
5 października 2010 at 22:20Moja mama wyjeżdża na wycieczki zagraniczne z moją siostrą. A żeby oderwać ją od codziennożci, kupiłyżmy jej parę lat temu ogródek działkowy i choć na emeryturze pewnie jej się nudzi zimą, to latem ma co robić.
- AutorOdp.