- AutorOdp.
- 26 marca 2013 at 18:28
Mażć cynkowa ma działanie bardziej żciągające niż matujące. Bardziej polecam ją do stosowania na małe wypryski i opryszczkę. Na blizny polecam Bio Oil.
7 kwietnia 2013 at 21:26[usunięto_link] wrote:
Effaclar A.I.
Też polecam.
24 maja 2013 at 09:50[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
Jeżli blizny znikną same w ciągu 6 – 12 miesięcy to dobrze. Jeżli jednak po roku nadal będą widoczne, to niestety pozostaje usunięcie ich poprzez jakiż profesjonalny zabieg. W tym przypadku chyba najskuteczniejsza będzie laseroterapia. Jest skuteczna i nic nie boli – tak też warto o tym pomyżleć. 🙂
nie wiem czy bym czekała az tak długo i w sumie po co…
pisz etak bo sama usuwałam bliznę na karku włażnie laseroterapią – IPL2Elipse w Dermamedzie.
Na początku próbowałam z mażcią, ale niestety szału nie było więc stwierdziłam, że nie ma sensu czekać a szybko zamknąć temat 🙂No jasne masz rację, nie chodzi o to, aby tyle czekać, ale jeżli ktoż myżli, że jednak blizny znikną same i odkłada zabieg w czasie, to jeżli tak długo się one utrzymują, to jako rozwiązanie poleca się zabieg profesjonalny. Jest wiele metod, które niwelują blizny np. metoda laserem erbowym pixel, który bardzo łagodnie i precyzyjnie ingeruje w naskórek, przez co nie wynikają żadne powikłania po zabiegu i jest on 100% bezpieczny.
24 maja 2013 at 19:43Trzeba się powstrzymać od drapania. Na mniejsze i większe blizny różnego rodzaju pomoże zabieg rollcitu chirurgicznego. Działa na blizny po trądziku włażnie, ale tez na rozstępy, blizny innego pochodzenia, np chirurgiczne. Polecam zrobić ten zabieg w Centrum medycznym KRAJMED w Warszawie przy Wałbrzyskiej. świetne efekty, a opieka fachowa i miła
31 maja 2013 at 18:14Nie ma mowy o drapaniu czy żcieraniu takich blizn. W ten sposób można sobie tylko pogorszyć sprawę, a jeżli mamy skłonnożć do powstawania bliznowców, to już w ogóle kiepsko. I dlatego też nie ma co czekać na cuda, że coż samo zniknie, lepiej skonsultować sprawę ze specjalistą i dowiedzieć się co może nam pomóc w likwidacji blizn czy przebarwień.
27 czerwca 2013 at 16:43tak blizny to nie taka łatwa i szybka sprawa, jeżli chodzi o ich usuwanie, ja stosowałam mażć cepan- żmierdzi cebulą ale jest skutecznym, jednak potrzebowałam kilku opakowań zanim zeszły i podstawowa zasada, nie opalasz!!!bo ta mażć nie wiem jak inne tego typu chyba działają ze słońcem tak, że robią się brązowe plamy;/więc najlepiej stosować na noc i zimną, jak słońce już tak nie opala i nie chodzić na solarium, chyba że chcesz być w łatki
30 sierpnia 2014 at 08:27Do walki z przebarwieniami można zastosować zabiegi laserowe. Czasami konieczne jest wykonanie kilku serii. Twoje przebarwienia powinny z czasem coraz bardziej blednąć. Jeżli wychodzisz na słońce, smaruj twarz kremem z filtrem, by promienie słoneczne nie utrwaliły ich jeszcze bardziej.
- AutorOdp.