• Autor
    Odp.
  • medoff
    Member
    • Temat贸w: 6
    • Odp.: 71
    • Sta艂y bywalec

Hej ! Mam ma艂e pytanko 馃檪 Mo偶e kto偶 ma taki drobny problemik jak ja i zechce sie podzieli膰 radami 馃檪 Chodzi o 偶lady po krostkach na buzi…. Nie jest to tr膮dzik.. ot tak czasem wyskoczy jaka偶 偶wiec膮ca „diodka” 馃榾 ja nie wytrzymuje i musz臋 j膮 wycisn膮膰 ( wiem 偶e to b艂膮d, 偶e nie powinno si臋 tego robi膰) . Jak mo偶na si臋 tego pozby膰? albo chocia偶 偶eby by艂y mniej widoczne.. z g贸ry dzi臋kuj臋 za pomoc 馃檪

Czersi
    Member
    • Temat贸w: 12
    • Odp.: 622
    • Zas艂u偶ony

Effaclar A.I.

Der-med
    Member
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

To zale偶y jak bardzo widoczny jest problem. Przy p艂ytkich bliznach pomoze stosowanie kosmetyk贸w z艂uszczaj膮cych oraz drobnych peeling贸w, przy g艂臋bszych zmianach oraz przebarwieniach lepiej zastanowi膰 si臋 nad mikrodermabrazj膮. I najwa偶niejsze – krostek nie nale偶y wyciska膰;)

Lady_Kala
    Member
    • Temat贸w: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Jak te blizny s膮 nie du偶e i p艂ytkie to spr贸buj NO SCAR-taki krem z macicy masy per艂owej wybielaj膮cy blizny! Ja nim usun臋艂am dosy膰 du偶e blizny na nogach po wypadkach! Do tego regularny peeling…

medoff
    Member
    • Sta艂y bywalec

nie no raczej s膮 takie p艂ytkie… peeling stosuje ale efekty nie nie zadawalaj膮…. a te ma偶ci to one wybielaj膮 te偶 sk贸r臋? Pytam bo chodz臋 teraz do solarium 馃檪

Niuszka86
    Member
    • Temat贸w: 12
    • Odp.: 262
    • Zapaleniec

spr贸buj maseczki z aspiryny, polecam.Przepisu poszukaj w necie.Uwaga! Podczas stosowania maseczki trzeba u偶ywa膰 wysokich filtr贸w!

parvati
    Member
    • Temat贸w: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

[usuni臋to_link] wrote:

nie no raczej s膮 takie p艂ytkie… peeling stosuje ale efekty nie nie zadawalaj膮…. a te ma偶ci to one wybielaj膮 te偶 sk贸r臋? Pytam bo chodz臋 teraz do solarium 馃檪

masz blizny, tradzik i chodzisz na solarium?????/ 馃槸

nie masz co sie ludzic: one juz nie znikna. zniszczylas sobie skore.

Der-med
    Member
    • Zapaleniec

Faktycznie, takich blizn nie nalezy opala膰. Niemniej jednak za wcze偶nie by m贸wi膰 o zniszczeniu sk贸ry;)

Na razie nie ma masci ani krem贸w, kt贸re przynios艂yby natychmiastowe rezultaty. Wyg艂adzaj膮ce i rozja偶niajace dzia艂anie widoczne jest dopiero po kilku miesi膮cach stsoswania. C贸偶, najlepsze efekty sp艂ycenia blizn przyniesie z艂uszczaj膮cy peeling- np. mikrodermabrazja, wiec je偶eli zalezy ci na szybkim efekcie trzeba si臋gn膮膰 po nieco silniejsze metody. Minusem jest tu to, 偶e po takim zabiegu sk贸ry nie wolno przez pewnien czas opala膰, by nie pojawi艂y sie przebarwienia.

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

Onione te偶 mam takie blizny na kolanach:D Po tym jak na si艂owni nieopatrznie rozwi膮za艂 mi si臋 but na bie偶ni,przydepn臋艂am sznur贸wk臋 i wypierniczy艂am si臋 a ci膮gle ruszaj膮ca bie偶nia pozdziera艂a mi sk贸r臋 z kolan na kt贸re spad艂am… Brrr 馃槙 Teraz juz prawie niewidoczne po smarowaniu w艂a偶nie tym No Scar z macicy per艂owej!

medoff
    Member
    • Sta艂y bywalec

Parvati trzeba by艂o przeczyta膰 dok艂adnie pierwszy post. Pisa艂am przecie偶 偶e to NIE jest tr膮dzik ! Tych blizn jest naprawd臋 nie du偶o… nowych krostek te偶 nie mam. Mam takie ma艂e okr膮g艂e plamki… i jest ich niewiele ale jednak przeszkadzaj膮,

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

Opalenizna tylko je podkre偶lisz i uwidocznisz-co jak co ale sk贸ra po solarium jest przesuszona i zniszczona a do tego ciemny kolor sk贸ry tylko podkre偶li te blizny!
    Ja bym najpierw pousuwa艂a blizny a dopiero potem si臋 opala艂a…

Der-med
    Member
    • Zapaleniec

[usuni臋to_link] wrote:

Opalenizna tylko je podkre偶lisz i uwidocznisz-co jak co ale sk贸ra po solarium jest przesuszona i zniszczona a do tego ciemny kolor sk贸ry tylko podkre偶li te blizny!
    Ja bym najpierw pousuwa艂a blizny a dopiero potem si臋 opala艂a…

Pousuwa艂a blizny, odczeka艂a pewien czas, 偶eby nie pojawi艂y si臋 przebarwienia (poniewa偶 o tym cz臋sto si臋 zapomina) i dopiero potem si臋 opala艂a;)

bettyboom
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 13
    • Bywalec

Je偶li blizny znikn膮 same w ci膮gu 6 – 12 miesi臋cy to dobrze. Je偶li jednak po roku nadal b臋d膮 widoczne, to niestety pozostaje usuni臋cie ich poprzez jaki偶 profesjonalny zabieg. W tym przypadku chyba najskuteczniejsza b臋dzie laseroterapia. Jest skuteczna i nic nie boli – tak te偶 warto o tym pomy偶le膰. 馃檪

arabica
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 29
    • Bywalec

[usuni臋to_link] wrote:

Je偶li blizny znikn膮 same w ci膮gu 6 – 12 miesi臋cy to dobrze. Je偶li jednak po roku nadal b臋d膮 widoczne, to niestety pozostaje usuni臋cie ich poprzez jaki偶 profesjonalny zabieg. W tym przypadku chyba najskuteczniejsza b臋dzie laseroterapia. Jest skuteczna i nic nie boli – tak te偶 warto o tym pomy偶le膰. 馃檪

nie wiem czy bym czeka艂a az tak d艂ugo i w sumie po co…
    pisz etak bo sama usuwa艂am blizn臋 na karku w艂a偶nie laseroterapi膮 – IPL2Elipse w Dermamedzie.
    Na pocz膮tku pr贸bowa艂am z ma偶ci膮, ale niestety sza艂u nie by艂o wi臋c stwierdzi艂am, 偶e nie ma sensu czeka膰 a szybko zamkn膮膰 temat 馃檪

Derma-Clinic
    Member
    • Odp.: 11
    • Bywalec

[usuni臋to_link] wrote:

Hej ! Mam ma艂e pytanko 馃檪 Mo偶e kto偶 ma taki drobny problemik jak ja i zechce sie podzieli膰 radami 馃檪 Chodzi o 偶lady po krostkach na buzi…. Nie jest to tr膮dzik.. ot tak czasem wyskoczy jaka偶 偶wiec膮ca „diodka” 馃榾 ja nie wytrzymuje i musz臋 j膮 wycisn膮膰 ( wiem 偶e to b艂膮d, 偶e nie powinno si臋 tego robi膰) . Jak mo偶na si臋 tego pozby膰? albo chocia偶 偶eby by艂y mniej widoczne.. z g贸ry dzi臋kuj臋 za pomoc 馃檪

Je偶eli chodzi o 偶wie偶e blizny potr膮dzikowe to spr贸buj zastosowa膰 maseczk臋 z glink膮 lub ma偶膰 cynkow膮. Powinno pom贸c 馃槈

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " blizny"

Przewi艅 na g贸r臋