- AutorOdp.
- 3 maja 2007 at 12:41
Czy z błonnikiem łatwiej się chudnie? Tak słyszałam. Podobno naturalnie przyspiesza metabolizm i oczyszcza układ pokarmowy. To prawda?
3 maja 2007 at 20:56błonnik nie jest trawiony przez nasz układ pokarmowy, a podczas wędrówki wchłania wode, przez co pęcznieje. Daje uczucie sytożci 🙂 i tym sposobem wspomaga odchudzanie. Ma baaardzo dużo innych zalet (oczywiżcie w rozsądnych ilożciach, bo gdy jest go za dużo o też niezdrowo) np. oczyszcza organizm z toksyn. Zawierają go głównie warzywa i owoce i ziarna zbóż.
4 maja 2007 at 11:32O, dokładnie. A na dodatek teraz jest jeszcze wygodniej, można dodać go do jogurtów, deserów i in.
Po prostu przyjemne z pożytecznym. 🙂
4 maja 2007 at 11:36Znaczy jak warzywa do jogurtu? Owoce to jeszcze ale warzywa? Chyba ze chodzi o te ziarna…
4 maja 2007 at 12:01Nie-eee 🙂 Nie warzywa, tylko błonnik naturalny. Microstructure produkuje taki fajny, w proszku. Dodajesz, do czego chcesz.
14 maja 2007 at 20:35na pewno pomaga schudnac, no a poza tym nasz organizm potrzebuje pewnej ilosci blonnika. jest on w jablakch, ziarnach, sloneczniku, otrebach (dobre sa sante) i ciemnym pieczywie. mozna sobie tak skombinowac np sniadanie zeby bylo bogate w blonnik i potem mniej chce sie jesc. ja dzisiaj zjadlam otreby z mlekiem, wczoraj kromke fitness jogurtowego (ciemne pieczywo) z szyneczka. no i potem nie bylam glodna:)
15 maja 2007 at 08:18ja tak jak estera jem duzo pełnoziarnistego pieczywa, według mnie najlepsze to takie ciemne pakowane z schulstada…nie wysycha tak szybko i na opakowaniu są wypisane wartożci odżywcze. z otębów moge polecić granulowane- z jabłkiem albo żliwką. 😀
- AutorOdp.