- AutorOdp.
- 9 października 2013 at 21:46
Mnie bolą stawy. Zażywam glukozaminę i na razie żrednio pomaga 🙁
20 października 2013 at 20:55Polecam zbadanie tarczycy, bo może to być poważny problem…
21 października 2013 at 14:27Ja na pewno przeszła bym się do lekarza z takim problemem.
24 października 2013 at 15:17Bardzo często ukształtowane jest to genetycznie i trudne będzie na to cokolwiek poradzić jak tylko wizyta u dobrego lekarza specjalisty,to pierwszy krok jaki powinnaż wykonać.
4 grudnia 2013 at 22:40Bóle stawów spowodowane są też nadwagą. Jak u Ciebie z tym?
16 grudnia 2013 at 09:08U mojej znajomej bóle stawów związane były z gorączką reumatyczną, więc moim zdaniem jeżli ból jest permanentny, nie mija po lekach czy mażciach to trzeba się udać do lekarza.
Mnie stawy bolą z zimna, od jesieni do wiosny musze się bardzo ciepło ubierać, bo jak przemarzne to męczę się przez kilka dni, myżlę o jakiejż mażci rozgrzewającej, czy to ma sens?22 grudnia 2013 at 14:58Na stawy dobre są metody domowe naszych babć jednym słowem.
27 grudnia 2013 at 19:04super
30 grudnia 2013 at 16:50Polecam masci rozgrzewające.
6 stycznia 2014 at 15:11Na schorzenia stawów szczególnie narażone są osoby z niedoborem tak ważnych witamin jak A, C i E oraz selenu. Te składniki znajdziemy przede wszystkim w warzywach i owocach. Beta-karoten przetwarzany w organizmie na witaminę A obecny jest w marchwi, morelach i melonach. Witamina C znajduje się przede wszystkim w czerwonej i żółtej papryce, pomarańczach, cytrynach, kapużcie, brukselce i ziemniakach. Aby uzupełnić deficyt witaminy E, warto sięgnąć po orzechy, pestki słonecznika, oliwę z oliwek i owoce awokado, a niedobór selenu można wyrównać poprzez jedzenie pełnych ziaren zbóż, jaj, drożdży, ryb, skorupiaków i mięsa.
Dobrze też pamiętać o jedzeniu tłustych ryb, takich jak łosoż, żledź, sardynka lub makrela. To włażnie te gatunki obfitują w niezwykle ważne dla naszego organizmu kwasy tłuszczowe omega-3.
13 stycznia 2014 at 11:01ja też mam ten problem, na szczężcie nie zawsze bolą, zwykle przy kiepskiej pogodzie.
Próbowałam ostatnio kuracji oczyszczającej cytrynami wg Tombaka (tej hardcore’owej) i „odpukać” od trzech tygodni spokój, może coż w tym jest podobno silnie oczyszcza i odkwasza, działa też przeciwzapalnie, na dzień dzisiejszy ją polecam, jeżli coż się zmieni dam znać 🙂13 stycznia 2014 at 13:38Tutaj mogę się zgodzić,bóle stawów to również w kwestii nadmiernej masy ciała i od tego powinniżmy zacząć,od redukcji tej masy. Poza tym jeżeli przez dłuższa metę nie przechodzi to nie ma na co czekać,tylko czym prędzej do lekarza.
- AutorOdp.