• Autor
    Odp.
  • muszka22
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Mnie bolą stawy. Zażywam glukozaminę i na razie żrednio pomaga 🙁

selee
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Polecam zbadanie tarczycy, bo może to być poważny problem…

EwaEwka
    Member
    • Odp.: 29
    • Bywalec

Ja na pewno przeszła bym się do lekarza z takim problemem.

e-Fontanna.pl
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 78
    • Stały bywalec

Bardzo często ukształtowane jest to genetycznie i trudne będzie na to cokolwiek poradzić jak tylko wizyta u dobrego lekarza specjalisty,to pierwszy krok jaki powinnaż wykonać.

Marika250
    Participant
    • Tematów: 4
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

Bóle stawów spowodowane są też nadwagą. Jak u Ciebie z tym?

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

U mojej znajomej bóle stawów związane były z gorączką reumatyczną, więc moim zdaniem jeżli ból jest permanentny, nie mija po lekach czy mażciach to trzeba się udać do lekarza.
    Mnie stawy bolą z zimna, od jesieni do wiosny musze się bardzo ciepło ubierać, bo jak przemarzne to męczę się przez kilka dni, myżlę o jakiejż mażci rozgrzewającej, czy to ma sens?

misia21
    Member
    • Odp.: 27
    • Bywalec

Na stawy dobre są metody domowe naszych babć jednym słowem.

agatarozenek
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

super

nowakkk
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Polecam masci rozgrzewające.

litwaa
    Member
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Na schorzenia stawów szczególnie narażone są osoby z niedoborem tak ważnych witamin jak A, C i E oraz selenu. Te składniki znajdziemy przede wszystkim w warzywach i owocach. Beta-karoten przetwarzany w organizmie na witaminę A obecny jest w marchwi, morelach i melonach. Witamina C znajduje się przede wszystkim w czerwonej i żółtej papryce, pomarańczach, cytrynach, kapużcie, brukselce i ziemniakach. Aby uzupełnić deficyt witaminy E, warto sięgnąć po orzechy, pestki słonecznika, oliwę z oliwek i owoce awokado, a niedobór selenu można wyrównać poprzez jedzenie pełnych ziaren zbóż, jaj, drożdży, ryb, skorupiaków i mięsa.

Dobrze też pamiętać o jedzeniu tłustych ryb, takich jak łosoż, żledź, sardynka lub makrela. To włażnie te gatunki obfitują w niezwykle ważne dla naszego organizmu kwasy tłuszczowe omega-3.

annickck
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

ja też mam ten problem, na szczężcie nie zawsze bolą, zwykle przy kiepskiej pogodzie.
    Próbowałam ostatnio kuracji oczyszczającej cytrynami wg Tombaka (tej hardcore’owej) i „odpukać” od trzech tygodni spokój, może coż w tym jest podobno silnie oczyszcza i odkwasza, działa też przeciwzapalnie, na dzień dzisiejszy ją polecam, jeżli coż się zmieni dam znać 🙂

e-Fontanna.pl
    Member
    • Odp.: 78
    • Stały bywalec

Tutaj mogę się zgodzić,bóle stawów to również w kwestii nadmiernej masy ciała i od tego powinniżmy zacząć,od redukcji tej masy. Poza tym jeżeli przez dłuższa metę nie przechodzi to nie ma na co czekać,tylko czym prędzej do lekarza.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Bolące stawy"

Przewiń na górę