- AutorOdp.
- 17 czerwca 2010 at 11:15
Czy myslicie ze zbyt długie przesiadywanie w pomieszczeniu dosyc ostro klimatyzowanym moze doprowadzic do odczucia drętwienia,rwania rąk.
Nie mam pojecia co sie dzieje-czuje jakby bóle mięsni ale tylko na rękach.17 czerwca 2010 at 16:10A z odżywianiem wszystko ok?
18 czerwca 2010 at 12:09wszystko wskazywalo by na brak cwicze, badz jedna pozycje w czasie pracy .. :>
18 czerwca 2010 at 14:02[usunięto_link] wrote:
Czy myslicie ze zbyt długie przesiadywanie w pomieszczeniu dosyc ostro klimatyzowanym moze doprowadzic do odczucia drętwienia,rwania rąk.
Nie mam pojecia co sie dzieje-czuje jakby bóle mięsni ale tylko na rękach.Na pewno kojarzysz to z przebywaniem w takich pomieszczeniach?a podczas zimy,zimna też ci drętwieją?jest taka jednostek nie wiem czy chorobowa ale polega na zaburzeniu kurczliwożci drobnych naczyń krwionożnych.
Pomagają ciepłe kąpiele i ja stosowałam większe ilożci olejów rożlinnych w dicie(oliwa z oliwek) i magnez.Ale to takie babskie metody może ktoż więcej napisze.13 lipca 2010 at 19:43A może warto się wybrać z tym do lekarza? Nie jestem wielką fanką biegania do lekarza po każdym kichnięciu, ale wydaje mi się, że Twoje dolegliwożci mogą się z czasem przerodzić w coż poważnego i lepiej z tym walczyć już teraz. Niekoniecznie domowymi sposobami.
8 sierpnia 2010 at 18:55Może Cie po prostu coż rozkłada. Klimatyzacja ma to do siebie 😉
12 października 2010 at 12:34moze, moja kolezanka miala starszne problemy z barkiem przez klimatyzacje
brala cala serie lekow i zabiegow!takze trzeba z tym uwazac
14 października 2010 at 17:42milkajolka wrote:moze, moja kolezanka miala starszne problemy z barkiem przez klimatyzacje
brala cala serie lekow i zabiegow!To bardzo ciekawe co napisałaż.Jakiż czas temu pracowałam w klimatyzowanym pomieszczeniu i maiłam straszny problem z gardłem ale o stawach nawet nie pomyżlałam.
15 października 2010 at 07:44no wlasnie tez bylam zdziwiona, ona miala za plecami klimatyzacje przez jakies 2 miesiace i nagle zaczal ja bolec bark, dostala zastrzyki i zabiegi na to, pozniej poprosila o przeniesienie do innego pokoju.
ja w pracy tez mialam klimatyzacje za soba gdzie ciagle ustawiali na 20 stopni i musialam sie strasznie wyklocic o to zeby ja wylaczac i nikt nie mogl tego zrozumiec! a mnie tak bolalo gardlo ze mialam suche nie moglam przelykac. takze ja jestem anty co do klimy:)21 stycznia 2012 at 12:56dretwienie rąk moze byc spowodowane wieloma rzeczami, od problemów z kręgosłupem po brak magnezu w organizmie – nie mozna tego w żaden sposób lekceważyc bo konsekwencje moga byc bardzo przykre;/. Ja bym na twoim miejscu poszła jednak szybko do lekarza.
28 stycznia 2012 at 14:03[usunięto_link] wrote:
Nie mam pojecia co sie dzieje-czuje jakby bóle mięsni ale tylko na rękach.Zdecydowanie trzeba się udać do lekarza!!! Drętwienie rą to bardzo poważna sprawa. W pierwszej kolejnożci do ortopedy (problemy z kręgosłupem, może klima, może stres/napięcie), potem kardiolog (krążenie)¦ Moim zdaniem PILNA sprawa!!! ❗
24 lutego 2012 at 15:00czasem tez zdretwieja mi recem, ale sadzilam, ze to od kregoslupa typwo, bede musiala sie temu blizej przyjzeć.
[usunięto_link]4 marca 2013 at 06:05Faktycznie wizyta u lekarza będzie tu wskazana. Co do klimatyzowanych pomieszczeń to na mnie wpływały one zawsze bólem głowy, ostrym psikaniem (z pewnożcią kwestia kurzu zalegającego w urządzeniu) i ciągłymi przeziębieniami, więc jestem skłonna uwierzyć, że objawy o któych piszesz też wynikają z winy klimatyzacji :/
4 marca 2013 at 13:58też mi drętwieją ale nocami
5 marca 2013 at 09:18Drętwienie rąk to najczęstszy objaw braku magnezu w organizmie. Ponadto może być spowodowane również neuropatią. Warto w tym przypadku udać się do neurologa. Spróbuj jednak skorzystać z suplementów bogatych w witaminę B6.
- AutorOdp.