- AutorOdp.
- 9 marca 2007 at 09:30
ostatnio amm bardzo bolesne miesiaczki i nawet babletka mi nie pomaga (biore taka rozpuszczalna…) czy znacie moze jakies sposoby albo lekarstwa na te dolegliwosci?? 馃槼
9 marca 2007 at 14:41Tabletki rozkurczowe, sa bardzo silne i tylk na recepte, ale pomagaja. Jednak lepszym wyjsciem sa na pewno tabletki antykoncepcyjne, wtedy nie bedziesz miala boli.
9 marca 2007 at 15:29ja nie zazywalam nic bo mnie troszke bola艂o 馃檪
ale wiecie co wam powiem.. bylam na tabletkach i nadal mnie bola艂o…
juz na nich nie jestem i ciicho nie zapeszac w tym miesiacu nie boli mnie nic 馃檪 heh.. az mamy pytalam czy ona tak miala 馃檪9 marca 2007 at 15:50ja biore tabletki ale w innym celu
20 marca 2007 at 18:23Moj膮 najlepsz膮 metod膮 jest u艂o偶enie krzese艂kowe na boczku 馃檪 wtedy najmniej boli i k艂ad臋 sobie cz臋sto termofor na brzuszek wtedy troch臋 rozlu藕niaj膮 si臋 mi臋偶nie.
Nie wiem jak wy ale ja opr贸cz strasznego b贸lu to jeszcze czasami wymiotowa艂am i dostawa艂am rozwolnienia. Oj jak sobie te czasy przypomn臋 to mi si臋 s艂abo robi. Na szcz臋偶cie m贸j organizm si臋 ju偶 uregulowa艂 i nie mam tego typu problem贸w. 馃檪
20 marca 2007 at 20:19rozumiem tabletki jako antykoncepcja ale zeby z powodu miesi膮czki bra膰 hormony …one nigdy nie sa obojetne dla organizmu wiec po co zaburzac sobie rytm hormonalny. Ja polecam termofor z gor膮c膮 wod膮 po艂o偶y膰 na brzuszku i nospe.
20 marca 2007 at 21:14Ale w艂a偶nie tabletki antykoncepcyjne reguluj膮 cykl hormonalny. Powoduj膮 偶e miesi膮czki s膮 mniej bolesne i mniej obfite. Po co cierpie膰 jak mo偶na sobie pom贸c. Owszem dla ka偶dego co偶 innego dlatego niekt贸rzy wybieraj膮 tylko tabletki przeciwb贸lowe albo rozkurczaj膮ce. Problem jest wtedy kiedy nic nie pomaga i tylko pozostaj膮 hormony. Ja wiem po sobie. Jak wcze偶niej napisa艂am mia艂am okropne miesi膮czki – rzyga艂am, mdla艂am, mia艂am okres przez 7 dni obfity itp Tylko pigu艂ka mi pomog艂a. Dlatego w zupe艂no偶ci rozumiem taki wyb贸r. 馃檪
8 kwietnia 2007 at 20:41Mnie ginekolog poradzi艂 Akard. TO niby lek na serce ale brany na kilka dni przed okresem ( ok 5) na serio pomaga. Nie jest to faszerowanie si臋 hormonami, wiec mo偶e warto spr贸bowa膰…:)
9 kwietnia 2007 at 07:51Ja rowniez mam takie bolesne miesiaczki, nie raz juz wyladowalam w szpitalu na zastrzyku, ale teraz juz wiem ze kiedy delikatnie zaczyna pobolewac musze wziac 2 apapy i 2 nospy i pomaga i na takim zestawie jade przez 2 dni:/
9 kwietnia 2007 at 07:52zapomnialam dodac ze najskuteczniejszym lekiem jest KETONAL to sa bardzo silne tableti przeciw bolowe tylko na recepte, ale skutecznosc murowana:)
28 lipca 2007 at 19:50o ketonal tez jest dobry lekarz tez mi raz przepisal i sie sprawdzilo :):)
31 lipca 2007 at 21:36ja r贸zniez mam takie b贸le. kiedy偶 wcale, potem przez pierwszy dzie艅, teraz 2 pierwsze. mam nadziej臋,ze ta tendencja si臋 nie sprawdzi i nie dojdzie do 3 ;p nie chc臋 bra膰 hormon贸w, ale ratuje mnie np nospa albo ibuprom i ciep艂e ok艂ady 馃槈 warto spr贸bowa膰 :):):)
1 sierpnia 2007 at 09:36Mnie czasem poboli w pierwszym dniu, tak co pare miesiecy.Biore apap i jest wszystko ok 馃檪
1 sierpnia 2007 at 11:05Ja prze偶ywa艂am horror w niedziel臋. Nie przypominam sobie w ci膮gu ostatniego czasu tak bolesnej miesi膮czki. 艁ykn臋艂am chyba ze 3 Ibupormy i posz艂am spac.
1 sierpnia 2007 at 11:08Z mojego kilkuletniego doswiadczenia wiem, 偶e dzia艂a na mnie tylko Ibuprom. Chocia偶 teraz mam taka tendencje, 偶e czuje b贸l gdzies na tydzien przed okresem porz jakies 4 dni rano, a podczas okresu wogole nie boli no i okres skrocil mi sie z 7 do 5 dni, wiec mam nadzieje, ze to sie tak normowa艂o, albo mo偶e ja juz przywyk艂am do tego b贸lu i nauczy艂am sie z nim 偶y膰.
Apap jest dla mnie za s艂膮by, a po ketonalu mam md艂o偶ci, nospa natomiast wogole na mnie nie dzia艂a.
Kiedys probowa艂膮m sie naswitlac lampa BIOPTRON co tez troche pomaga艂o.
Do tego obowi膮zkowo podczas okresu pije rumianek 1 lub 2 razy dziennie, tez bardzo pomaga, bo ma w艂a偶ciwo偶ci rozkurczowe. - AutorOdp.