- AutorOdp.
- 2 sierpnia 2007 at 10:00
@Onione wrote:
W domu tylko no-spa i 膰wiczonka na brzuszek. .
Na mnie no-spa wogole nie dziala.Mysle ze ten srodek jest przereklamowany…
27 sierpnia 2007 at 21:26Na mnie te偶 nospa nie dzia艂a… Na okres zasadniczo pomagaj膮 mi ciep艂e ok艂ady, czy to termofor, czy specjalne chemiczne, foliowane ogrzewacze (w spodnie pod bluzk臋, wygodne), czy najzwyklejsza plastikowa butelka z ciep艂膮 wod膮 ;-).
Sama mam koszmarnie bolesne miesi膮czki, zdarza si臋, ze boli mnie od tygodnia przed i przez 4 pierwsze dni, towarzysz膮 temu nudno偶ci, biegunka, b贸le g艂owy… Moja mama mia艂a podobnie i pomog艂y jej dopiero tabletki hormonalne, st膮d moje szanse na bezbolesny okres oceniam podobnie. Mam jednak pytanie – mam 18 lat, seksu nie uprawia艂am, jakie s膮 za i przeciw brania tabletek w moim przypadku? Z g贸ry dzi臋kuj臋 za odpowied藕…
30 marca 2008 at 10:17Bolesne miesi膮czki sko艅czy艂y si臋 od kiedy zacz臋艂am u偶ywa膰 tabletek antykonc. Wiadomo 偶e nie ka偶da mo偶e je bra膰 i nie jest to 偶rodek stsowany jednorazowo. No ale mi to pomog艂o. Pozdrawiam
30 marca 2008 at 13:02Chcia艂am si臋 odnie偶膰 co do 偶rodk贸w antykoncepcyjnych, nie pami臋tam ju偶 kto to pisa艂. Ale jak mia艂am 12 – 13 lat, to mia艂am strasznie nieregularny okres, praktycznie by艂o tak 偶e mia艂am okres non stop i kilka dni przerwy i znowu – i tak ca艂y czas horror! I w艂a偶nie 偶eby mi to uregulowac bra艂am tabletki anty. Ojj… czemu ja wtedy taka m艂oda by艂am 馃槢 hehe 偶art 馃槈
Ja te偶 mam bolesne miesi膮czki, ale tylko w 1. dni, gora jeszcze w drugim troche. Ale biore 2 nospy i przechodzi z regu艂y 馃槈31 marca 2008 at 14:21Mi no-spa pomaga.
Mialam bolesne miesiaczki kiedys, potem zaczelam brac tabletki anty, nic mnie nie bola艂o, od niedawna znowu mam b贸le…4 czerwca 2008 at 11:01na bolesne miesi膮czki pomaga pozycja embionalna tzn kolna przyci膮gni臋te do klp wtedy mi臋snie nie s膮 napi臋te i nie boli…ja mnie mam bolesnych miesi膮czek za to mam straszn膮 kur**** tydz przed i przez ca艂y okres;/ nie znosze siebie w tym stanie..;/
4 czerwca 2008 at 11:09mi pomaga Vegantalgin 馃檪 no spa w o贸le na mnie nie dzia艂a jak zreszt膮 i inne tabletki przeciwb贸lowe. a ketonal jest za mocny 偶ebysie nim faszerow膰 :p
29 wrze艣nia 2009 at 18:30polecam cataflam. jest na recept臋 wi臋c trzeba uda膰 si臋 do ginekologa. ja od pocz膮tku mia艂am bolesne miesi膮czki, 偶adne pyralginki nie dzia艂a艂y, termofor ledwie. to jest pierwszy lek jaki zosta艂 mi przepisany na b贸le i dla mnie okaza艂 si臋 zbawczy. u偶ywam go ju偶 od lat.
22 pa藕dziernika 2009 at 14:04Ka偶dy musi wypr贸bowa膰 co dla niego jest najskuteczniejsze mi pomaga buscopan
8 lipca 2010 at 20:07Na moje b贸le (zazwyczaj zwi膮zane z miesiaczka ale nie tylko) dzia艂a Buscopan. Ka偶da kobieta przechodzi miesi膮czke inaczej i nie ka偶da odczuwa mocne b贸le. W moim wypadku zazwyczaj do偶膰 mocne s膮 b贸le wi臋c nie ka偶dy lek mi pomaga艂.
9 lipca 2010 at 00:13[usuni臋to_link] wrote:
ostatnio amm bardzo bolesne miesiaczki i nawet babletka mi nie pomaga (biore taka rozpuszczalna…) czy znacie moze jakies sposoby albo lekarstwa na te dolegliwosci?? 馃槼
Spr贸buj suplementacji multiwitamin膮 np t膮 [usuni臋to_link]
Do tego w okresie zbli偶aj膮cym si臋 spo偶ywaj produkty bogate w witaminy z grupy B(g艂贸wnie produkty z pe艂nych ziaren, owsianka,znajdziesz te偶 w mi臋sie). Je偶li 艂ykasz jakie偶 tabletki antykoncepcyjne lub inne leki przyjmuj je w innych porach ni偶 suplement.Je偶li nie jadasz mi臋sa zainwestuj w przetwory pochodzenia zwierz臋cego poniewa偶 witamina b12 nie wyst臋puje w produktach ro偶linnych.
Po czasie objawy powinny si臋 zmniejszy膰.
pzdr19 lipca 2010 at 14:11„Kowalu” ja s膮dze i偶 na bolesn膮 miesi膮czke nie pomo偶e dieta i kompleksy witamin. To wszystko zwi膮zane jest z biologi膮. Odczuwamy b贸l poniewa偶 obkurczaj膮 si臋 偶cianki macicy, a na to nie pomo偶e 偶adna dieta, tak poprostu jest. Ja sobie pomagam Buscopanem bo nic innego na mnie nie dzia艂a艂o, i ja stanowczo odradzam diety w wypadku miesi膮czki.
19 lipca 2010 at 14:54Jestem pewien ,偶e pomo偶e. 呕ywno偶膰 ma wi臋kszy wp艂yw na organizm ni偶 wi臋kszo偶膰 s膮dzi :). Tabletki przeciwb贸lowe to tylko dora藕ne dzia艂anie.
20 lipca 2010 at 18:51Z tym i偶 Buscopan nie jest lekiem przeciwbulowym a lekiem dzia艂aj膮cym dora藕nie i rozkuroczowo. Podczas „Okresu” kurcz膮 si臋 偶ciany macicy i zmniejsza si臋 b艂ona 偶luzowac macicy powoduj膮c bol i krwawienie. Dieta nie pomo偶e na tego typu sprawy gdy偶 nie zatrzyma ona obkurczania si臋 macicy. w/w lek dzia艂a dora藕nie i dzia艂a przeciwrozkurczowo dzi臋ki czemu JA czuje si臋 lepiej. Dieta mo偶e nam pom贸c na lepsze samopoczucie ale nie na zatrzyma Biologii !!
20 lipca 2010 at 21:08Nie chce mi si臋 Ci udowadnia膰, m贸wi臋 ,偶e dieta pomaga ,ale jak nie chcesz to nie wierz. Osobi偶cie moja by艂a dzi臋ki diecie znosi艂a lepiej wszystko,a wcze偶niej 偶ali艂a si臋 ,偶e niekt贸rzy maj膮 艂agodniej. 艣rodki wszelakie dzia艂aj膮 dora藕nie i owszem mo偶na je stosowa膰,ale m贸wi臋 o zmianach nastroju ,odwodnieniu, z艂ym samopoczuciu tu Ci 偶adne 偶rodki nie pomog膮,a dieta owszem.
- AutorOdp.