brunetka czy szatynka?

• Autor
    Odp.
  • Milena
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

Brunetka ma czarne,
    Szatynka ma brązowe.

doll
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

Czy to ważne? Jak podaje Fashion magazine w tym roku modny będzie tylko blond, więc i tak, i tak trza się przefarbować… o ile oczywiżcie chce się modną być:)

Beatrice11
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Wytłumaczył mi to kiedyż znajomy dr filologii polskiej. Brunetka ma brązowe włosy. To tak jak niedźwiedź brunatny ma brązowe futro, a nie czarne. Dziewczyna z czarnymi włosami nie ma specjalnego okreżlenia. Można powiedzieć: czarna i tyle. Szatynka zaż nie ma włosów brążowych, tylko raczej szary odcień. To taki bardzo ciemny blond, ale jażniejszy niż brązowe. Mam nadzieję,że wyjażniłam.

Milena
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

😯

tiankam
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

Beatrice ma racje 😉

Szatynka nie ma wcale brązowych włosów (to jest brunetka), tylko tzw. mysi kolor, dlatego spora czężć szatynek się farbuje.

HighHills
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 57
    • Stały bywalec

od 22 lat jestem brunetką ;D przynajmniej tak mi się zawsze wydawało. mam bardzo ciemne włoski, prawie czarne i zawsze mówiono o mnie brunetka, lub też czarna. ale mam koleżanki o jażniejszych odcieniach włosów, choć nadal raczej ciemnych i one też nazyawne ża brunetkami. bo szatynka to taki szarawy odcień, jasny bardziej niż ciemny, ale wiadomo, że nie blond:) to by bylo na tyle 🙂

Olga123
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

Brunetka – czarne,
    Szatynka – brązowe.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " brunetka czy szatynka?"

Przewiń na górę