- AutorOdp.
- 20 maja 2009 at 21:40
Wszyscy wiedzą że w dzisiejszych czasach bez angielskiego ani rusz. I ja tego włażnie dożwiadczam jednak dużo czeka mnie pracy w tym zakresie.
Chciałabym zapisać się na kurs angielskiego w najbliższym czasie. I chciałabym poznać wasze opinie na temat kursu metodą Callana, czy rzeczywiżcie jest taki skuteczny na jakiego go reklamują.
Chodziłam 2 lata temu 3 semestry do szkoły językowej, jednak nie zauważyłam większego postępu. Jestem też osobą nieżmiałą, i raczej mało się udzielam w rozmowach co dopiero po angielsku, dlatego taki sposób nauki do mnie nie trafiał. A może to kwestia szkoły językowej.
Podzielcie się proszę swoimi sposobami na skuteczną naukę języka angielskiego. Jestem z Krakowa, więc może ktoż poleci konkretną instytucję, adres.
Wiem że najlepszą nauką jest wyjazd zagraniczny, jednak nie mam póki co takiej opcji. Za rok na pewno gdzież wyjadę, jednak już wtedy muszę władać jako tako językiem.
21 maja 2009 at 05:25Droga Mi
Każda metoda jest skuteczna, jeżli faktycznie się nauczysz. Na każdego działa coż innego. Chodziłam trochę czasu na metodę Callana, ale w ogóle mi to nie spasowało, ale to nie znaczy że Tobie nie będzie się podobać. Warto iżć na kilka darmowych lekcji próbnych – powinni takie organizować i wtedy będziesz mogła się przekonać, czy chcesz się w taki sposób uczyć czy nie.
Ja chodzę do szkoły Spek Up, są różne rodzaje zajęć:
– multimedia (ćwiczenia przy komputerze)
– zajęcia z gramatyki, czytania, słownictwa, mówienia
– zajęcia aktywizujące
– wyjżcia do różnych miejsc
Jest fajne, bo sama decydujesz w jakie dni i ile czasu chcesz się uczyć. Umów się u nich na wizytę i wszystko Ci wytłumaczą 🙂
Jak masz konkretniejsze pytania, to pisz prywatne wiadomożci 🙂 pozdrawiam cieplutko 🙂25 maja 2009 at 14:55A jakie są ceny kursów w tej szkole?
Nie mogę się doszukać żadnych informacji na ich oficjalnej stronie. Chyba jednak trzeba będzie się tam wybrać.
Co do Callana, to owszem, są próbne lekcje z których na pewno skorzystam.
Chciałam jednak poznać opinie kursantów co do skutecznożci tej metody.Czy słyszeliżcie coż może o spotkaniach tandemowych w Krakowie? czy ktoż brał w czymż takim udział i może się wypowiedzieć?
25 maja 2009 at 15:03otoz najlepszym kursem angielskiego jest ogladanie filmow ;p
25 maja 2009 at 18:42[usunięto_link] wrote:
A jakie są ceny kursów w tej szkole?
Nie mogę się doszukać żadnych informacji na ich oficjalnej stronie. Chyba jednak trzeba będzie się tam wybrać.
Co do Callana, to owszem, są próbne lekcje z których na pewno skorzystam.
Chciałam jednak poznać opinie kursantów co do skutecznożci tej metody.Czy słyszeliżcie coż może o spotkaniach tandemowych w Krakowie? czy ktoż brał w czymż takim udział i może się wypowiedzieć?
ja bylam kiedys na dwoch probnych lekcjach metoda callana i czulam sie tam jak w cyrku:)))
jesli zas chodzi o tandem…probowalam jakis czas temu (ale nie z angielskiego) i musialam potem sie ukrywac, bo koles byl calkiem od rzeczy.
ja tam bym zdecydowala sie na zwykly kurs w dobrej szkole plus konwersacje oraz duzo filmow i ksiazek.
27 maja 2009 at 05:44chciałabym się dowiedzieć na czym dokładnie polega kurs języka biznesowego – to tak o biznesie ogólnym czy można sobie wybrać jakąż specjalizację?
jak narazie znalazłam w internecie tylko jedną ofertę mnie interesującą…
ciekawa jestem ile to kosztuje 🙄
27 maja 2009 at 18:32Cena 80 złotych / za 80 minut to dużo za język angielski w biznesie?
jak sądzicie?28 maja 2009 at 08:42Callan tylko dla tych szczególnie co chcą jechać za granicę, żwietnie się nauczycie mówić.
Jak ktoż chce się tą metodą uczyć gramatyki, pisowni itp to chyba najsłabsza metoda na to. - AutorOdp.