• Autor
    Odp.
  • kingam
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Tu nie pomogą farmaceutyki bez recepty. Najlepiej wyżlij męża na kompleksowe badania bo problem może leżeć głębiej. Warto zadbać o jego zdrowie i przy okazji pozbyć się chrapania. 😉

Kejtix
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Uważam że trzeba znaleźć przyczynę chrapania i ją usunać, w Warszawie czy innych miastach są kliniki które się specjalizują w diagnozowaniu tych spraw…

Magda Sissel.pl
    Member
    • Odp.: 108
    • Zapaleniec

są specjalne poduszki dla chrapiących 🙂

„(nazwa poduszki) wyposażona jest system wewnętrznych czujników i mikrofony, które nieprzerwanie rejestrują dźwięki wydawane podczas snu oraz monitorują położenie głowy na poduszce. W chwili gdy odnotowane zostaną odgłosy chrapania, włażciwe komory powietrzne automatycznie i cicho wypełniają się, powodując delikatne przemieszczenie i zmianę pozycji głowy na poduszce. Zmiana położenia głowy zwiększa dystans pomiędzy językiem a gardłem, udrażniając drogi oddechowe i w konsekwencji redukując chrapanie.

Przy braku zamierzonego efektu przy pierwszym przemieszczeniu, poduszka (…) stopniowo kontynuuje zmiany ułożenia głowy w różnych kierunkach, szukając pozycji, w której chrapanie ustanie lub zostanie najbardziej zredukowane.”

nazwy nie wpisałam, bo nie chcę tu uprawiać kryptoreklamy, ale co bardziej rozgarnięte osoby znajdą 🙂
    teraz jest promocja, z 2900 na 1600, ale słyszałam że działa…..

eliza104
    Member
    • Odp.: 109
    • Zapaleniec

Tak jak Kingam uważam, że należałoby wysłać partnera na badania. Wydaje mi się, że tylko w ten sposób można zaradzić chrapaniu na dłuższą metę.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " chrapanie ;("

Przewiń na górę