• Autor
    Odp.
  • ZuzkaZ
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 91
    • Stały bywalec

gryzą ? ;)))

chyba nigdy nei bylo takeigo tematu hehehe ja ich neinawidze… ale czy sa jakies skuteczne srodki zeby nie gryzly?

Kalia88
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 65
    • Stały bywalec

czosnek 😀 hihi:D a tak na serio to wszystkie te psikadła na skóre które stosowałam i tak nie pomagają ://

tabletka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 211
    • Zapaleniec

Na te bestie 😉 nie ma rady. W domu w zamkniętym pomieszczeniu sprawdza się elektryczny killer komarowy. Problem zaczyna się, jeżli spędzasz czas na zewnątrz wieczorem.
    Kiedyż barłam witaminę, chyba B2??? co to ma zepsuć zapachowo krew i zniechęcić tym komary.
    Psikacze: spreje, żele, płyny tutaj możesz sobie dowolnie testować: bye bye mosquito (prawda, że ładna nazwa), STOP z Floslek – żel, Sio – płyn. Uwielbiam te nazwy. Z kilkuletniego dożwiadczenia wiem, że nie opłaca się kupować tych najdroższych i tak ochronę ponawiasz co kilka godzin.

katarzyna89
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Autan w kremie na ciało i Autan w spreju można stosować na ubrania.
    Jak dla mnie to najbardziej skuteczny żrodek – podobno stosują go często leżnicy w lesie komarów co niemiara.

Ustalenie_Ojcostwa
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 90
    • Stały bywalec

Dla mnie „Off” jest najbardziej skutecznym żrodkiem na komary, ale na szczężcie teraz nie jest ich zbyt dużo. Z ostateczną oceną poczekajmy do końca sezonu na komary.

szarlotka
    Member
    • Odp.: 11
    • Bywalec

no co wy, przecież chociażby żrodki (spraye/kremy) flosleku działają bardzo dobrze..przynajmniej mnie nic nie gryzło 🙂

Ustalenie_Ojcostwa
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 90
    • Stały bywalec

Pierwszy raz slyszę o kremie czy sprayu tej firmy,poważnie jest tak skuteczny jak piszesz? Jeżli tak,to musze się nim zainteresować nieco blizej.

dagmara
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 37
    • Bywalec

bardzo skuteczne są tabletki na komary. Nie pamiętam ich nazwy, ale jak ze znajomymi robiliżmy jakież ogniska, wieczorne wypady gdzież do lasu, nad wodę to wszyscy łykaliżmy te tableteczki i mieliżmy żwięty spokój 🙂 popytaj w aptece

Nikole
    Member
    • Odp.: 20
    • Bywalec

żeby nie gryzły to nie wiem, ale ja już pogryzie to stosuje masc z witamina a i po minucie nie ma po nim sladu 🙂

sultanka
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 280
    • Zapaleniec

Proponuję coż z dużym stężeniem DEET, to odstrasza komary. Tak na co dzień 25% powinno starczyć.

sultanka
    Member
    • Zapaleniec

A na mnie obojętnie co nie działa. Potrzebuję silnego żrodka jak np. McNett Anti-Bite 50% DEET

sally
    Member
    • Odp.: 155
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Proponuję coż z dużym stężeniem DEET, to odstrasza komary. Tak na co dzień 25% powinno starczyć.

Spokojnie takie stężenie starczy na zwykłe komary.

[usunięto_link] wrote:

A na mnie obojętnie co nie działa. Potrzebuję silnego żrodka jak np. McNett Anti-Bite 50% DEET

No to 25 czy 50% polecasz? Po za tym, to nie na ciebie ma działać tylko na komary. 😀

[usunięto_link] wrote:

żeby nie gryzły to nie wiem, ale ja już pogryzie to stosuje masc z witamina a i po minucie nie ma po nim sladu 🙂

Jak się już jakiż komary przedrze to używam balsamu kojącego Mugga. Na inne paskudztwa też działa jak ugryzą.

sultanka
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Spokojnie takie stężenie starczy na zwykłe komary.

W normalnych warunkach 25% wystarczy 🙂

[usunięto_link] wrote:

No to 25 czy 50% polecasz? Po za tym, to nie na ciebie ma działać tylko na komary. 😀

Cała moja rodzina stosuje 25% i jest ok, ja potrzebuję 50% żeby mnie nie gryzły, a tym bardziej na wodą! Zbyt słodka krew?
    [usunięto_link] wrote:

Jak się już jakiż komary przedrze to używam balsamu kojącego Mugga. Na inne paskudztwa też działa jak ugryzą.

O tym jeszcze nie słyszałam popatrzę za tym w sklepie, tylko jakim?

sally
    Member
    • Odp.: 155
    • Zapaleniec

W militarnym lub outdoorowym dostaniesz bez problemu.

marita
    Member
    • Odp.: 13
    • Bywalec

w domu działał Raid, a na skórę to wiem, ze jedno działa inne nie, to zależy chyba od cech indywidualnych naszego ciała, więc nie polecam niczego, trzeba wypraktykować.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " co na Komary?"

Przewiń na górę