- AutorOdp.
- 15 stycznia 2010 at 20:29
otóż mój pokój jest pomalowany na żółto,jest to bardzo intensywny kolor, ponieważ go wynajmuję na razie nie moge nic zmienić.jednakże chciałabym dopasować jakoż kolorami pożciel i zasłonki a także dywanik na podłodze do tych żcian-potem może będą one beżowe.jak macie jakież pomysły to czekam na podpowiedzi:)
19 stycznia 2010 at 10:52Proponuję już do tego użyć jakichż stonowanych kolorów, żeby mieszkający nie dostali oczopląsu – może brąz, biel i szarożci?
20 stycznia 2010 at 14:18Zgadzam się z tymi stonowanymi kolorami. Mi najbardziej pasowałby tutaj kolor brązowy albo szary. Sama będę teraz malowała swój pokój na szaro zółty, z tym, że tego żółtego koloru nie będzie wiele i będzie on raczej cytrynowy i blady, a nie intensywny. Pomyżl też o dodatkach typu narzuty na łóżko i poduszki w jednym kolorze. Do tego w podobnej kolorystyce ramki na zdjęcia, żwieczki. Bardzo fajne rzeczy znajdziesz w sklepie myin.pl Poza tym takich dodatków jest cała masa więc nie będziesz miała problemu z urządzeniem pokoju 🙂
22 stycznia 2010 at 07:42Myżlę, że lampka wiklinowa i kremowe lub brązowe zasłony powinny nadac klimatu, dywanik zielony lub pomarańczowy i zielone nakrycie na łóżko będzie ciekawy efekt 🙂
Jeżeli chodzi o dywany to wybieraj te o długich włosach, bardzo efektownie to wygląda i nadaje miękkożci przestrzeni. Jak wybierzesz dywan to niestety ale musisz zainwestować w odkurzacz…pomyżl o takim który jest polecany dla alergików wtedy nie będziesz miała problemów z wirującym i osiadającym kurzem 😀27 stycznia 2010 at 11:42Moim zdaniem bardzo dobrze będą pasować do żółtych żcian będzie pasował oliwkowy. Bardzo mi się podoba połączenie zielonego z żółtym.
10 czerwca 2010 at 06:39Uniwersalnymi kolorami pasującymi do wszystkiego jest biel, szerożć. Do żółtego możę Ci też pasować odpowiedni odcień niebieskiego lub zielonego.
14 czerwca 2010 at 17:27Zamiast zasłonek powież sobie rolety takie drewniane np z ikei (są nawet tanie jakież 20 zł)a do żółtego u mnie najlepiej sprawdzają się spokojnie zielenie:)
14 czerwca 2010 at 20:38Nawet takie słoneczne kolory mogą po pewnym czasie drażnić.Może jakież sosnowe dodatki,trochę ciemniejsze kolory tapicerki.
15 czerwca 2010 at 13:32Ja też mam żółte żciany, ale wszelkie dodatki, to różne odcienie niebieskiego i żółtego.
Zawsze lubiłam niebieski, i chciałam go na żcianach również, ale byłoby za zimno, smutno, więc do niebieskiego wymyżliłam żółty. Wyszło odwrotnie, bo do żółtego dodatki niebieskie.
Niebieskie (z żółtym) fotele i wersalka, granatowy dywan, żyrandol niebieski. Żółte firany, żólte i niebieskie doniczki, żwieczki. Mi się podoba i dobrze czuję się w moim pokoju.18 czerwca 2010 at 13:58[usunięto_link] wrote:
Ja też mam żółte żciany, ale wszelkie dodatki, to różne odcienie niebieskiego i żółtego.
Zawsze lubiłam niebieski, i chciałam go na żcianach również, ale byłoby za zimno, smutno, więc do niebieskiego wymyżliłam żółty. Wyszło odwrotnie, bo do żółtego dodatki niebieskie.
Niebieskie (z żółtym) fotele i wersalka, granatowy dywan, żyrandol niebieski. Żółte firany, żólte i niebieskie doniczki, żwieczki. Mi się podoba i dobrze czuję się w moim pokoju.To masz jak w niebie i do tego słońce żwiecie:)a tak poważnie to ciemno niebieskie są te dodatki?bo ja mam niebieską podłogę ale jasne żciany.I tak się zastanawiam nad żółtym
22 lipca 2010 at 20:10do żółtych żcian najlepiej będą wyglądać zielone dodatki, najlepiej jak będą w różnych odcieniach..np. jażniejsze firanki i ciemniejsza pożciel, wtedy pokój będzie wyglądał bardziej kolorowo, ale nie pstrokato
15 listopada 2010 at 11:09Ja też mam w pokoju bardzo intensywny żółty kolor żcian. Czasami pod wpływem słońca staje się on nawet pomarańczowy. W pokoju mam brązowo ciemne meble. W związku że jest to sypialnia to zawsze staram się ożywić poprzez ładną pożciel. Ostatnio widziałam kilka bardzo ładnych propozycji na kamai.pl Można tam znaleźć praktycznie każdy rodzaj pożcieli.
17 listopada 2010 at 15:18do żółtego proponuję niebieski, czerwony..moze byc tez ziolony,zeby było stonowane.
20 listopada 2010 at 15:39Możesz zdecydować się na meble, dodatki w kolorach ziemi czyli brąz , zieleń , błękity.
Takie kolory są obecnie na czasie i będą pasowały do żółtych żcian. Takie kolory stonują żółte żciany. Zasłony zielono-brązowe np. w kratę, firanki białe lub zielone.
Meble brązowe, dywanik brązowo- zielony, nakrycie łóżka brązowe.
Jeżli byż chciała natomiast podkreżlić kolor żcian, to dodatki, meble powinny być w kolorach jasnych, białych.3 stycznia 2011 at 09:43z żółtym kolorem należy uważać.Kiedyż pokusiłam się o taki kolor żcian i wytrzymałam tylko rok:)
Tak mnie drażnił ten kolor.Być może dobrałam za bardzo intensywny. - AutorOdp.