- AutorOdp.
- 25 kwietnia 2011 at 10:41
Witajcie kochane Forumowiczki
Koleżanka poleciła mi shake na odchudzanie, który kupiłam i chciałam się zapytać czy stosowałyżcie już i co o nim sądzicie? Koleżanka bardzo zachwalała że niby super nowożć. Niestety musiałam go kupić w Internecie bo w sklepach ze zdrową żywnożcią i aptekach jeszcze go nie ma – a szkoda bo mam aptekę niedaleko swojego domu i wolałabym tam kupić.
Ja jestem w tym temacie trochę zielona, tyle co poczytałam w Internecie, że bardzo ważny jest skład koktajli odchudzających, żeby miały jak najmniej węglowodanów. Te koktajle są dwa na dzień i na noc- wersja nocna nie zawiera w ogole węglowodanów (0,5g na 100g) a wersja dziennna zawiera max 10g na 100g – czy taki skład jest odpowiedni??? Czytałam składy innych produktów tego typu i nie rozumiem dlaczego mają 40-50g węglowodanów a tylko 20-30g białka?
Czy zatem kupiłam odpowiedni koktajl skoro tak się różni składem od pozostałych? Czy faktycznie jest taki dobry jak koleżanka go zachwalała?
koktajl to VITALMAX CFM Shake Dieta Proteinowa w saszetkach na dzień i na noc
pozdrawiam serdecznie
26 kwietnia 2011 at 08:35Nie wiem, nie stosowałam. Jednak wydaje mi się, że jeżli chodzi o schudnięcie to musi być sport i zmiana nawyków żywieniowych 🙂
13 maja 2011 at 14:02Koktajli nie próbowałam, ale próbowałam wielu żrodków w tabletkach. Nie oszukujmy się, Jedyne w czym pomagają, to dopingują do ruchu/treningu (bo skoro już biorę to i ruszać się muszę).
Niestety najlepsze co do tej pory wynaleziono to zmiana nawyków żywieniowych, no i oczywiżcie sport.11 listopada 2014 at 08:36Koktajle-tak ale tylko te samodzielnie zrobione w domu, ze swiezych warzyw z dodatkiem owocow. Sa najzdrowsze.
12 listopada 2014 at 09:53W 100% się zgadzam,najlepsze są te domowe z pomarańczy czy owoce granatu kiedy to wiemy co pijemy i jakie witaminy spożywa nasz organizm,bez żądnych konserwantów i słodzików.
30 maja 2020 at 09:11no ale ja np w domu nie zrobię takich soków czy koktajli i dlatego zdaję się na soki sport food – smaczne, fajny skład i bardzo pożywne! i to dla mnie jest idealne rozwiązanie!!
31 lipca 2020 at 10:46uwielbiam miksowany jarmuż z kiwi i wodą albo bananem. meeeega <3
14 sierpnia 2020 at 10:59nie wierzę, nie ufam,.. mogę robić sobie kotajle sama, ale to jest dodatek do biedy a nie podstawowe źródło posiłku.
27 kwietnia 2021 at 14:24Nie wiem czy to jest koniecznie zdrowe
30 kwietnia 2021 at 11:07Według mnie bez sensowny zabieg
7 maja 2021 at 11:17dla mnie zbędne, wolę wdrażać nawyki, które będą ze mną na dłuższy okres czasu
- AutorOdp.