- AutorOdp.
- 9 stycznia 2011 at 08:37
Jestem tu nowa witam serdecznie,mam na imie Sylwia.
Mam nietypowy chyba problem-moj telefon.Siec orange.Mnoswto dziwnych zachowan,przebicie glosu,echo komunikat polaczenie przeslano, skonczone rozmowy
i bijajcy dalej licznik,trzask przy wykonywaniu polaczen.
Umieszczam to w tym dziale gdyz wyglada mi to na jakis podsluch to sa moje przypuszzczenia,i stad mam pytanie,czego moze chciec facet ktory potajemnie mnie poodsluchuje.
Nie wpadlabym na to pomimo tylu dysfunkcji ze moze byc to podsluch gdyby nie jego glos podczas mojej rozmowy no wlasnie jego podczas mojej zwyklej rozmowy.Uprzedze od razu -nie zwariowalam.Rozmawialam dosc dlugo z ciotka,kiedy ona mi zwrocila uwage ze slyszy glosy dwoch facetow,w tym jego.Nie mam zadnych zludzen bo rozpoznalam go,slyszlalysmyu ich okolo 30 minut.
On nie jest Polakiem.
Sprawa wydaje mi sie o tyle dziwna ze po co On to robi?
I nasuwa mi sie pytanie(nie mielismy zadnych zgrzytow,zadnego romansu,po prostu mi od zawsze wydawalo sie ze mu sie troche podobam).
Z gory dziekuje za wypowiedzi.ps zglaszalam do orange te dysfunkcje ale oni wszytsko tlumacza banalnie np.,:przekaz polaczen jest wylaczony pani ma tylko taki komunikat o przeslanym polaczeniu gdyz taki posiada pani model aparatu;albo echo pojawia sie podczas polaczen z telefonem stacjonarnym to normalne wina TPSA.,wiec dlaczego raz jest a raz nie ma?Tak samo to moj rozmowca odlozy sluchawke tel., stacjonarnego moj licznik nabija dalej.Pani z orange jedna na 4 twierdzi ze to tak jest tak rozlącza,to ciekawe bo jak ja sama dzwonie na swoj domowy nr to rozlacza idealnie.
Czesto tez mam wrazenie ze ten trzask w mojej sluchawce ,,rzadzi,,moimi polaczeniami np., dzwonie do kogos sygnal jeden jest po czym u mnie:zadzwon pozniej nie mozemy teraz zrealizowac polaczenia,a np., moja Mama podnosi sluchawke i slyszy sygnal zajetosci chociaz i polaczenie i odbior wykonywane jest prawidlowo?
dziekuje z gory,moze ktos tez ma takie problemy?16 stycznia 2011 at 21:22salon orange ,,rozkłada ręce,, testuje telefon kartę a wszystko trwa w najlepsze.Wystapiłam o zmianę numeru,i mam nadzieję że mi go zmienią.
3 lutego 2011 at 21:07czy naprawde nikt nie umie mi pomoc w zaradzeniu tej dziwnej sytuacji?Nie mam opcji zmienienia numeru,abonament jeszcze 2 lata,rezygnacja oznacza kare umowna.MOze ktos wie jak mozna sie przed tym zabezpieczyc?
4 lutego 2011 at 01:04Kup starter za 5zł i zobacz czy sytuacja się powtarza. Jeżli tak telefon oddaj na gwarancję, jeżli nie zgłoż to na policję,serwisu lub idź do orange i wytłumacz jak tu, sprawdź czas połączeń względem wyciągu rozmów. Zawsze możesz płacić za abonament,ale nie wydzwaniać i używać numeru na kartę. Prawdopodobnie to żaden podsłuch tylko przebicie, może wina anteny, robiłem kiedyż tak. Chociaż nie wiem do końca. W każdym razie działaj.
4 lutego 2011 at 09:03To dobry pomysł,kupię starter.Na tę chwilę wiem tylko,że to chyba nie jest wina aparatu,bo przekładam i do Nokii (ja mam Samsung S 7220)i do Sony Ericsona i do jeszcze innej NOkii wszędzie jest to samo.
Mam abonament mix,nie ma ryzyka wystąpienią dodatkowych kosztów,tylko że skoro to abonament mix nie przysługuje mi opcja zmiany numeru.
A zerwanie umowy=kara umowna.
Brałam pod uwagę opcję przebicia i to echo.Ale wielokrotnie podczas rozmów ja słyszę szum ,trzaski mój rozmówca nic.Dodam że karty sim mam również zmienione na nowe,.
Bo ja mam dwa numery i w dwóch jest to samo.4 lutego 2011 at 10:21Udowodnij im ze zmianą karty i zażądaj zmiany numeru gdyż ten numer nie zapewnia Ci bezpiecznych połączeń i reszta Ciebie nie powinna obchodzić ( jeżli zmieniasz kartę i nic nie pomaga to wina karty lub numeru). Ale chyba ten abonament mix to trzeba ładować konto co jakiż czas (Najgorszy typ mowy, przepłacasz dużo).
Wypowiedzenie umowy = kara
zerwanie jeżli masz podstawy i ten podsłuch naprawdę by był możesz powołać się na niedotrzymanie zasad umowy w kwestii zapewnienia bezpiecznych połączeń (na piżmie). Nie powinnaż ponosić wtedy żadnych kosztów. Znajdź tylko prawnika, bo nie wiem jak umowa skonstruowana,albo popytaj na forum prawnym 🙂20 lutego 2011 at 21:59wiesz do mego bylego faceta wydzwaniala jakas laska,nie rozumialam i nie rozumiem dlaczego nie chcial jej zablokowac chociaz to proste,a co tu gadac dowiedzialam sie ze w wigile odbieral od niej telfony,my sie przez nia rozeszlismy.wspominam o tym dlatego,ze gdyby On chcial nie byloby problemu z jej odcieciem całkowitym,a tu u ciebie,jesli to prawda to szczerze wspolczuje,gdzies czytalam ze mozna robic zapis podsluchiwanych rozmow,na mail czy cos takiego.
a czemu to robi?mysle ze sie interesuje twoja osoba bo niby po co?
I mysle ze sprawa wykrycia udowodnienia nie jest prosta.
nie wiem czemu ludzie tak komplikuja sobie zycuie,chyba ta nasza era nie jest taka fajna. - AutorOdp.