- AutorOdp.
- 24 maja 2009 at 19:32
Witam. Na przełomie czerwca i lipca wyjeżdżam z chłopakiem na dwa tygodnie do Grecji i zastanawiam się jakiej marki zabrać balsam/olejek/piankę do opalania? Czy ktoż mógłby mi coż dobrego polecić??? Mam też kłopot z wyborem filtra dla siebie i chłopaka. Otóż ja jestem z natury niebieskooką brunetką o skórze która opala się na słońcu zwykle od razu na brązowo, a mój chlopak niebieskookim szatynem, ma jasną skórę i opala się najpierw na czerwono, a potem brązowieje, ma też dożć dużo znamion i pieprzyków na plecach. Oczywiżcie chcielibyżmy wrócić z piękna opalenizną ale bez poparzeń 😉 Aha no i czy jak już użyjemy odpowiedniego filtra, to czy warto na niego „nałożyć” jakiż przyspieszacz i czy on faktycznie przyspiesza??
24 maja 2009 at 20:03do twarzy: filtry apteczne (bioderma, avene).
do ciala: moga byc sklepowe, ale tez wazne jest, zeby byly termostabilne. l’oreal lub polska lirene.
24 maja 2009 at 20:05a co to znaczy termostabilne i jak to jest oznaczone na opakowaniu??
24 maja 2009 at 20:07[usunięto_link] wrote:
a co to znaczy termostabilne i jak to jest oznaczone na opakowaniu??
takie, ktorych skladniki nie ulegaja rozpadowi w kontakcie z promoeniami slonecznymi.
24 maja 2009 at 20:15wielkie dzięki parvati
4 sierpnia 2009 at 20:39ja byłam w grecjii i musze powiedziec że tam słońce jest bardzo,ale to bardzo goorące:)ja przed wyjżciem na plaże smarowałam sie kremem z filtrem ok 24,i w trakcie pobytu na plaży używałam tego samego filtru.Opalenizne miałam brązowiutką:):) ale koniecznie musicie miec cos na głowach bo bardzo łatwo o udar!!!
21 lutego 2010 at 22:44Panthenol dziewczyno! Panthenol- to podstawa na takich plażach. I nie smarować się po fakcie, na złagodzenie bólu czy skutków oparzeń, ale przed, w trakcie opalania i po. Panthenol Spray działa jak balsam nawilżający.
22 lutego 2010 at 09:18[usunięto_link] wrote:
Panthenol dziewczyno! Panthenol- to podstawa na takich plażach. I nie smarować się po fakcie, na złagodzenie bólu czy skutków oparzeń, ale przed, w trakcie opalania i po. Panthenol Spray działa jak balsam nawilżający.
bzdura.
24 lutego 2010 at 23:24a Ty skąd się urwałaż, że krytykujesz bez argumentów?
25 lutego 2010 at 17:17najważniejsi to znajomi i dobra książka!
28 lutego 2010 at 20:36[usunięto_link] wrote:
a Ty skąd się urwałaż, że krytykujesz bez argumentów?
argument podstawowy: panthenol nie ma fotostabilnych filtrow sloneczych.
1 marca 2010 at 23:16filtr filtrem- nie napisałam, że Panthenol może zastąpić krem do opalania.
Ja z powodzeniem stosowałam go jako balsam po opalaniu nawilżający skórę.
2 marca 2010 at 20:03[usunięto_link] wrote:
filtr filtrem- nie napisałam, że Panthenol może zastąpić krem do opalania.
Ja z powodzeniem stosowałam go jako balsam po opalaniu nawilżający skórę.
a po co?
3 marca 2010 at 00:18Żeby nawilżyć skórę! zamiast balsamu po opalaniu. Opalenizna trzyma się wtedy dłużej, skóra jest nawilżona i tak szybko się nie łuszczy gdy przesadzi się ze Słońcem.
3 marca 2010 at 17:34[usunięto_link] wrote:
Żeby nawilżyć skórę! zamiast balsamu po opalaniu. Opalenizna trzyma się wtedy dłużej, skóra jest nawilżona i tak szybko się nie łuszczy gdy przesadzi się ze Słońcem.
jesli uzywa sie dobry, termostabilnych filtrow to nie ma mowy o pzesadzeniu ze sloncem, a opalenizna trzyma sie klika miesiecy.
juz rozumiem, dlaczego nie musze brac panthenolu na wakacje mimo ze spedzam je w klimacie goracym i czesto na jachcie…jak na patelni 😆
- AutorOdp.