• Autor
    Odp.
  • hard-man
    Member
    • Tematów: 58
    • Odp.: 2184
    • Ekspert

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

Żeby nawilżyć skórę! zamiast balsamu po opalaniu. Opalenizna trzyma się wtedy dłużej, skóra jest nawilżona i tak szybko się nie łuszczy gdy przesadzi się ze Słońcem.

jesli uzywa sie dobry, termostabilnych filtrow to nie ma mowy o pzesadzeniu ze sloncem, a opalenizna trzyma sie klika miesiecy.

no jasne 😆

[usunięto_link] wrote:

juz rozumiem, dlaczego nie musze brac panthenolu na wakacje mimo ze spedzam je w klimacie goracym i czesto na jachcie…jak na patelni 😆

ależ oczywiżcie – wyobrażam se Cię jako uosobienie seksu… jał miał 😉
    Parvati, ukaż chociaż rąbek swych wulkanicznych wdzięków 😈

naprawdę mnie bierzesz! a gdzie jedziesz później, Skarbie? 😯

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

Żeby nawilżyć skórę! zamiast balsamu po opalaniu. Opalenizna trzyma się wtedy dłużej, skóra jest nawilżona i tak szybko się nie łuszczy gdy przesadzi się ze Słońcem.

jesli uzywa sie dobry, termostabilnych filtrow to nie ma mowy o pzesadzeniu ze sloncem, a opalenizna trzyma sie klika miesiecy.

no jasne 😆

[usunięto_link] wrote:

juz rozumiem, dlaczego nie musze brac panthenolu na wakacje mimo ze spedzam je w klimacie goracym i czesto na jachcie…jak na patelni 😆

ależ oczywiżcie – wyobrażam se Cię jako uosobienie seksu… jał miał 😉
    Parvati, ukaż chociaż rąbek swych wulkanicznych wdzięków 😈

naprawdę mnie bierzesz! a gdzie jedziesz później, Skarbie? 😯

chrzan sie, frajerze.

Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

phahhahaha, piekna dyskusja po prostu…

Jakże merytoryczna i kulturalna! A gdzie jest moderator?

Mirabelka
    Member
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

Po Twojej wypowiedzi widać, że nie miałaż przyjemnożci korzystać z plaż południa lub krajów Arabskich… Pojedź tam w lipcu z filtrem 50 na twarzy i bez kremu po opalaniu… Pogadamy wtedy…

magdalen
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 21
    • Bywalec

też byłam w Grecji jest tam przepięknie polecam wszystkim!!
    ale słoneczko też dogrzewa i to bardzo, ja mam jasna karnacje więc zabralam krem z 50 a mimo to i tak się opaliłam:):) no i udaru nie dostałam:PPPP

parvati
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

Po Twojej wypowiedzi widać, że nie miałaż przyjemnożci korzystać z plaż południa lub krajów Arabskich… Pojedź tam w lipcu z filtrem 50 na twarzy i bez kremu po opalaniu… Pogadamy wtedy…

oczywiscie, ze mialam. mam co roku.

co wiecej: jedne wakacje spedzilam nawet na praktykach na azjatyckiej pustyni, wiec…plaza jest mi srednio straszna.

kremu po opalaniu uzywam zawsze.

ale krem po opalaniu to nie panthenol.

Mirabelka
    Member
    • Zasłużony

Parvati czy Ty umiesz czytać ze zrozumieniem???

Kosmetyczki polecają ten preparat bo łagodzi podrażnienia po depilacji!!! Zresztą nawet w ulotce jest napisane że wskazany na podrażnienia i otarcia naskórka!

parvati
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Parvati czy Ty umiesz czytać ze zrozumieniem???

Kosmetyczki polecają ten preparat bo łagodzi podrażnienia po depilacji!!! Zresztą nawet w ulotce jest napisane że wskazany na podrażnienia i otarcia naskórka!

a co ma depilacja do opalania?

Mirabelka
    Member
    • Zasłużony

jednak powinnaż wrócić do podstawówki!

parvati
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

jednak powinnaż wrócić do podstawówki!

ooo jaki argument…
    taki sam jak ten o podraznieniach po goleniu w watku o opalaniu.

😆

Mirabelka
    Member
    • Zasłużony

ah Ananeczka… niektórym brak dystansu… żyją tylko internetem….

kinia347
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 17
    • Bywalec

oj moja kochana grecja mieszkałam w atenach 2 lata ..kremyz wysokich filterm bo tam upały nie ziemski sierpień około 40 stopni tam nie trxeba leżeć na plaży a i tak sie jest opalonym p.s.polecam suflaki mniam mniam

werkaa
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

Zgadzam się z przedmówczyniami- panthenol jest najlepszy po opalaniu, ja mam go zawsze w apteczce, bo w tym wakacyjnym okresie to nietrudno o poparzenie…

buszajka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 62
    • Stały bywalec

my w to lato to panthenol spray nie tylko używaliżmy na oparzenia zastosowaliżmy go nawet jako „balsam” by nawilżyć spieczona skórę po słonecznej kąpieli. Dawało to takie ukojenie, bo jednak słońce w ten wakacje było jak w Afryce 🙂

viera
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 45
    • Bywalec

jak wyjeżdżałam do Grecji z moim lubym na 2 tygodnie to zabraliżmy chyba z pół reklamówki kremów z różnymi filtrami i balsamów po opalaniu. Zużyliżmy wszystko 🙂 W ostatni dzień to po opalaniu smarowaliżmy się oliwą z oliwek, którą kupiliżmy bezpożrednio od greckich chłopów. Mój tygrys wyglądał jak gladiator 😀

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Co zabrać do Grecji?"

Przewiń na górę