- Ten temat ma 33 odpowiedzi, 14 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 14 lat, 2 miesiące temu przez
ewissimo.
- AutorWpisy
- 3 marca 2010 o 23:55 #149211
@parvati wrote:
@Mirabelka wrote:
Żeby nawilżyć skórę! zamiast balsamu po opalaniu. Opalenizna trzyma się wtedy dłużej, skóra jest nawilżona i tak szybko się nie łuszczy gdy przesadzi się ze Słońcem.
jesli uzywa sie dobry, termostabilnych filtrow to nie ma mowy o pzesadzeniu ze sloncem, a opalenizna trzyma sie klika miesiecy.
no jasne 😆
@parvati wrote:
juz rozumiem, dlaczego nie musze brac panthenolu na wakacje mimo ze spedzam je w klimacie goracym i czesto na jachcie…jak na patelni 😆
ależ oczywiżcie – wyobrażam se Cię jako uosobienie seksu… jał miał 😉
Parvati, ukaż chociaż rąbek swych wulkanicznych wdzięków 😈naprawdę mnie bierzesz! a gdzie jedziesz później, Skarbie? 😯
4 marca 2010 o 16:32 #149212@hard-man wrote:
@parvati wrote:
@Mirabelka wrote:
Żeby nawilżyć skórę! zamiast balsamu po opalaniu. Opalenizna trzyma się wtedy dłużej, skóra jest nawilżona i tak szybko się nie łuszczy gdy przesadzi się ze Słońcem.
jesli uzywa sie dobry, termostabilnych filtrow to nie ma mowy o pzesadzeniu ze sloncem, a opalenizna trzyma sie klika miesiecy.
no jasne 😆
@parvati wrote:
juz rozumiem, dlaczego nie musze brac panthenolu na wakacje mimo ze spedzam je w klimacie goracym i czesto na jachcie…jak na patelni 😆
ależ oczywiżcie – wyobrażam se Cię jako uosobienie seksu… jał miał 😉
Parvati, ukaż chociaż rąbek swych wulkanicznych wdzięków 😈naprawdę mnie bierzesz! a gdzie jedziesz później, Skarbie? 😯
chrzan sie, frajerze.
17 marca 2010 o 15:01 #149213phahhahaha, piekna dyskusja po prostu…
Jakże merytoryczna i kulturalna! A gdzie jest moderator?
17 marca 2010 o 15:03 #149214@parvati wrote:
@Mirabelka wrote:
Po Twojej wypowiedzi widać, że nie miałaż przyjemnożci korzystać z plaż południa lub krajów Arabskich… Pojedź tam w lipcu z filtrem 50 na twarzy i bez kremu po opalaniu… Pogadamy wtedy…
17 marca 2010 o 15:15 #149215też byłam w Grecji jest tam przepięknie polecam wszystkim!!
ale słoneczko też dogrzewa i to bardzo, ja mam jasna karnacje więc zabralam krem z 50 a mimo to i tak się opaliłam:):) no i udaru nie dostałam:PPPP17 marca 2010 o 18:01 #149216@Mirabelka wrote:
@parvati wrote:
@Mirabelka wrote:
Po Twojej wypowiedzi widać, że nie miałaż przyjemnożci korzystać z plaż południa lub krajów Arabskich… Pojedź tam w lipcu z filtrem 50 na twarzy i bez kremu po opalaniu… Pogadamy wtedy…
oczywiscie, ze mialam. mam co roku.
co wiecej: jedne wakacje spedzilam nawet na praktykach na azjatyckiej pustyni, wiec…plaza jest mi srednio straszna.
kremu po opalaniu uzywam zawsze.
ale krem po opalaniu to nie panthenol.
22 marca 2010 o 10:33 #149217Parvati czy Ty umiesz czytać ze zrozumieniem???
Kosmetyczki polecają ten preparat bo łagodzi podrażnienia po depilacji!!! Zresztą nawet w ulotce jest napisane że wskazany na podrażnienia i otarcia naskórka!
23 marca 2010 o 17:56 #149218@Mirabelka wrote:
Parvati czy Ty umiesz czytać ze zrozumieniem???
Kosmetyczki polecają ten preparat bo łagodzi podrażnienia po depilacji!!! Zresztą nawet w ulotce jest napisane że wskazany na podrażnienia i otarcia naskórka!
a co ma depilacja do opalania?
29 marca 2010 o 11:01 #149219jednak powinnaż wrócić do podstawówki!
29 marca 2010 o 15:44 #149220@Mirabelka wrote:
jednak powinnaż wrócić do podstawówki!
ooo jaki argument…
taki sam jak ten o podraznieniach po goleniu w watku o opalaniu.😆
27 kwietnia 2010 o 14:39 #149221ah Ananeczka… niektórym brak dystansu… żyją tylko internetem….
29 kwietnia 2010 o 20:04 #149222oj moja kochana grecja mieszkałam w atenach 2 lata ..kremyz wysokich filterm bo tam upały nie ziemski sierpień około 40 stopni tam nie trxeba leżeć na plaży a i tak sie jest opalonym p.s.polecam suflaki mniam mniam
1 października 2010 o 19:44 #149223Zgadzam się z przedmówczyniami- panthenol jest najlepszy po opalaniu, ja mam go zawsze w apteczce, bo w tym wakacyjnym okresie to nietrudno o poparzenie…
4 października 2010 o 09:02 #149224my w to lato to panthenol spray nie tylko używaliżmy na oparzenia zastosowaliżmy go nawet jako „balsam” by nawilżyć spieczona skórę po słonecznej kąpieli. Dawało to takie ukojenie, bo jednak słońce w ten wakacje było jak w Afryce 🙂
9 października 2010 o 20:54 #149225jak wyjeżdżałam do Grecji z moim lubym na 2 tygodnie to zabraliżmy chyba z pół reklamówki kremów z różnymi filtrami i balsamów po opalaniu. Zużyliżmy wszystko 🙂 W ostatni dzień to po opalaniu smarowaliżmy się oliwą z oliwek, którą kupiliżmy bezpożrednio od greckich chłopów. Mój tygrys wyglądał jak gladiator 😀
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.