- AutorOdp.
- 15 czerwca 2014 at 22:04
Operacja powinna rozwiązać problem. Moja koleżanka już po 3 ciążach też musiała się poddać i teraz ma nie dożć, że piękne nogi, to zdrowe. Dochodziła do siebie jakiż tydzień – potem ok wszystko poszło.
4 lipca 2014 at 07:18a jaki zabieg przeszła Twoja koleżanka? no i gdzie robiła operację, bo takie zabiegi nie zawsze są refundowane, w moim przypadku nie udało się zrobić zabiegu na NFZ wiec musiałam sama szukać miejsca gdzie poddam się takiej operacji, zabieg przeszłam w klinice Lux med, koszty zabiegu nie były aż takie wysokie jak mogłoby się Wam wydawać.
3 sierpnia 2014 at 07:38Jeżeli żylaki są drobne warto poddać się skleroterapii, jest to nieoperacyjna metoda leczenia. Zabieg trwa najczężciej od 15 do 30 minut.
20 sierpnia 2014 at 18:53z tego co wiem to żylaki dostaje sie 'w spadku’. moja mama ma ogromne zylaki i widze ze ja tez mam kilka dosc widocznych. jedyne co mozna zrobic to zmniejszyc je, ale czy calkowicie mozna sie ich pozbyc> mama byla na operacji, ale pojawily sie nowe, ktore pękaja…
30 stycznia 2015 at 11:04w spadku jak najbardziej, ale również przy częstym chodzeniu na wysokich obcasach, przez noszenie zbyt obcisłej bielizny, podczas pracy tylko siedzącej albo tylko stojącej – wiele czynników ma wpływ na ich powstawanie jednak prawda jest taka, że czężciej mają je kobiety niż mężczyźni 🙁
30 stycznia 2015 at 18:12Również słyszałam, że żylaki są uwarunkowane genetycznie:/ podobno abieg ich usuniecia jest strasznie drogi:/
2 lutego 2015 at 14:20w porównaniu do powikłań, jakie żylaki mogą wywołać to nie wydaje mi się, żeby zabieg był drogi. co wiecej, ten laserowy jest bezinwazyjny, skuteczny i nie zostawia żadnych blizn więc chyba warto na niego wydać.
12 lutego 2015 at 19:35Efekty są widoczne już po dwóch miesiącach w przypadku cienkich żyłek i pajączków, natomiast w przypadku dużych i rozległych żył skutki dostrzegalne są do około 6 miesięcy od wykonania serii zabiegów.
13 lutego 2015 at 10:28Najlepiej usunąc, bo są nie tylko brzydkie, ale też niebezpieczne.
13 lutego 2015 at 12:48Dokładnie, też jestem za usunięciem i po problemie. Nie ma się czego bać, bo laser naprawdę nie boli i od razu po zabiegu można od razu wrócić do normalnej aktywnożci.
24 marca 2015 at 16:40najlepiej usunąć je operacyjnie, moja mam miała operacje i nie było tak źle.
31 marca 2015 at 12:10Ja również walczę z żylakami po ciąży.
Zastanawiam się jak temu zaradzić… wszystko to o czym piszecie to bardzo fajne metody, ale niestety bardzo drogie 🙁1 kwietnia 2015 at 16:44Można je usunąć laserowo
1 kwietnia 2015 at 21:32ale ile taki zabieg laserowy kosztuje?
9 kwietnia 2015 at 12:11moja mama miała usuwane żylaki operacyjnie
niestety 8mies po operacji a noga dalej jak balon ;/ja też niestety odziedziczyłam tę przyjemnożć
- AutorOdp.