• Autor
    Odp.
  • Karolinha
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 29
    • Bywalec

Operacja powinna rozwiązać problem. Moja koleżanka już po 3 ciążach też musiała się poddać i teraz ma nie dożć, że piękne nogi, to zdrowe. Dochodziła do siebie jakiż tydzień – potem ok wszystko poszło.

Miska26
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 501
    • Zasłużony

a jaki zabieg przeszła Twoja koleżanka? no i gdzie robiła operację, bo takie zabiegi nie zawsze są refundowane, w moim przypadku nie udało się zrobić zabiegu na NFZ wiec musiałam sama szukać miejsca gdzie poddam się takiej operacji, zabieg przeszłam w klinice Lux med, koszty zabiegu nie były aż takie wysokie jak mogłoby się Wam wydawać.

Specjalista Aspazji
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 213
    • Zapaleniec

Jeżeli żylaki są drobne warto poddać się skleroterapii, jest to nieoperacyjna metoda leczenia. Zabieg trwa najczężciej od 15 do 30 minut.

julietta
    Participant
    • Tematów: 2
    • Odp.: 105
    • Zapaleniec

z tego co wiem to żylaki dostaje sie 'w spadku’. moja mama ma ogromne zylaki i widze ze ja tez mam kilka dosc widocznych. jedyne co mozna zrobic to zmniejszyc je, ale czy calkowicie mozna sie ich pozbyc> mama byla na operacji, ale pojawily sie nowe, ktore pękaja…

DorotaK
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 30
    • Bywalec

w spadku jak najbardziej, ale również przy częstym chodzeniu na wysokich obcasach, przez noszenie zbyt obcisłej bielizny, podczas pracy tylko siedzącej albo tylko stojącej – wiele czynników ma wpływ na ich powstawanie jednak prawda jest taka, że czężciej mają je kobiety niż mężczyźni 🙁

paula80
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Również słyszałam, że żylaki są uwarunkowane genetycznie:/ podobno abieg ich usuniecia jest strasznie drogi:/

DorotaK
    Member
    • Bywalec

w porównaniu do powikłań, jakie żylaki mogą wywołać to nie wydaje mi się, żeby zabieg był drogi. co wiecej, ten laserowy jest bezinwazyjny, skuteczny i nie zostawia żadnych blizn więc chyba warto na niego wydać.

Specjalista Aspazji
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 213
    • Zapaleniec

Efekty są widoczne już po dwóch miesiącach w przypadku cienkich żyłek i pajączków, natomiast w przypadku dużych i rozległych żył skutki dostrzegalne są do około 6 miesięcy od wykonania serii zabiegów.

Dred
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Najlepiej usunąc, bo są nie tylko brzydkie, ale też niebezpieczne.

DorotaK
    Member
    • Bywalec

Dokładnie, też jestem za usunięciem i po problemie. Nie ma się czego bać, bo laser naprawdę nie boli i od razu po zabiegu można od razu wrócić do normalnej aktywnożci.

linda28
    Member
    • Odp.: 16
    • Bywalec

najlepiej usunąć je operacyjnie, moja mam miała operacje i nie było tak źle.

kamilkafrania
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Ja również walczę z żylakami po ciąży.
    Zastanawiam się jak temu zaradzić… wszystko to o czym piszecie to bardzo fajne metody, ale niestety bardzo drogie 🙁

bacha11
    Member
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Można je usunąć laserowo

kamilkafrania
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

ale ile taki zabieg laserowy kosztuje?