• Autor
    Odp.
  • majka84
    Member
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 33
    • Bywalec

u nas ostatnio przy zabkowaniu to apteka i camilia wszedzie gdzie sie da tylko, zeby mnie bolalo 馃檪

Olusia
    Member
    • Temat贸w: 26
    • Odp.: 372
    • Pasjonat

Na wi臋ksza zakupy to zdeydowanie markety, a na codzienne to te sklepy, kt贸re s膮 „pod r臋k膮”, blisko, na osiedlu… 馃檪

tankian00
    Member
    • Temat贸w: 11
    • Odp.: 251
    • Zapaleniec

ja mam pod blokiem lidla, sa tego jakies plusy i minusy – minusy, bo juz mam dosc ciagle kupowac to samo, po pewnym czasie nie chce sie tam nawet wchodzic:(

Hard
    Member
    • Temat贸w: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

[usuni臋to_link] wrote:

ja mam pod blokiem lidla, sa tego jakies plusy i minusy – minusy, bo juz mam dosc ciagle kupowac to samo, po pewnym czasie nie chce sie tam nawet wchodzic:(

wierz臋, s艂odka tankian, ja z kolei mam biedronk臋, ale… ale.

te zakupy mog膮 do偶膰 znacznie pog艂臋bia膰 wi臋藕 rodzinn膮, je偶li si臋 je robi z nie za szybko, nieco z przymr贸偶eniem oka, z du偶膮 ilo偶ci膮 komentarzy, ot, po prostu rozmowy… i nie czyni si臋 ich jakim偶 fetyszem, tylko przesuwa na poziom utylitarny, a stara wydoby膰 jaki偶 humanistyczny, personalny, czy wr臋cz duchowy poziom… wraca si臋 do domu z czym偶 wi臋cej, co ma si臋 w koszu… jest wi臋cej splecionych d艂oni, bardziej b艂yskaj膮cych oczu, wi臋cej si臋 s艂yszy, jak bij膮 serca…

co nie oznacza, 偶e przed snem nie mo偶na poobija膰 si臋 poduszkami, albo kulkami zwini臋tych reklam, kt贸re ju偶 do szpiku ko偶ci zbrzyd艂y wszystkim w ca艂ej rodzince…

dobranoc… piesek te偶 idzie ju偶 grzecznie zadowolony spac… pa!

krolkaroli
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 53
    • Sta艂y bywalec

Ja mam obok warzywniak, mi臋sny i piekarnie – to na codzienne zakupy wystarcza. Ca艂膮 reszt臋 kupuje w du偶ym tesco 24h, ca艂kiem dobrze wyposa偶ony. Ale brakuje mi w pobli偶u jakiej偶 Almy albo Piotra i Paw艂a bo tam mo偶na znale藕膰 ciekawe dodatki do da艅, 偶wietne w臋dliny itp..

julietta
    Participant
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 105
    • Zapaleniec

Pordukty spozywcze- Lidl albo Biedronka, kosmetyki czy leki- Ziko 馃檪

Magda Sissel.pl
    Member
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 108
    • Zapaleniec

ja zakupy robi臋 raz w tygodniu w Tesco, bo mam wzgl臋dnie blisko i lubi臋, poza tym z programu lojalno偶ciowego zawsze wyci膮gam troch臋 kasy
    Kupuj臋 tam te偶 ca艂e zgrzewki wody i mleka na pocz膮tku ka偶dego miesi膮ca, bo du偶o tego u mnie schodzi

w sobot臋 id臋 na pobliski bazarek i kupuj臋 troch臋 warzyw, owoc贸w, tutaj te偶 zaopatruj臋 si臋 w mi贸d

jak trzeba jedn膮 rzecz na szybko, to w okolicznych sklepikach tudzie偶 Biedronce

czasem wypuszczam si臋 do centr贸w handlowych po kosmetyki, ciuch贸w na razie mam wystarczaj膮co, mo偶e tylko jakie偶 butki jesienne na p艂askim kupi臋, bo mam same na obcasiku

og贸lnie- czas sp臋dzany na zakupach ograniczam do minimum

Ooo25
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Du偶e supermarkety raz w tygodniu. Jak czego偶 zabraknie, to id臋 do ma艂ego sklepiku osiedlowego. Tam te偶 kupuj臋 warzywa i owoce – nic poz tym.

Tamara Schmidtke
    Member
    • Odp.: 9
    • Pocz膮tkuj膮cy

Ja robi臋 codzienne zakupy w Biedronce 馃檪 czasem tez kupuj臋 tu s艂odycze. G艂贸wnie ciastka Paryskie , moje ulubione to wi艣niowe oraz morelowe . I niestety w Warszawie nie umiem dostac tych pierwszych , a morelowe niestety s膮 jakie艣 dziwne z chemicznym posmakiem

asia92
    Member
    • Odp.: 38
    • Bywalec

Ja mam obok domu Biedronk臋 i Rossmanna. W tym drugim zdecydowanie za du偶o wydaj臋 haha 馃槈 ale za to biedronka jest tania i ma du偶o r贸偶nych produkt贸w, kt贸re cz臋sto si臋 zmieniaj膮. Co ma akurat swoje plusy i minusy

Paulina Demczukowska
    Member
    • Odp.: 13
    • Bywalec

Ojj ja tez du偶o pieni臋dzy zostawiam w Rossmanie 馃榾 oczywi艣cie na kosmetyki. Co do artyku艂贸w spo偶ywczych to prawda . Niekt贸re do艣膰 si臋 zmieniaj膮 jak w艂a艣nie chociazby wspomniane delicje Paryskie . Masakra og贸lnie . Bo one jako艣ciowo i smakowo w艂a艣ciwie jako艣 nie r贸偶ni艂y si臋 specjalnie od orygina艂贸w. Tak teraz jest r贸偶nica . I pod ka偶dy wzgl臋dem . Pod wzgl臋dem biszkoptu , kt贸ry jest twardszy i cie艅szy od swojego poprzednika . Galaretka tak samo sztuczna bardzo/

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " codzienne zakupy"

Przewi艅 na g贸r臋