czarne kropki po depilacji!!

• Autor
    Odp.
  • pennstate
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 19
    • Bywalec

co robicie, zeby nie bylo czarnych kropek po depilacji maszynka ? i co robicie z tym, zeby wlosy nie wrastaly ?

dejavue30
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Kiedyż goliłam maszynką, ale mam ciemne włosy więc jak rano ogoliłam to wieczorem było już widać czarne włoski rosnące pod skórą, dlatego przeszłam na depilator i jestem bardzo zadowolona, ale marzenie to laser 🙂

mi po goleniu maszynką włosy nie wrastały w skórę, niestety na początku po depilatorze tak 😕 ale jak teraz robię to regularnie to już mniej

kremów nie polecam – przynajmniej w moim przypadku wcale się nie sprawdziły

pozdrawiam

dan024
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 232
    • Zapaleniec

ja chyba naprawde zaiwestuje wdepilator bo zniesc tych kropek juz nie moge

mia1980
    Member
    • Tematów: 23
    • Odp.: 1120
    • Maniak

dziewczyny żeby sie włoski nie wrastały trzeba regularnie peelingować ciało[wiem że to trudne, ale sa efekty] no i nie zapominac o balsamowaniu.

pokahontaz1
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

wosk, wosk i jeszcze raz wosk! Cholernie boli, ale efekty są wspaniałe.
    `Chcesz byż piękna -musisz cierpieć`.

Kwiat we wlosach
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 514
    • Zasłużony

wcale nie sa piekne efekty woskiem ja probowałam i nic dalej były włosy nie wyrwały sie:/ moze ja nie umiem wyrywac ich :/

pokahontaz1
    Member
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

Żeby efekty były widoczne, włoski muszą mieć co najmniej 5 mm 🙂

_suzi_
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Tez mialam ten sam problem. Pozbylam sie go dopiero po przestawieniu sie na depilator. Caly proces jest na poczatku bolesny, ale efekty widac.
    Polecam!

Katie
    Member
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

czarne kropki to jeszcze nic strasznego , ja jak stosowałam maszynkę miałam czerwone :/ to dopiero okropnie wyglądało..

Monisia
    Member
    • Odp.: 33
    • Bywalec

u mnie tez robią się czerwone kropki pojawaiją się w okolicy bikini:/ włażnie inwestuje w depilator wiec problem powinien zniknąć 🙂
    czarne kropeczki mozna zwalczyć tylko woskiem lub depilacją boli ale efekty są:))

michalinka
    Member
    • Odp.: 11
    • Bywalec

niestety po używaniu depilatora zaczęły mi wrastać w skórę włosy… zrobiły się z tego potem duże ropne pryszcze czy coż w tym rodzaju, przyszło lato i się wstydzę swoich nóg bo dopiero co się goi i są widoczne blizny :(:(

Nie wiem czy one w ogóle zejdą bo jakoż kiepsko im idzie gojenie mimo prawidłowej pielegnacji 🙁
    Już nie wiem co jest lepsze czy zwykła maszynka czy depilator… a może jeszcze co innego 🙁

prezesowa1988
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Ja miałam podobnie po goleniu zwykłą maszynką… Kremy mnie uczulały, a wosk i depilator za bardzo bolesny.. Jak teraz opaliłam nogi,to już czarnych kropek nie widac:) Najgorzej jest jednak zimą, jak jestem blada:P

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " czarne kropki po depilacji!!"

Przewiń na górę