Czy dzięki saunie można schudnąć??

• Autor
    Odp.
  • agaga-93
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Witam serdecznie. Niedawno słyszałam, że godzina w saunie spala więcej tkanki tłuszczowej, niż godzina biegania…. Czy to prawda?? Chciałabym się dowiedzieć, czy ktoż używa sauna na co dzień….??

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Czy to prawda-to bzdura!!
    Po saunie mozemy poczuć się lżej bo w czasie seansu w saunie odwadniamy się(dlatego tak ważne jest picie duzych ilożci wody w saunie),z organizmu usuwane są toksyny,sól zatrzymująca wodę w organizmie i stąd takie uczucie! Tkanka tłuszczowa natomist pozostaje nienaruszona!

Sauna napewno wspomaga prcesy odchudzania ale nie odchudza sama w sobie! Gdyby to było takie proste to nikt by nie biegał,jeżdził na rowerze,nie trenował by ciężko tylko siedział na d**** w saunie.
    Nic nie zastąpi porządnego treningu aerobowego (porządny bieg,trening na stepperze,orbitreku,suchych wiosłach,rowerku,pływania…)-nie ma co szukać na siłę cudownych żrodków jak tu schudnąć bez wysiłku bo takich sposobów nie ma!
    Zamiast tego proponuję włączyć do codziennego harmonogramu ruch (i anemiczny spacer po bieżni to nie jest trening!!!) przyjrzeć się swojej diecie i zmodyfikowąć ją a sauną i suplementami wsmacniać efekty tego procesu!

Ja z sauny korzystam bo wycisza,uspokaja,usuwa toksyny z organizmu,wzmaga znacznie regenerację miężniową co dla mnie jest szczególnie ważne bo trenuję fitness sylwetkowy!

basiadii
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 9
    • Bywalec

jakie schudnąć? 😀
    wypocisz wodę więc wyjdziesz lżejsza, ale niższa waga utrzyma się do momentu uzupełnienia płynów 😛

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Czy dzięki saunie można schudnąć??"

Przewiń na górę