Czy łóżko wodne złagodzi poranne bóle kręgosłupa ?

• Autor
    Odp.
  • karen
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Jestem w stanie zrobić wszystko żeby rano wstać bez bólu kręgosłupa zaznaczam , że miałam już różne materace i twarde i lateksowy chodzę też na siłownię. Ostatnio wracając z pracy przypadkiem natknęłam się na sklep z łóżkami wodnymi sprzedawczyni zachęciła mnie żebym się położyła, to było bardzo miłe uczucie ale muszę wiedzieć czy na co dzień się sprawdza i jak wpływa na kręgosłup ??? Bardzo proszę o wypowiedzi, będą dla mnie bardzo cenne z góry dziękuję 🙂

karen
    Member
    • Początkujący

Mogę się teraz trochę pomądrzyć . Teraz jeżli wy chcecie coż wiedzieć o łóżkach wodnych to pytajcie bo zanim p****łam decyzję to obdzwoniłam większożć specjalistów. Jeżli kogoż zaintrygowałam to proszę oto link sklepu z łóżkami wodnymi 👿

isaura
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Jestem bardzo ciekawa cóż to takiego jest ?

karen
    Member
    • Początkujący

Podjęłam najlepszą decyzję w życiu ! Rano nareszcie nie bolą mnie plecy nie mam też zimnych stóp przez które trudno mi było zasnąć : wiosna, lato, jesień, zima zawsze miałam ten sam problem. Łóżka wodne są też dobre dla osób które są uczulone na roztocza ja akurat nie jestem. Czego można jeszcze chcieć. Firma nazywa się MORPHEO piszę ją wam bo widzę, że wykasowali mój link ale po nazwie można znaleźć. Bardzo mocno pozdrawiam 🙂

eBoska
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 433
    • Pasjonat

dla mnie lozko wodne to byla porazka, a nie udany zakup..ze nie wspomne o seksie;) ale moze teraz robia lepsze….musialabym sprawdzic

Kaska123
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 23
    • Bywalec

moim zdaniem nie ma co wydziwiać z łóżkiem wodnym lepiej mieć normalne za to z luksusową pożciela jak [usunięto_link]; brzmi rozsądniej jak dla mnie, ale każdy musi sam osądzic 🙂

eBoska
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 433
    • Pasjonat

Jak dla mnie podstawa jest materac ……..

Kaska123
    Member
    • Bywalec

poważnie? aż taki spratański rygor ?

malinka2303
    Member
    • Odp.: 46
    • Bywalec

Myżlę, że łóżko wodne jest zle dla kręgosupa najlepsze jest płaskie bez żadnych poduszek

Kaska123
    Member
    • Bywalec

tak…. JA TEZ JESTEM ZDECYDOWANA FANKA MATERACOW :DDDD

fann
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Hej wszystkim!
    Ja mam łóżko wodne od kilku lat. Kupiłam je ze względu na moje ataki astmy (jestem alergiczką), a mąż z kolei ma problemy z kręgosłupem i kręgarz zaproponował mu takie łóżko. Jesteżmy bardzo z tego łóżka zadowoleni. Spełnia swoje oczekiwania tak jak nam obiecywano przy zakupie ( w firmie [usunięto_link]), jest wygodne, higieniczne, podgrzewane i materac się nie zużywa więc jest na wiele lat. Nie rozumiem osób, które odpowiadają przy tym wątku od słów „wydaje mi się że łóżko wodne jest złe…”, albo sie coż wie, bo się sprawdziło ,albo się nie zabiera głosu w sprawie. 😉 takie jest moje zdanie!
    pozdrawiam!!

marta_29
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Karen, moi znajomi kupowali łóżko wodne za kilka tysięcy i niestety obawiam się, że początkowo działa to tylko na zasadzie placebo. Później efektów brak, ból wraca. Jeżli chodzi o problemy z kręgosłupem, to moim zdaniem, jednak lepiej zwrócić sie do specjalisty, skorzystać z porady rehabilitanta (od siebie mogę polecić rehabilitacje mobilna PatMedik z Warszawy, gdzie mieszkam) bo inne żrodki zastępcze to tylko wyrzucanie pieniędzy w błoto.

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Co prawda temat dotyczy łóżka wodnego którego nie mam,ale od dwóch lat mam materac dopasowujący się do ciała i minęły bóle kręgosłupa.Do tego poduszka i bóle od siedzenia ponad osiem godzin przy komputerze mijają.Co prawda nie były silne,ale polecam:)

Rencia
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 480
    • Pasjonat

Hmm, a czy nie jest to zbyt miękkie? Mi się takie łóżko kojarzy z wygodą to fakt, ale jednoczeżnie raczej z łóżkiem które jest piekielnie miękkie a to nie robi dobrze na kręgosłup chyba ;/

fann
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Nie jest to żadne placebo, bo skoro żpimy na naszym łóżku wodnym od jakiż 6 lat i nadal czujemy się żwietnie, nie boli nas kręgosłup, więc to chyba raczej żwiadczy o faktycznej wygodzie tego łóżka. Przy zakupie w firmie [usunięto_link] pan dał nam możliwożć wyboru twardożci materaca (z tego co pamiętam było 5 stopni twardożci). Wybraliżmy najtwardsze (co było w cenie łóżka), gdyż najlepiej podpiera ciało i dopasowuje się do kręgosłupa, jest ustabilizowane, a jednoczeżnie zachowane są wszystkie włażciwożci łożka wodnego. Nie faluje za bardzo i jest wygodne.
    pozdrawiam!!!

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Czy łóżko wodne złagodzi poranne bóle kręgosłupa ?"

Przewiń na górę