- AutorOdp.
- 28 grudnia 2007 at 19:00
Ostatnio rozbolała mnie dolna 6. Więc poszłam do dentysty, ten ząb był leczony już wczeżniej ale nie kanałowo. Dentysta dał mi znieczulenie,wyjal plombe, wsrodku zab byl caly w prochnicy,tylko jedna scianka byla prawie normalna i zaczał wiercic, ból był przerazliwy bo znieczulenie nie działało. ja krzyczalam a on dalej wiercił po jkis 10 min. wyjął igiełki i zacząl czyscic kanały. Myslałam ze przybije mi pol twarzy. na koniec do pustego zeba wlozył wacik i powiedział ze mam przyjsc za dwa dni. Wieczorem ząb mi się złamał i strasznie bolało,pojechałam do dentysty i powiedział ze zab jest do usnięcia. Wiec nie mam juz 6 a mam dopiero 22 lata.
29 grudnia 2007 at 12:29iiiiiiiiiiii
az mnie ciarki przeszly, ja wolę wiecej zapłacić i mieć kanał bez bólu:) Serio to mam swoją dentystkę, która jest naprawdę super.5 stycznia 2008 at 14:23Ha ha coż mi się przypomniało.Jak miałam 6 lat,popsuł mi się ząb.Jakaż głupia,niedouczona starsza dentystka zaczęła borować.Bolało jak nie wiem!3 asystentki mnie trzymały, a we mnie wstąpiła taka siła że zdołałam sie im wyrwać,przeżlizgnąć się im między nogami i zwiać 😀 Podobno mnie szukały, ale ja już byłam daleko 😆
Nawet dentystka do której później mama mnie podstępem zaprowadziła, stwierdziła że tylko idiota może bez znieczulenia borować 6letniemu dziecku ząb który de facto nadaje sie tylko do usunięcia.5 stycznia 2008 at 14:35Ja raz poszlam do dentysty na kontrole,okazalo sie,ze musze wyleczyc trojke kanalowo. Dostalam zastrzyk i wyszlam na korytarz,w tym czasie dentystka plombowala komus zab…kiedy mnie zawolala spowrotem i chciala truc zeba to zastrzyk przestal dzialac(myslalam,ze pekne z bolu…az sie rozplakalam),a ona na to:
-o…za dlugo trzymalam cie na korytarzu..musze znieczulic jeszcze raz-i mi wlala czegos do zeba,na goly nerw. Tak mnie bolalo,ze strach…ludzie za drzwiami mnie slyszeli. Nigdy tego nie zapomne.5 stycznia 2008 at 14:49jak to czytam to az nie chce isc do dentysty bo mam wizyte w poniedzialek 😛
- AutorOdp.