Czy miałyżcie jakież straszną przygodę u dentysty?

• Autor
    Odp.
  • Jolenka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 0
    • Początkujący

Ostatnio rozbolała mnie dolna 6. Więc poszłam do dentysty, ten ząb był leczony już wczeżniej ale nie kanałowo. Dentysta dał mi znieczulenie,wyjal plombe, wsrodku zab byl caly w prochnicy,tylko jedna scianka byla prawie normalna i zaczał wiercic, ból był przerazliwy bo znieczulenie nie działało. ja krzyczalam a on dalej wiercił po jkis 10 min. wyjął igiełki i zacząl czyscic kanały. Myslałam ze przybije mi pol twarzy. na koniec do pustego zeba wlozył wacik i powiedział ze mam przyjsc za dwa dni. Wieczorem ząb mi się złamał i strasznie bolało,pojechałam do dentysty i powiedział ze zab jest do usnięcia. Wiec nie mam juz 6 a mam dopiero 22 lata.

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

iiiiiiiiiiii
    az mnie ciarki przeszly, ja wolę wiecej zapłacić i mieć kanał bez bólu:) Serio to mam swoją dentystkę, która jest naprawdę super.

Niuszka86
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 262
    • Zapaleniec

Ha ha coż mi się przypomniało.Jak miałam 6 lat,popsuł mi się ząb.Jakaż głupia,niedouczona starsza dentystka zaczęła borować.Bolało jak nie wiem!3 asystentki mnie trzymały, a we mnie wstąpiła taka siła że zdołałam sie im wyrwać,przeżlizgnąć się im między nogami i zwiać 😀 Podobno mnie szukały, ale ja już byłam daleko 😆
    Nawet dentystka do której później mama mnie podstępem zaprowadziła, stwierdziła że tylko idiota może bez znieczulenia borować 6letniemu dziecku ząb który de facto nadaje sie tylko do usunięcia.

Monika
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 897
    • Zasłużony

Ja raz poszlam do dentysty na kontrole,okazalo sie,ze musze wyleczyc trojke kanalowo. Dostalam zastrzyk i wyszlam na korytarz,w tym czasie dentystka plombowala komus zab…kiedy mnie zawolala spowrotem i chciala truc zeba to zastrzyk przestal dzialac(myslalam,ze pekne z bolu…az sie rozplakalam),a ona na to:
    -o…za dlugo trzymalam cie na korytarzu..musze znieczulic jeszcze raz-i mi wlala czegos do zeba,na goly nerw. Tak mnie bolalo,ze strach…ludzie za drzwiami mnie slyszeli. Nigdy tego nie zapomne.

Magdalenka123
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 21
    • Bywalec

jak to czytam to az nie chce isc do dentysty bo mam wizyte w poniedzialek 😛

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Czy miałyżcie jakież straszną przygodę u dentysty?"

Przewiń na górę