- AutorOdp.
- 30 lipca 2007 at 14:19
Czeżć 🙂 To mój pierwszy post. Mam pewne dolegliwożci i prosiłabym o pomoc. Rodzice nie chcą iżć ze mną do lekarza bo twierdzą, że nic mi nie jest. Otóż, bardzo często robi mi się słabo i zaczynam mieć taki bardzo silny ból w oczach, czasami mam biało przed oczami a czasami czarno przez kilkanażcie sekund i nie mogę ich otworzyć. Często boli mnie kręgosłup, jestem cały czas senna i przygnębiona. Nie mam na nic siły. Jestem blada i mam suchą siną skórę. Paznokcie mi się strasznie łamią a włosy wypadają dosłownie garżciami. Od razu mówię że nie jestem na żadnej diecie ! To się rzadko zdarza, ale mam takie dziwne odczucia w głowie, tak jakby mnie trochę bolała, najczężciej z tyłu głowy. Często trzęsą mi się dłonie. Mam 13 lat, nie wiem czy to przez okres dojrzewania, ale wolałabym wiedzieć co Wy o tym myżlicie. Pozdrawiam
30 lipca 2007 at 14:30Moim zdaniem jestes juz na tyle dorosla ze sama powinnas wybrac sie do lekarza, do pediatry. I wszystko mu opowiedziec…
30 lipca 2007 at 14:36Włażnie chcę iżć sama, ale czy on nie będzie chciał skonsultować się z rodzicami ? Mama mówi mi żebym nie szła bo to głupota.
30 lipca 2007 at 15:09Ja uwazam, ze nie ma w tym nic glupiego, lekarz Cie zbada, skieruje Cie na odpowiednie badania jesli uzna to za konieczne. Wiec radzie Ci jak najszybciej isc do lekarza, napewno potem bedziesz spokojniejsza.
31 lipca 2007 at 21:46ja równiez uważam,ze nie można tego bagatelizować. lepiej sprawdzić, gdzie tkwi przyczyna,a rodzice zrozumieją, jesli mimo ich odmiennego zdania pójdziesz do lekarza. trzymam kciuki
31 lipca 2007 at 23:17Monika, to bardzo dobrze, że sama chcesz zadbać o swoje zdrowie. 🙂
Dziwię się natomiast zachowaniu Twoich rodziców.Oczywiżcie takie objawy mogą występować w okresie dojrzewania, szczególnie u dziewczyn, ale może to być też coż innego. Objawów jest dużo, jesteż osłabiona, może masz anemię, może to coż innego, ale trzeba to na pewno sprawdzić. Mam jednak nadzieję, że to z powodu dojrzewania.
Zdecydowanie powinnaż pójżć do lekarza i to jak najszybciej. Jeżli to nic poważnego to nie będziesz się już denerwowała. 🙂
Pozdrawiam!
1 sierpnia 2007 at 11:34idx do lekarza i opowiedz o tych objawach a jak bedzie chcial to omowic z rodzicami to im powiesz o tym. nie ma co bagatelizowac takich objawów bo wg mnie sa dosyc poważne…. mozesz miec cos z tarczycą albo nie tak z poziomemm cukru
- AutorOdp.