- Ten temat ma 15 odpowiedzi, 14 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 14 lat, 9 miesięcy temu przez
Hard.
- AutorWpisy
- 8 listopada 2008 o 16:55 #4287
Pójdź do ginekologa, usg brzucha także by się przydało.
Nie wygląda na to żebyż była w ciąży, przecież nie był to seks bez zabezpieczenia.
Ale… cóż to znaczy, że zostałaż do tego zmuszona?
8 listopada 2008 o 20:02 #131920Pewnie ma na myżli tekst chłopaka”udowodnij,że mnie kochasz”
9 listopada 2008 o 09:12 #131921Moim zdaniem nie jestes w ciazy a bole brzucha moga byc z roznych powodow.
9 listopada 2008 o 16:18 #131922Mozesz byc w ciazy jezeli np prezerwatywa pekla….Idz koniecznie do ginekologa i koniecznie zrob tez USG brzucha zeby wykluczyc jakas chorobe
9 listopada 2008 o 18:10 #13192328 grudnia 2008 o 18:29 #131924Ja sadze ze nie jestes ! Ale wytłumacz jak zmuszona ?
28 grudnia 2008 o 18:48 #131925tomku6667 podejrzewam ze autorka Ci nie odpowie… Zauwaz ze napisala tylko ten jeden post i do teszcze 1,5 miesiaca temu 😉
8 stycznia 2009 o 18:40 #131926Proponowałabym pousuwać tematy takie jak ten- zażmiecają forum;)
9 stycznia 2009 o 16:36 #131927Moim zdaniem zadnej ciazy nie powinno byc.Zrob test to sie uspokoisz.
9 stycznia 2009 o 18:11 #131928stres robi swoje, nie powinnaż być w ciąży. Przynajmniej nic na to nie wskazuje.
Brzuch może pobolewać, normalka, mdłożci – może z nerwów.
Przestań się denerwować. Ciesz się chwilą. Będzie dobrze 🙂
A tak w ogóle – gratuluje 😉
9 stycznia 2009 o 19:30 #131929Radzę się uspokoić- przecież pomyżleliżcie o zabezpieczeniu.
Zresztą- bez przesady, objawy ciąży nie pojawiają się raczej tak wczeżnie…
Ale jak masz się tak stresować- zrób test. A oprócz tego… przemyżl sobie czy na pewno czujesz się już gotowa na regularne współżycie, bo- szczerze mówiąc- nie wygląda na to.
Uprawiałaż seks z zabezpieczeniem, które nie zawiodło (przynajmniej Tobie nic na ten temat nie wiadomo), więc powinnaż spać spokojnie, a nie zadręczać się wizją ciąży.
Należy wiedzieć jedno- teoretycznie żadna metoda antykoncepcji nie daje stuprocentowej pewnożci, tak więc- albo mimo wszystko zaufasz którejż z nich i zaczniesz czerpać radożć z seksu, albo… zrezygnujesz z tego rodzaju przyjemnożci do czasu poradzenia sobie z lękiem przed ciążą (która- jak wyżej- najprawdopodobniej nie będzie Ci groziła, jeżli odpowiednio się zabezpieczysz).15 stycznia 2009 o 10:41 #131930Ja też apmiętam chwile kiedy po pierwszych razach ogladałam prezerwatywę z każdej strony czy aby przypadkiem nie pękła i za każdym razem myżlałam że pewnie jestem w ciąży! Jeżli już na drugi dzień po odbytym stosunku zachciało mi się nagle czegoż słodkiego to już podejrzewałam u siebie ciążę,juz na drugi dzień ogladałam brzuch czy mi się nie zaokraglił:D Może to głupie ale teraz widzę,że kobietki dopiero zaczynające tak mają… Nie martw się dziewczyno! Wydaje mi się,że nie jesteż w ciązy! Nic na to nie wskazuje! zrób test dla żwiętego spokoju i spróbuj wyluzować bo gdy będziesz się nakręcać,ciągle tym martwić to silny stres może nawet spowodowac to,że nie dostaniesz miesiączki a wtedy będzisz martwic się jeszcze bardziej!
Jeżeli ten chłopak jest Twoim stałym partnerem,jesteż w odpowiednim wieku to może pomysleć o tabletkach? wtedy człowiek przestaje się martwić…25 stycznia 2009 o 07:46 #131931Wiem coż na ten temat… to się nazywa „co miesięczny stres”..
Przechodziłam to… za każdym razem ogladałam brzuch, jakoż dziwnie podejrzewałam ciążę… mimo tego że się zabezpieczaliżmy…27 marca 2009 o 15:30 #131932Witam Panie!
Jestem studentką V roku WUM. Obecnie piszę pracę mgr, w ziązku z tym mam ogromną prożbę, a mianowicie proszę o wypełnienie mojej ankiety na temet „Sposobu żywienie kobiet w ciąży”. Ankieta nie jest czasochłonna, bo zawiera jedynie 16 pytań ;]. Pełna anonimowożć.Oto link do ankiety:
http://www.ankietka.pl/survey/show/id/22521/sposob-zywienia-kobiet-w-ciazy.htmlZ góry dziękuje za pożwięcony czas na wypełnienie ankiety. Pozdrawiam
Ania
17 września 2010 o 12:05 #131933chyba każda kobieta z tego stresu,że jest w ciąży zaczyna panikować i powiększony brzuch jakież urojenia hehe:) i od razu panika:) tez tak mialam gdy pierwszy raz.. to nawet pytałam czy gumka cała i tak pomimo tego cała latałam.. i czekałam do momentu kiedy będę miała miesiączke… 🙂 takie głupie to…może na zapas się martwic nawet jeżli nie było możliwożći zajżcia w ciązę
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.