- AutorOdp.
- 8 listopada 2008 at 16:55
Pójdź do ginekologa, usg brzucha także by się przydało.
Nie wygląda na to żebyż była w ciąży, przecież nie był to seks bez zabezpieczenia.
Ale… cóż to znaczy, że zostałaż do tego zmuszona?
8 listopada 2008 at 20:02Pewnie ma na myżli tekst chłopaka”udowodnij,że mnie kochasz”
9 listopada 2008 at 09:12Moim zdaniem nie jestes w ciazy a bole brzucha moga byc z roznych powodow.
9 listopada 2008 at 16:18Mozesz byc w ciazy jezeli np prezerwatywa pekla….Idz koniecznie do ginekologa i koniecznie zrob tez USG brzucha zeby wykluczyc jakas chorobe
9 listopada 2008 at 18:10[usunięto_link] wrote:
Mozesz byc w ciazy jezeli np prezerwatywa pekla…
Facet musiałby tego nie zauważyć. 🙄
28 grudnia 2008 at 18:29Ja sadze ze nie jestes ! Ale wytłumacz jak zmuszona ?
28 grudnia 2008 at 18:48tomku6667 podejrzewam ze autorka Ci nie odpowie… Zauwaz ze napisala tylko ten jeden post i do teszcze 1,5 miesiaca temu 😉
8 stycznia 2009 at 18:40Proponowałabym pousuwać tematy takie jak ten- zażmiecają forum;)
9 stycznia 2009 at 16:36Moim zdaniem zadnej ciazy nie powinno byc.Zrob test to sie uspokoisz.
9 stycznia 2009 at 18:11stres robi swoje, nie powinnaż być w ciąży. Przynajmniej nic na to nie wskazuje.
Brzuch może pobolewać, normalka, mdłożci – może z nerwów.
Przestań się denerwować. Ciesz się chwilą. Będzie dobrze 🙂
A tak w ogóle – gratuluje 😉
9 stycznia 2009 at 19:30Radzę się uspokoić- przecież pomyżleliżcie o zabezpieczeniu.
Zresztą- bez przesady, objawy ciąży nie pojawiają się raczej tak wczeżnie…
Ale jak masz się tak stresować- zrób test. A oprócz tego… przemyżl sobie czy na pewno czujesz się już gotowa na regularne współżycie, bo- szczerze mówiąc- nie wygląda na to.
Uprawiałaż seks z zabezpieczeniem, które nie zawiodło (przynajmniej Tobie nic na ten temat nie wiadomo), więc powinnaż spać spokojnie, a nie zadręczać się wizją ciąży.
Należy wiedzieć jedno- teoretycznie żadna metoda antykoncepcji nie daje stuprocentowej pewnożci, tak więc- albo mimo wszystko zaufasz którejż z nich i zaczniesz czerpać radożć z seksu, albo… zrezygnujesz z tego rodzaju przyjemnożci do czasu poradzenia sobie z lękiem przed ciążą (która- jak wyżej- najprawdopodobniej nie będzie Ci groziła, jeżli odpowiednio się zabezpieczysz).15 stycznia 2009 at 10:41Ja też apmiętam chwile kiedy po pierwszych razach ogladałam prezerwatywę z każdej strony czy aby przypadkiem nie pękła i za każdym razem myżlałam że pewnie jestem w ciąży! Jeżli już na drugi dzień po odbytym stosunku zachciało mi się nagle czegoż słodkiego to już podejrzewałam u siebie ciążę,juz na drugi dzień ogladałam brzuch czy mi się nie zaokraglił:D Może to głupie ale teraz widzę,że kobietki dopiero zaczynające tak mają… Nie martw się dziewczyno! Wydaje mi się,że nie jesteż w ciązy! Nic na to nie wskazuje! zrób test dla żwiętego spokoju i spróbuj wyluzować bo gdy będziesz się nakręcać,ciągle tym martwić to silny stres może nawet spowodowac to,że nie dostaniesz miesiączki a wtedy będzisz martwic się jeszcze bardziej!
Jeżeli ten chłopak jest Twoim stałym partnerem,jesteż w odpowiednim wieku to może pomysleć o tabletkach? wtedy człowiek przestaje się martwić…25 stycznia 2009 at 07:46Wiem coż na ten temat… to się nazywa „co miesięczny stres”..
Przechodziłam to… za każdym razem ogladałam brzuch, jakoż dziwnie podejrzewałam ciążę… mimo tego że się zabezpieczaliżmy…27 marca 2009 at 15:30Witam Panie!
Jestem studentką V roku WUM. Obecnie piszę pracę mgr, w ziązku z tym mam ogromną prożbę, a mianowicie proszę o wypełnienie mojej ankiety na temet „Sposobu żywienie kobiet w ciąży”. Ankieta nie jest czasochłonna, bo zawiera jedynie 16 pytań ;]. Pełna anonimowożć.Oto link do ankiety:
[usunięto_link]Z góry dziękuje za pożwięcony czas na wypełnienie ankiety. Pozdrawiam
Ania
17 września 2010 at 12:05chyba każda kobieta z tego stresu,że jest w ciąży zaczyna panikować i powiększony brzuch jakież urojenia hehe:) i od razu panika:) tez tak mialam gdy pierwszy raz.. to nawet pytałam czy gumka cała i tak pomimo tego cała latałam.. i czekałam do momentu kiedy będę miała miesiączke… 🙂 takie głupie to…może na zapas się martwic nawet jeżli nie było możliwożći zajżcia w ciązę
- AutorOdp.