Czy oddalibyżcie szpik dla Nergala??

• Autor
    Odp.
  • fafik
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 14
    • Bywalec

eBoska
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 433
    • Pasjonat

oddalbym kazdemu kto by tego potrzebowal i bez roznicy mi to ze to Nergal czy pan nikt…smierc jest jednyna sprawiedliwa dotyka bogatych i biednych wiec jesli mialoby to pomoc komus uciec z jej listy czy to wazne kim on jest

Intro
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 194
    • Zapaleniec

No to w takim razie mam pytanie… oddałaż kiedykolwiek krew/szpik?

A co do pytania podstawowego to jest ono po prostu żmieszne. Nie ma czegoż takiego że oddajemy krew/szpik komuż konkretnemu. Nie przychodzi się do punktu krwiodawstwa i nie mówi „Dzień dobry, chciałbym oddać krew/szpik panu Adamowi Darskiemu” 😆
    Naprawdę, trochę powagi…

eBoska
    Member
    • Odp.: 433
    • Pasjonat

oddawalam krew jakis czas ..sama niestety tez bylam biorca….teraz niestety na ten moment nie mage byc dawca szpiku mimo ze jestem zarejstrowana w bazie dawcow szpiku;) i mam zlozona deklaracje w panstwie ktorym mieszkam odnosnie narzadow do pobrania w razie mojej smierci…

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Oddało 17tys ludzi którzy maja w dalekim poważaniu to co mówią o nim inni. I to jest strasznie fajne. Ci ludzie są naprawdę super. Ja też nie maiłabym z tym najmniejszych problemów.

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

komus obcemu raczej bym nie oddal
    nie chcialoby mi sie
    komus bliskiemu bez wachania

fafik
    Member
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Teoretycznie nie jest tak że oddajesz konkretnej osobie tylko wchodzisz do puli, ale praktycznie jest inaczej. Jeżeli potrzebują twoi bliscy oddajesz bezpożrednio im. Z Nergalem jest tak, że masz kasę płacisz za drogie badania zgłaszających chęć oddania i jesteż trochę poza kolejnożcią. Ja jestem w bazie ponad rok ale jeszcze nie zrobili mi szczegółowych badań, bo nie ma to pieniędzy 🙁 Dla mnie również nie ma znaczenia komu oddałabym szpik, ale znam ludzi, którzy wiedząc, że ma iżc do Nergala nigdy by się nie zgodzili

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Fafik na prawdę znasz takich ludzi?i jak to motywują?

lammia
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 17
    • Bywalec

Nie rozumiem ludzi, którzy oddaliby szpik, ale nie Nergalowi…Taka choroba to tragedia dla każdego, niezależnie od tego, czy choruje zwykły człowiek czy lider metalowego zespołu.

Ja bym oddała, ale niestety nie mogę. Dawcą krwi też nie mogę być.

nela_24
    Member
    • Odp.: 51
    • Stały bywalec

Oddałabym szpik osobie potrzebującej. Znane nazwisko, status społeczny jest nieważny 🙂 Człowiek jak człowiek …

Aleksandra44
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

Czy to jest ważne komu, owszem jakiemuż mordercy lub gwałcicielowi to nie, bo takich nie żałuje się jak wyrządzają krzywdę niewinnym ludziom, ale każdemu innemu tak! Jestem zarejestrowana w bazie dawców szpiku i może kiedyż uratuje komuż życie!

ptysia
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 94
    • Stały bywalec

Włażnie, czy to takie strasznie ważne komu się oddaje? Bez przesady. Jeżeli ma to komukolwiek uratować życie to w ogóle nie ma chyba dyskusji. I tak oddawałam i oddaję co jakiż czas krew, żeby nie było.

damnatia
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 30
    • Bywalec

Dla Nergala zawsze 😛
    Ale to nie chodzi o oddawanie dla Nergala, tylko na oddaniu ogółem.
    Tak tylko, zeby sprawdzić, czy by sie nadał.

Jenny
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 20
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

oddalbym kazdemu kto by tego potrzebowal i bez roznicy mi to ze to Nergal czy pan nikt…smierc jest jednyna sprawiedliwa dotyka bogatych i biednych wiec jesli mialoby to pomoc komus uciec z jej listy czy to wazne kim on jest

Ważne…. bo ja jakiemuż pedofilowi czy mordercy nie oddałabym nic ://

pannaswieczka
    Member
    • Odp.: 482
    • Pasjonat

Gdyby tylko moj szpik sie nadawal, oddalabym go bez wahania. Nie patrzylabym, czy to pan Wiesiu z podworka czy VIP. Uratowac komus zycie- to chyba najwieksza radosc…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Czy oddalibyżcie szpik dla Nergala??"

Przewiń na górę