czy okres gwarantuje 'nie zajżcie’ w ciążę?

• Autor
    Odp.
  • ame_lia
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 57
    • Stały bywalec

Mam takie pytanie. Czy jeżeli dostanę okres podczas przerwy w braniu tabletek antykoncepcyjnych to mam gwarancje że nie jestem w ciąży?
    Ostatnio słyszałam że krwawienie w czasie 7dniowej przerwy jest spowodowane tylko i wyłącznie odstawieniem tabletek i nie gwarantuje 'nie bycia’ w ciąży.

A teraz drugie pytanie. Co mam rozumiec pod pojęciem ’ regularne przyjmowanie tabletek’? Czy jeżli jednego dnia wezmę tabletkę o o 8, drugiego o 10, trzeciego o 9, to mogę liczyc na ochronę i niezwiększone ryzyko zajżcia w ciążę się nie zmieni?

Anonymous
    Guest
    • Tematów: 10
    • Odp.: 102
    • Zapaleniec

na 1 pytanie nie znam odpowiedzi,ale wiem,ze tabletke mozna wziasc max z 12 godzinnym opoznieniem.Wiecej opoznienia- nie bedzie miec zamierzonego dzialania.

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Jeżli chcesz,żeby tabletki działały jak najskuteczniej-to bierz je codziennie o tej samej porze-skutecznożć wtedy dochodzi do 99% Chyba nie jest to jakis wielki problem zażywać codziennie o tej samej godzinie?! Ja np biorę o 22:30;jest to taka godzina,że zawsze jestem w stanie ją spokojnie zazyć!

A gdy bierzesz tabletki to nie jest to okres a krwawienie z odstawienia! Przez te 7 dni tabletki nadal chronią Cię przed ciążą! Należy tylko pamietać,żeby po upłynięciu tygodnia zażyć o odpowiedniej porze 1szą tabletkę z nowego opakowania!

ecstasy_of_gold
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 98
    • Stały bywalec

Jak już zaczyna się brać jakież leki, to warto przeczytać ulotkę.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " czy okres gwarantuje 'nie zajżcie’ w ciążę?"

Przewiń na górę