- AutorOdp.
- 16 października 2007 at 10:52
Hej dziewczyny ja mam zapalenie mieszka włosoowego tyle że 'tam’na dole :Dwiecie może czym to sie leczy??
16 października 2007 at 13:01Czeżć,
Też kiedyż miałam, dermatolog przepisał mi mażć, pójdę do łazienki sprawdzić jak się nazywa…………. ok, już jestem, to Mupirox. Nie wiem czy można kupić bez recepty, zapytaj w aptece. Nie wiem czy skuteczne bo ciągle zapominałam stosować 😕 Ale możesz spróbować miejsca „uczulone” zasypać talkiem Alantanem (ok 8 zł), jest b. delikatny, złagodzi podrażnienia.
Pozdrawiam.19 października 2007 at 16:57Sprobuje dzieki 😉 a tak to ja tez jak cos mam stosowac to zawsze zapominam i nie wiem czy pomaga 🙂
8 listopada 2007 at 14:52a mam jeszcze pytanie jakie mialas objawy,jak to przebiegalo?:D
10 listopada 2007 at 21:48Objawy były takie jak chyba przy każdym zapaleniu mieszków czyli krostki, często wrastające w nie włosy na pachwinach (bo to o nich rozmawiamy). Gdy się zagoiło okazywało sie, że znowu muszę golić i tak w koło 😕 W skutek tego zdecydowałam sie na depilację laserową i od tego czasu mam żwięty spokój 😀
Zapalenie mieszków powstaje na skutek niewłażciwej dezynfekcji (lub jej braku) skóry po depilacji, jednak mi żadna woda utleniona nie pomagała, a polewanie sie spirytusem to masochizm. Niektórzy niestety mają tendencję, zwłaszcza w tak wrażliwych miejscach jak bikini.
Pozdrawiam10 listopada 2007 at 22:35VanillaSky
Każdy może zrobic sobie depilację laserową? Bo gdzież usłyszałam, że trzeba na to skierowanie od lekarza. Ale nie wydaje mi się, że to prawda… I taki zabieg drogi pewnie jest?12 listopada 2007 at 16:59abi,
Nie trzeba mieć skierowania, aczkolwiek przed zabiegiem powinnaż odbyć konsultację lekarską (lekarz zwykle jest w gabinetach kosmetycznych, które zajmują sie depilacją laserową). W zależnożci czy masz wrażliwą skórę, a to można wywnioskować z wywiadu, trzeba zrobić próbę lub nie. no a później sama przyjemnożć czyli depilacja 😕 (boli niestety, jeżeli jesteż wrażliwa na ból to polecam znieczulenie). W zależnożci od miejsca i włosów (barwnik, grubożć, itd.) trzeba zrobić 3-4 serie każda po 250-290 zł za bikini ze zniżką studencką (normalnie ponad 350 zł), podstawowe, bo szlaczki i „na łyso” jest drożej:roll: , . 250-290 zł – zależy od gabinetu bo konkurencja jest coraz większa więc gabinety się przeżcigają w promocjach. Cóż jeszcze mogę powiedzieć. Lepiej wybrać gabinet (centrum dermatologiczne to się nazywa), które ma dożwiadczenie w depilacji laserowej, bo panie które dopiero się uczą mogą Ci lekko przypalić skórkę. Jeżeli masz bardzo cienkie, jasne włosy to może być problem, bo laser najbardziej lubi grube i czarne. To tyle chyba, szczegółów dot. depilacji dowiesz się w gabinecie (co można a czego nie przed), a jeżeli amsz jakież pyt, pisz 🙂 pozdrawiam - AutorOdp.