• Autor
    Odp.
  • Natalia20
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Hej Dziewczynki ten temat był pewnie już poruszany ale muszę zapytać. Dostałam Krem do depilacji bikini i chciałam wydepilować nim nie tylko bikini ale całą resztę a na ulotce napisali aby unikac kontaktu z błonami żluzowymi… Myżlicie że mogło by się coż stać jakbym resztę też ogoliła czy raczej nic nie powinno się stać?? Proszę o Radę

fiona188
    Member
    • Tematów: 33
    • Odp.: 306
    • Pasjonat

ale jaką resztę? co chcesz wydepilować jeszcze?

monika22
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 315
    • Pasjonat

ja odradzam aby depilować resztę!!
    ja kupiłam krem do depilacji nóg i tym samym kremem chciałam wydepilować okolice bikini,skutkiem ubocznym było to że przez tydzien nie mogłam sie pozbyc z okolic bikini straszliwej wysypki.
    teraz wiem ze jeden krem nie wydepiluje wszystkiego,lepiej kupic 2 czy nawet 3 kremy,ale mieć ładną gładka skórę:)

szaloona
    Participant
    • Tematów: 26
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

Ja bym raczej nie zdecydowała się na depilację kremem „wszędzie”.
    Jeżli na ulotce jest napisane, że nie jest zalecane to faktycznie musi to być niebezpieczne. Wiesz takie kremy są na bazie mocnych składników i mogło to by się źle skończyć, więc raczej nie ryzykuj.

Ekstrawagandzka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 26
    • Bywalec

Ja również bym sobie odpużciła takie czyny. Nie do zniesienia są wysypki w tamtych okolicach więc radzę się zastanowić. 😀

armi
    Member
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Zatem jeżli nie zwykłe kremy do depilacji okolic bikini to co?
    Zwykła maszynka jest kiepskim pomysłem, bo podrażnia skórę i jest pewne prawdopodobieństwo skaleczenia się.
    Dziewczyny, poradźcie coż, proszę! Jak Wy usuwacie owłosienie z „tego” miejsca??

Der-med
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

Krem do depilacji może podrażnić skórę w okolicach miejsc intymnych. Jezeli jednak nie wystepuje u cieie uczulenie na tego typu kosmetym, krem możesz spokojnie zastosowac. pamietaj jednak, by depilowane miejsce dokładnie przemyc po „zabiegu” – najlepiej żelem do higieny intymnej. Jeżeli chodzi o miejsca intymne – nie ma skutecznej metody depilacji – samą strefe bikini – pachwiny, naskuteczniej jest depilawac za pomoca wosku lub lasera – daje to najbardziej trwałe efekty przy jednoczesnej minimalizacji możliwych podrażnień

armi
    Member
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Der-med dziękuję serdecznie za odpowiedź 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Depilacja…"

Przewiń na górę