- AutorOdp.
- 25 lipca 2013 at 06:36
🙂 Namnożyło się ostatnio sporo gabinetów, zatem warto mieć pewnożć czy zabieg wykonywany jest certyfikowanym i w pełni bezpiecznym sprzętem. Strach pomyżleć co by się stało, gdyby coż nie wyszło, jakież poparzenie przykładowo…
24 stycznia 2015 at 13:58Każdy włos w ciągu swojego życia przechodzi tzw. 3 fazy wzrostu. Wiąże się to z wykonaniem minimum 3 zabiegów laserowych, w wyznaczonych odstępach czasowych. Czas trwania zabiegu laserowego usuwania owłosienia zależy od powierzchni depilowanej np. całe nogi ok. 1,2h.
30 stycznia 2015 at 11:07ja też miałam usuwanie laserowe włosków i jestem zadowolona. Podobno im włoski są ciemniejsze, bardziej gęste i dłuższe tym efekt jest lepszy chociaż co prawda potrzebowałam kilka zabiegów, żeby się z nimi raz na zawsze uporać.
2 lutego 2015 at 09:21Na temat zabiegu depilacji laserowej można spotkać się w zasadzie z wieloma pozytywnymi opiniami na forum i moja również włażnie taka jest- zabieg bardzo skuteczny i jeżeli zostanie przeprowadzony w profesjonalnym salonie to naprawdę nie ma się czego obawiać.
2 lutego 2015 at 14:21pewnie, że tak. ja w sumie przez zabiegiem dużo o tym czytałam i nie znalazłam opisów jakiż większych powikłań, w sumie takie nie występuje. Zresztą dermatolog zawsze opisuje cały zabieg, wskazuje kto nie może go wykonywać więc nie ma czego się obawiać.
11 marca 2015 at 14:38Ja nie miałam aż 5 zabiegów. U mnie wystarczyły 3 i również włosków od tej pory nie zauważyłam. Mam nadzieję, że tak już zostanie 😀
18 marca 2015 at 09:36Depilacja taka super pomysł, kosztowny ale spokój na jakiż czas. Sama nad tym myżlałam poważnie.
18 marca 2015 at 09:45U mnie wystarczyły 4 zabiegi też mam spokój,wiadomo że koszty będą znacznie wyższe niż w przypadku depilacji maserowej,ale uważam że warto z racji chociażby jej skutecznożci.
19 marca 2015 at 15:15No, już się powoli kończy sezon na lasery – ja robiłam jeszcze zimą, w dermamedzie, żeby na lato mieć spokój. Ale za to teraz jest dobry czas na walkę z cellulitem 😉
2 kwietnia 2015 at 11:52Nie, spokojnie jeszcze się nie kończy. Teraz włażnie trwa w najlepsze. Zabiegi wykonuje się co kilka tygodni i biorąc pod uwagę, że jest ich koniecznych kilka to i tak spokojnie na lato można się jeszcze wyrobić.
17 kwietnia 2015 at 07:15pinupella a o jakiej metodzie mówisz jeżli chodzi o walkę z cellulitem?:)
1 czerwca 2015 at 18:19no to macie szczężcie skoro taka skutecznożć u was, ja jestem blondynką i mam dożć jasne włosy, robiłam po kilka zabiegów i szczerze mówiąc z efektów jestem tak sobie zadowolona :/
16 lipca 2015 at 11:33[usunięto_link] wrote:
no to macie szczężcie skoro taka skutecznożć u was, ja jestem blondynką i mam dożć jasne włosy, robiłam po kilka zabiegów i szczerze mówiąc z efektów jestem tak sobie zadowolona :/
mam ten sam problem
zwłaszcza że po latach stosowania depilatorów chemicznych (kremy) włoski mam jeszcze delikatniejsze i jasne
jedna dziewczyna próbując mnie przekonać do laserowego usuwania zasugerowała, żeby się trochę zwykłą żyletka pogoliła, bo to niby „wzmocni” włosy i laser będzie miał z nimi łatwiej, ale nie zamierzam znowu niszczyć sobie skóry goleniembyła jakaż metoda polecana blondynkom, ale nie pamiętam co to było… kojarzy mi się nazwę „epilacja”, ale nie wiem czy to o to chodziło
30 lipca 2015 at 11:07Nie mam zielonego pojęcia. Sporo czytałam o depilacji laserowej, ale nigdy chyba nie pisało o tym jaki laser jest zastosowany.
7 września 2015 at 13:55Witam,
Włosy jasne, blond, rude – depilują się bardzo słabo.
Warto jest wykonać test – będzie to wskazówka czy warto robić depilację.
Ale „cudów” nie należy się spodziewać…A co do zalecenia z postu wyżej:
„jedna dziewczyna próbując mnie przekonać do laserowego usuwania zasugerowała, żeby się trochę zwykłą żyletka pogoliła, bo to niby „wzmocni” włosy i laser będzie miał z nimi łatwiej”
to nie zauważyłam takiej reakcji wzmacniającej po goleniu – to dziwna propozycja.Agnieszka
[usunięto_link] - AutorOdp.