• Autor
    Odp.
  • madzialenka0208
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 23
    • Bywalec

moze powinnam zainwestowac w jakies kremy oslabiajace wloski….i sensowna golarke… ahhhhh….. ja np. na nogach zawsze mam takie chrostki i chocbym miala swiezo co ogolone nozki to zawsze takie zgrubienia 🙁

mia1980
    Member
    • Tematów: 23
    • Odp.: 1120
    • Maniak

ja tam gole depilatorem potem smaruje spirytusem salicylowym dla odkazenia i efekt jest super

ps. ale to tylko dla wytrwałych sama depilacja jest bolesna nawet bardzo a do tego dochodzi jeszcze spirytus.
    Uzywając regularnie depilatora włoski sie osłabiaja i sama depilacja nie sprawia tyle bólu

bejbi21
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 71
    • Stały bywalec

Dziewczyny…nie wierzcie reklamom;) przecież te modelki są dokladnie „obrabiane” komputerowo przez specjalistów;) to są takie same laski jak my wszystkie i im też rosnał włosy pod pachami…;)

afro_disiac
    Member
    • Tematów: 24
    • Odp.: 720
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

a czy po depilatorze włoski nie będa bardzo wrastać? ja mam ten sam problem że obszar włosków troche się przez to golenie tych jasnych włosków się powiększa
    ale mnie też zabolało jak to przeczytałam

ja używam od paru miesięcy depilatora pod pachami i powiem ci, że rewelacja. Na 3 tygodnie mam spokój. Włoski praktycznie nie wrastają, a nowe rosną dużo słabsze, cieńsze i mniej widoczne. Za pierwszym razem troche bolało, nawet mi krew poleciała. Ale kolejne razy to bezboleżnie pprzeszłam. Polecam wszystkim depilator, bo to rewelacyjne rozwiązanie. Z golarką miałam problem, bo często pojawiały mi się jakież zaczerwienienia, krostki i ogólnie pachy nie wyglądały najładniej. A teraz głaaaadziusieńko. Pozdrawiam

arbuz
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 25
    • Bywalec

a na jak długo jest spokój po użyciu kremów? 😉

cocalola
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 63
    • Stały bywalec

po kremach jest roznie zalezy jaki masz wlos. wzglednie 4 dni do tygodnia.
    Polecam plastry Veet Externally Smooth, troche krzyku a potem spokoj na miesiac :). Na poczatku boli ale ja wykonuje depilacje ta metoda od paru lat i niemam z tym problemow. Oczywiscie pare razy zgrzeszylam maszynka, bo musialam byc „top trendy” w minute 😉 ale jak tylko moglam to czekalam zeby moc uzyc plastry.
    Po depilatorze wlosy wrastaja poniewaz wyrywa je pod zlym katem. Po plastarach tez sie zdarza ale od tego sa peelingi dwa razy w tygodniu i kremy nawilzajace. wazne jest tez to zeby bezposrednio po depilacji skore potraktowac spirytusem a nie maziac jakims balsamem bo wtedy zatyka sie pory i wlosy wrastaja. Ten problem tak naprawde zalezy tez od typu skory.
    jest jeszcze jedna mila wiadomosc ze po dluzszym okresie uzywania plastrow wlosy staja sie mieksze i slabsze co pozwala na wybranie sie do kosmetyczki w celu usuniecia ich na trwale. Laser w takich wypadkach wystarczy uzyc dwukrotnie lub trzykrotnie.

Katie
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

U mnie się nie powiększa ten obszar, ale włoski są silniejsze.

u mnie też są silniejsze, tzn twardsze i jak odrastają to je czuć…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " depilacja pach"

Przewiń na górę