• Autor
    Odp.
  • OpenDoc
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 255
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

podobno cząsteczki emitowane w trakcie drukowania są szkodliwe dla człowieka

patrząc na to w ten sposób, to można dojżć do wniosku, że to co dobre dla człowieka to jest : niezdrowe albo nielegalne albo niemoralne ….

jesli laser – to jedynie druk czarny lub w odcieniach szarosci, do koloru nie polecam (zbyt drogo wychodzi)

Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

W laserowych rzeczywiżcie kolor to strasznie sroga sprawa ,szczególnie do użytku domowego 😉 Mi w domu wystarczy zwykła atramentowa, a kolorowe tusze (które wymieniam i tak dużo rzadziej niż czarne) starczają na długo i ostatecznie nie wychodzą tak drogo. Co do szkodliwożci laserowych, to troszkę żmieszne, bo pewnie przez źle wyregulowaną jasnożć i kontrast monitora robi się większą krzywdę niż przez „cząsteczki z drukarek laserowych” 😛

bubblegum
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 79
    • Stały bywalec

Jakos specjalnie na drukarkach się nie znam, ale ja mam w domu hp’ka jakiegoż. W ogóle to ostatnio gadałam z informatykiem, tez apropo drukarek i powiedział mi, że teraz takie sprzęty robi się w ten sposób, że psują się po dosyć krótkim czasie użytkowania. Wiadomo, żeby kupować nowe

Yolka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 132
    • Zapaleniec

Ja również posiadam taką zwykłą drukarkę z HP i jestem bardzo zadowolona, ponieważ można samemu tusz napełniać. Jeżli chodzi o drukarkę z Lexmarka to strasznie drogie tusze są do niej.

kant1
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Polecam wybrać sobie coż z della:)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " dobra drukareczka"

Przewiń na górę