dobra kiełbasa

  • Autor
    Odp.
  • happypills
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 23
    • Bywalec

    sezon grilowy powoli się rozkręca, szukam nadal jednak napawde dobrej kiełbasy ktora zachowa swój smak do końca przyrządzania, co możecie polećić, macie swoje ulubione i sprawdzone? 😮

    loreen
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

    Jeżli masz możliwożć to kiełbasę najlepiej zrobić samemu. Na pewno nie warto kupować kiełbasek typu grylowa.

    Hulka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 45
    • Bywalec

    Po ostatnich medialnych doniesieniach strach cokolwiek kupować.

    pumpkin
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 285
    • Zapaleniec

    Przyznam, że dla mnie termin „dobra kiełbasa” nie istnieje, bo zwyczajnie nie lubię kiełbasy 😛 Na grilla wolę wrzucić kawałek kurczaka zamarynowany w przyprawach i oleju (najlepiej rzepakowy, bo się nie przypala na grillu mimo wysokich temperatur) lub jakiż szaszłyk.

    tabletka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 211
    • Zapaleniec

    Nie sądziłam, że na grillu stosuje się olej.

    Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

    do grilla musi być taka soczysta kiełbasa + fajna kaszanka :mrgreen:

    no a na taki wypad na Polskę > kabanoski + bułeczki, no i na końcu kaffka 😀

    ps. lepiej piffko, ale jak jeżdżę, to nie można 🙄

    hiacynta
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 18
    • Bywalec

    [usunięto_link] włażnie dziż zamierzam, po wielu pozytywnych opiniach zamierzam ja wyprobowac 😀

    Gramka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 50
    • Stały bywalec

    Ja czasem mam domowe wyroby typu kaszanka i kiełbaska od znajomych mieszkających na wsi i znających pewnego masarza – zupełnie inna jakożć, niż te kupne 🙂 Poza tym trzeba się trochę sugerować ceną, bo kiełbaski po 10 zł/kg to nic ciekawego…

    Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

    [usunięto_link] wrote:

    Ja czasem mam domowe wyroby typu kaszanka i kiełbaska od znajomych mieszkających na wsi i znających pewnego masarza – zupełnie inna jakożć, niż te kupne 🙂 Poza tym trzeba się trochę sugerować ceną, bo kiełbaski po 10 zł/kg to nic ciekawego…

    Gramka, z tej kaszanki i kiełbaski to co robisz? 😉
    pieczesz na chrupko, czy parujesz? przynieżć ogóreczki, czy z musztardką lub z keczupem? 🙂
    rano pójdę po bułeczki, wieczorem chyba lepszy chlebek, nie? :-

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " dobra kiełbasa"

Przewiń na górę