- AutorOdp.
- 9 czerwca 2010 at 19:54
Hej! Przeczytałam fajny artykuł na [usunięto_link] i nasuwają mi się różne myżli… Czy to wszystko co rodzice robią dla dzieci, co jest min. opisane w tym artykule, to nie jest jakies popadanie w paranoje troche?:) Może nie tedy droga? I chyba zgodzicie sie ze mna, ze faktycznie rodzice zapisujac dzieci na różne kursy itp. w duzym stopniu realizuja w ten sposob swoje pragnienia a nie koniecznie marzenia dziecka?
21 czerwca 2010 at 11:31Dokładnie czasami rodzice patrzą tylko na swoje pragnienia. Projekt dziecko. Kochamy, inwestujemy, planujemy. świetnie. A co z okazji dnia dziecka zauważmy że jest.
21 czerwca 2010 at 14:14W Polsce podobnie jak we Włoszech czy w Stanach dzieci są postrzegane jak skarb. Ale włosi je adorują i rozpieszczają do granic możliwożci, amerykanie podchodzą do nich podmiotowo, jak do partnerów, natomiast Polacy często traktują dzieci jak własnożć, nie liczą się z ich zdaniem i potrzebami, wciąż jeszcze karzą klapsem.
21 czerwca 2010 at 14:39[usunięto_link]
Mogła byż nie spamować w 90% twoje posty to linki do zwierciadła…
21 czerwca 2010 at 17:29@Kowal wrote:
[usunięto_link]
Mogła byż nie spamować w 90% twoje posty to linki do zwierciadła…
No nie przesadzaj, wcale nie 90% 🙂 Może 50… Tam jest dużo ciekawych i życiowych artykułów. Lubię pisać po forach, to czemu nie miałabym pisać włażnie na temat tego co włażnie przeczytałam i co nie zawsze jest banalne, proste.. Poza tym nie zwierdziadło, tylko sens:) To szczególnie mi przypadło do gustu:)
A powracając do tematu dziecka… Myżlę, że sedno tkwi w tym, że jak już będziemy mieć to dziecko, to naprawdę warto przemyżleć czy nie staramy się go kreować w którąż ze stron wbrew jego woli. Chyba ważne jest, żeby dostrzec szybko jeg zainteresowania, które my jako rodzice pownnismy w nim rozwijac, pomagac mu w tym w miarę możliwożci. Chociaż to też nie jest takie banalne włażnie. Bo może też, z drugiej strony, to my powinniżmy go nakierować na włażciwą drogę? Bo wiadomo, że jeżli rożnie nam typowy intelektualista, to nie możemy też zapomnieć o jego rozwoju fizycznym… I tak samo w drugą stronę.
21 czerwca 2010 at 22:02To,że lubisz to ok.,ale na spam nie masz zgody więc jeżli przeczytałaż coż ciekawego to wystarczy opowiedzieć,a nie spamować.
3 listopada 2010 at 16:01Szkoda, ze to tylko pobozne zyczenia, zwykle tą odpowiedzialnożc pozostawia sie kobietom.
- AutorOdp.