Dziecko przed komputerem

• Autor
    Odp.
  • Gman
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Mam takie pytanie – statystyczne.

Ile czasu wasze dziecko spędza żrednio w ciągu dnia przed komputerem?

Gman
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

No nie uwierzę, że wasze dzieci nie korzystają z komputera;)

hela1986
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 23
    • Bywalec

Moja młodsza siostra korzystała z komputera ale tylko pd nadzorem rodziców. Sama niedługo spodziewam się dziecka i uważam ,że była to rozsądna decyzja, gdyż jeszcze jako mały brzdąc rodzice pozwalali jej grać w gry oparte na bajkach Disneya. Teraz ma już ponad 10 lat i już więcej czasu spędza sama przed komputerem, ale wiem, że rodzice mimo to kontrolują co robi. A jeżli w coż gra to rodzice proponują jej gry typu scrabble, które w pewien sposób tez rozwijają. Jest wiele stron, na których można znaleźć takie gry. ostatnio co mnie zdziwiło nawet na nk można sobie pograć w gry tego typu, np.:[usunięto_link]

Mirabella
    Member
    • Odp.: 14
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Moja młodsza siostra korzystała z komputera ale tylko pd nadzorem rodziców. Sama niedługo spodziewam się dziecka i uważam ,że była to rozsądna decyzja, gdyż jeszcze jako mały brzdąc rodzice pozwalali jej grać w gry oparte na bajkach Disneya. Teraz ma już ponad 10 lat i już więcej czasu spędza sama przed komputerem, ale wiem, że rodzice mimo to kontrolują co robi. A jeżli w coż gra to rodzice proponują jej gry typu scrabble, które w pewien sposób tez rozwijają. Jest wiele stron, na których można znaleźć takie gry. ostatnio co mnie zdziwiło nawet na nk można sobie pograć w gry tego typu, np.:[usunięto_link]

Sama wzięłam w tym udział, fajny konkurs zarówno dla młodzieży jak i dla dorosłych. Hela znalazłaż wszystkie literki ? 🙂

Mirabella
    Member
    • Bywalec

dubel

szaloona
    Participant
    • Tematów: 26
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

szczerze nie mam pojęcia ile czasu dziecko powinno spędzać czasu przed komputerem. Ale ja jestem zwolenniczką aktywnego spędzania czasu. Więc zamiast się martwić ile czasu przed komputerem, dziecko powinno spędzać czasu może lepiej jeżli pomyżlisz, jak mu zaangażować czas wolny?? Wakacje się skończyły to fakt, ale wkrótce zima i zimowe szaleństwo. Może przejrzyj oferty biur podróży, których jest mnóstwo. Sama mogę polecić takie biuro. Zachęć dzieci do aktywnożci, niech nie siedzą całych dni przed komputerem.

hela1986
    Member
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Sama wzięłam w tym udział, fajny konkurs zarówno dla młodzieży jak i dla dorosłych. Hela znalazłaż wszystkie literki ? 🙂

próbowałam, ale nie dałam rady. Moja siostra jest bardziej cierpliwa i wciąż próbuje 🙂 chyba sprawia jej to frajdę

Mirabella
    Member
    • Bywalec

Można szukać na własną rękę albo zerknąć do znajomych osób które już literki znalazły 😉

hela1986
    Member
    • Bywalec

Mirabella: ja wolałam grę apples to apples ([usunięto_link]). śmieszna była 🙂

Ania77
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Moje dziecko może grac na komputerze tylko w weekendy.W zeszłym roku siedziała codziennie po szkole i to bardzo przełozyło się na naukę.Teraz jest super.Stała się nawet spokojniejsza

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Dziecko przed komputerem"

Przewiń na górę