- AutorOdp.
- 20 maja 2008 at 13:14
Macie jakiż pomysł na prezent dla chłopca 11 lat? To mój chrzeżniak i chciałabym mu coż fajnego podarować. Myżlałam o mp3, ale czy to nie za wczeżnie?
20 maja 2008 at 13:50nigdy nie jest za wczesnie na sluchanie muzyki 18 godzin dziennie :d
20 maja 2008 at 16:00każdy przecież slucha muzyki, dzieciak też. w czym problem?
20 maja 2008 at 16:54Myżlę,że to fantastyczny prezent i chłopak na pewno będzie skakał z radożci 🙂
20 maja 2008 at 20:44mysle, że takim prezentem sprawisz mu radożć.. dla 11 latka to nie musi być jakiż wypasiony sprzęt za 400 zł, szkoda by było jakby zniszczył czy zgubił
np. taki będzie ok: [usunięto_link]20 maja 2008 at 20:48mp3 bedzie w porządku 🙂 mały na pewno się ucieszy
22 maja 2008 at 20:12to napewno dobry pomysl, ale mysle ze warto by bylo przeprowadzic maly wywiad i dowiedziec sie czegos wiecej od samego zainteresowanego na temat wyboru prezentu 😀
23 maja 2008 at 11:51sądzę, że macie racje… kiedyż to się dawało książki :/
teraz chłopiec bardziej się ucieszy z jakiegoż elektronicznego gadżetu 🙂23 maja 2008 at 11:52o zastanawiałam się, jak to jest naliczane 😀
widzę, że całkowicie automatycznie :)))to jestem sobie teraz klapeczką :DDDD
27 maja 2008 at 17:57ja mojemu 8-latkowi kupiłam takie coż do grania na komputerze
[usunięto_link]28 maja 2008 at 14:24ja mojej chrzeżnicy która ma 5 lat kupiłam taki strój [usunięto_link]
9 września 2008 at 16:04a co sadzicie na temat kupowania małym dzieciom telefonow komorkowych ?? czy jest jakas granica wiekowa od ktorej mozna sprawic maluchowi taki prezent??
12 września 2008 at 07:47Zastanawiam się sama… z jednej strony to wygoda, z drugiej ogłupianie dziecka…
12 września 2008 at 17:26A wedlug mnie kupowanie czyjemus dziecku telefonu komorkowego to glupota. Chyba ze posiada ono juz taki i po prostu dajemu mu nowy model. W przeciwnym przypadku powinno sie zapytac rodzicow tego dziecka czy mozna mu takowy prezent sprawic. Skad wiemy czy rodzice maja zyczenie aby ich dziecko taki sprzet? I to jest tez sprawianie rodzicom kolejnego wydatku ktorego onui moga nie chciec. No bo przeciez ktos karte do tego telefonu kupic musi
12 września 2008 at 18:01[usunięto_link] wrote:
A wedlug mnie kupowanie czyjemus dziecku telefonu komorkowego to glupota. Chyba ze posiada ono juz taki i po prostu dajemu mu nowy model. W przeciwnym przypadku powinno sie zapytac rodzicow tego dziecka czy mozna mu takowy prezent sprawic. Skad wiemy czy rodzice maja zyczenie aby ich dziecko taki sprzet? I to jest tez sprawianie rodzicom kolejnego wydatku ktorego onui moga nie chciec. No bo przeciez ktos karte do tego telefonu kupic musi
masz racje.
ja w ogole uwazam, ze rowniez blahe prezenty powinno sie konsultowac, jesli chociaz w niewielkim stopniu moga wzbudzac kontrowersje.
przyklad?
cienie do powiek made in china dla dziewczynek. osobiscie nie uwazam, zeby bylby to odpowiedni prezent dla dziecka w wieku przedszkolnym i bylabym wkurzona, gdyby moje dziecko taki prezent dostalo.uwazam, ze ZAWSZE lepiej jest kupic dobra, ladne wydana ksiazke dla dzieci niz dac plame i wyskoczyc z tandeta.
- AutorOdp.