• Autor
    Odp.
  • wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

no może wymyslą jakiż telefon specjalnie dla dzieci, to byłoby fajne 😆 …, póki co, zanim dziecko otrzyma telefon, niech kilka razy w tygodniu skorzysta np. z naszego i zadzwoni np, do babci, czy wujka i zobaczymy jak sobie radzi. 😛

Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

pomysł całkiem fajny niech oswoi się na początku z telefonem żeby wiedział po co służy 🙂

a co sądzicie o dzieciach które uzależniły się od telefonów?? w końcu taki problem też istnieje … dzieci zamiast wychodzić na plac zabaw z kolegami wolą pogadać z nimi przez telefon a przecież to nie to samo, nie wspomnę już o grach na telefonie w które ciągle grają…

wernona
    Member
    • Pasjonat

a to że dzieci ciagle graja w te gry na telefonach to tez o czymż żwiadczy, może mają mało kolegów i nie potrafia nawiązywac znajomożci 😥 skoro to małe pudełeczko jest ważniejsze niż kontakt „face to face” 😳

Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

dokładnie telefon bardzo łatwo może zastąpić dziecku prawdziwych kolegów i powinniżmy na takie coż jak najszybciej zareagować, wyganiać dzieci od komputera i telefonów no i przede wszystkim rozmawiać z dziećmi na ten temat bo za kilka lat nie będzie umiał dogadywać się z rówieżnikami…myżlę że problem jest większy niż myżlimy

wernona
    Member
    • Pasjonat

…słyszałam ostatnio rady jakie dzieci daja sobie w sprawie uzywania telefonów 😀 , jedna dziewczynka mówi do drugiej, ale pamietaj nie odpisuj na konkursy bo jak wydasz wszystko to nie bedziesz mogła żciągać fajnych tapet 🙄 …, nieźle co?! 😆

Olinnka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 37
    • Bywalec

hehe ja mam limit na komórce i włażnie powysyłałam sms-y na konkursy i teraz do końca miesiąca nie mam żrodków!

widać nie tylko dzieci powinny brać sobie do serca rady Fonia ehh ;P

hostessa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 653
    • Zasłużony

oj ollinka widzisz sama hihi może ty też powinnaż sobie zrobić tabelkę z wydatkami? 😉 jak widać na nauke nigdy nie jest za poźno 😉

wernona
    Member
    • Pasjonat

te konkursy to niezłe pożeraczy kasy, moja koleżanka notorycznie gra we wszystkie gry jakie jej przyjda na telefon i nie tylko, zgarnęła juz sporo nagród, no ale ma telefon słuzbowy ze sporym limitem, he, dzieci tez moge kusic takie łatwe prezenty… 😕

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " DZIEŃ DZIECKA – Co na prezent ???"

Przewiń na górę