- AutorOdp.
- 22 października 2008 at 09:55
no może wymyslą jakiż telefon specjalnie dla dzieci, to byłoby fajne 😆 …, póki co, zanim dziecko otrzyma telefon, niech kilka razy w tygodniu skorzysta np. z naszego i zadzwoni np, do babci, czy wujka i zobaczymy jak sobie radzi. 😛
22 października 2008 at 18:49pomysł całkiem fajny niech oswoi się na początku z telefonem żeby wiedział po co służy 🙂
a co sądzicie o dzieciach które uzależniły się od telefonów?? w końcu taki problem też istnieje … dzieci zamiast wychodzić na plac zabaw z kolegami wolą pogadać z nimi przez telefon a przecież to nie to samo, nie wspomnę już o grach na telefonie w które ciągle grają…
23 października 2008 at 20:14a to że dzieci ciagle graja w te gry na telefonach to tez o czymż żwiadczy, może mają mało kolegów i nie potrafia nawiązywac znajomożci 😥 skoro to małe pudełeczko jest ważniejsze niż kontakt „face to face” 😳
24 października 2008 at 12:09dokładnie telefon bardzo łatwo może zastąpić dziecku prawdziwych kolegów i powinniżmy na takie coż jak najszybciej zareagować, wyganiać dzieci od komputera i telefonów no i przede wszystkim rozmawiać z dziećmi na ten temat bo za kilka lat nie będzie umiał dogadywać się z rówieżnikami…myżlę że problem jest większy niż myżlimy
25 października 2008 at 18:07…słyszałam ostatnio rady jakie dzieci daja sobie w sprawie uzywania telefonów 😀 , jedna dziewczynka mówi do drugiej, ale pamietaj nie odpisuj na konkursy bo jak wydasz wszystko to nie bedziesz mogła żciągać fajnych tapet 🙄 …, nieźle co?! 😆
28 października 2008 at 15:57hehe ja mam limit na komórce i włażnie powysyłałam sms-y na konkursy i teraz do końca miesiąca nie mam żrodków!
widać nie tylko dzieci powinny brać sobie do serca rady Fonia ehh ;P
28 października 2008 at 16:23oj ollinka widzisz sama hihi może ty też powinnaż sobie zrobić tabelkę z wydatkami? 😉 jak widać na nauke nigdy nie jest za poźno 😉
28 października 2008 at 21:33te konkursy to niezłe pożeraczy kasy, moja koleżanka notorycznie gra we wszystkie gry jakie jej przyjda na telefon i nie tylko, zgarnęła juz sporo nagród, no ale ma telefon słuzbowy ze sporym limitem, he, dzieci tez moge kusic takie łatwe prezenty… 😕
- AutorOdp.