- AutorOdp.
- 18 września 2007 at 19:29
Witam, chciałem się was dziewczyny poradzić, jestem ze swoja dziewczyną już długo, niedawno, parę miesięcy temu zaczęliżmy współżyć, kochaliżmy już się parę razy, ona bierze tabletki, ja używam gumki, wiem że to jest dużo zabezpieczeń i nic się nie może stać, ale ona ciągle się boi że zajdzie w ciąże, co ja ma robić, to jest jej fobia jakaż, nie kocham się z nią już ponad miesiąc bo ona wciąż się boi.Nie ma z seksu wielkiej przyjemnożci bo zawsze o tym myżli i nie może się rozluźnić i zapomnieć. Pomóżcie…..:(
18 września 2007 at 19:33ile macie lat?
18 września 2007 at 20:44mmm może niech dokładnie przeczyta ulotkę z tabletek.. że jeżli prawidłowo je stosuje to na 99,9% nie zajdzie w ciążę.. A jeżli dodatkowo Ty używasz prezerwatyw to chyba w sumie jest te 100% Ja jak zaczęłam brac tabletki to też kochałam się tylko dodatkowo w gumkach.. ale teraz… Szkoda kasy.. 😛
No włażnie ile macie lat? Może ona nie dojrzała jeszcze do stosunku?
18 września 2007 at 22:32Myżlę, że ona jeszcze do tego nie dojrzała, zwłaszcza, że sięmartwi mając tyle zabezpieczeń.
19 września 2007 at 08:08ona ma 20 lat a ja 19, zawsze myżlałem że jest dojrzała
19 września 2007 at 08:17Cóż dojrzałożć psychiczna nie oznacza dojrzałożci w sferze seksualnej.
19 września 2007 at 08:47Dziwna sprawa… Podwójne zabezpieczenie a ona nadal sie boi. Z tego co mówisz to jest wręcz paraliżujący strach… Jesteż jej pierwszym partnerem? Może to początkowy strach przed seksem, może nie jest tak naprawdę jeszcze na to gotowa. I stąd bierze sie ta cała fobia. Porozmawiaj ja poważnie. Przecież nie jesteżcie dziecmi, zabezpieczacie się. Jest bardzo małe prawdopodobieństwo abyżcie wpadli…
19 września 2007 at 11:27Może to kwestia wychowania, albo boi się, że łąmie jakież zasady, tylko boi się o tym powiedzieć głożno?
19 września 2007 at 12:55albo…nie jest ciebie pewna.
w koncu nie kazdy dwudziestolatek umie zachowac sie jak mezczyzna w obliczu wpadki.
19 września 2007 at 15:25a ja z facetem z ktorym zrobilam to pierwszy raz tez mialam podobny problem…
bralam tabletki, ale jemu to nie wystarczalo… musial jeszcze koniecznie uzywac gumek bo sie strasznie bal
i tez ciagle o tym myslal…
a jeszcze na domiar zlego te gumki czesto nam pekaly hehehe
to juz w ogole mial stres
ale tak naprawde tym stresowaniem i we mnie wyzwalal ta fobiemoze powinna porozmawiac z ginekologiem, zeby ja przekonal, ze przy braniu tabletek (wedlug zalecen oczywiscie) nie zajdzie w ciaze
i gumki sa juz nawet nie potrzebnepowodzenia!
- AutorOdp.