Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 31 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Assha
    Członek
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

Ja i moj A. mamy oboje wybuchowy temperament. Tak, zdarzyło nam się „poszarpać”.

Emilia Flores
    Członek
    • Tematów: 11
    • Odp.: 212
    • Zapaleniec

no nie wyobrażam sobie nawet tego! to jest totalne poniewieranie. dziwie sie kobietom, ktore zostają z brutalami. zal mi tych, ktore uwazaja ze nie maja innego wyjscia. zawsze jest wyjscie

parvati
    Członek
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

tam, gdzie jest przemoc, tam nie ma milosci.

czarno0ka
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 36
    • Bywalec

podpisuję się pod wypowiedzią parvati.

nie zdarzyło się, a nawet gdyby to mnie spotkało to na pewno byłby to pierwszy i ostatni raz od tej że osoby.

Jozia
    Członek
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

@parvati wrote:

pierdolenie o szopenie. trzeba być idiotą, żeby twierdzić, że jest jedna nieugięta definicja miłożci. Każda miłożć zależy od charakteru jej posiadacza. Dla każdego miłożć znaczy co innego i należy zdawac sobie sprawę z tego, że to co dla mnie jest miłożcią dla innych nie musi tym być.

Assha
    Członek
    • Maniak

Gdzież słyszałam takie hasło „Miłożć jest radosna”. Niby prawda. Ale nie można za bardzo sie z tym wiązać- bo są zle chwile i nie oznaczaja konca milosci.

Tak samo nie zgadzam sie tez z parvati. Przemoc może mieć różne podłoża- przemoc a agresja to co innego. Przemoc może mieć podłoże psychiczne- a osoby z takimi problemami jednak potrafią też kochać.

miszczu
    Członek
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

@Józia wrote:

@parvati wrote:

pierdolenie o szopenie. trzeba być idiotą, żeby twierdzić, że jest jedna nieugięta definicja miłożci. Każda miłożć zależy od charakteru jej posiadacza. Dla każdego miłożć znaczy co innego i należy zdawac sobie sprawę z tego, że to co dla mnie jest miłożcią dla innych nie musi tym być.

pierdolenie o szopenie
    przemoc i milosc calkowicie sie wykluczaja jakbys milosci nie interepretowala
    tylko mi nie wyskakiwac z tym ze sam wczesniej (nawet w tym temacie) pisalem o przemocy w moim zwiazku
    ten temat byl poruszany w moim watku i mial zupelnie inne podloze

Assha
    Członek
    • Maniak

@miszczu wrote:

tylko mi nie wyskakiwac z tym ze sam wczesniej (nawet w tym temacie) pisalem o przemocy w moim zwiazku
    ten temat byl poruszany w moim watku i mial zupelnie inne podloze

Dlatego napisałam:

@Assha wrote:

Przemoc może mieć różne podłoża- przemoc a agresja to co innego. Przemoc może mieć podłoże psychiczne- a osoby z takimi problemami jednak potrafią też kochać.

I nadal jestem tego zdania.

miszczu
    Członek
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

to nie zupelnie tak
    teraz tak bardziej przyziemnie jestem w stanie to ocenic

milosc tutaj byla jednostronna
    z Jej strony to bylo hm…silne zauroczenie przeplatane nienawiscia w zaleznosci od nastroju
    milosc jest uczuciem stalym, Ona, nie ze swojej winy ale jednak w takim stanie nie byla zdolna do milosci. Niestety…
    Co nie oznacza ze nie bylo warto o ta milosc walczyc 😉

jednakze przemoc w zwiazkach najczesciej pojawia sie z duzo bardziej prozaicznych powodow i takich znajomosci nie warto utrzymywac.

parvati
    Członek
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

zaznaczam, ze pisze o milosci dwojga ludzi, z ktorych zadne nie ma problemow psychicznych.

otoz: milosc musi isc w parze z szacunkiem. przemoc jest wyrazem braku szacunku. dlatego w zdrowym zwiazku nie ma dla niej miejsca.

hard-man
    Członek
    • Tematów: 58
    • Odp.: 2184
    • Ekspert

@parvati wrote:

otoz: milosc musi isc w parze z szacunkiem. przemoc jest wyrazem braku szacunku. dlatego w zdrowym zwiazku nie ma dla niej miejsca.

i wreszcie mogę złożyć parafę pod tą piękną dziewczyną 🙄
    jakaż to radożć zgodzić się z Przedmówczynią w jakimkolwiek ustępie 😉

czarno0ka
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 36
    • Bywalec

😆

w 100% zgadzam się z hard-man’em 😀

vanilka125
    Członek
    • Tematów: 5
    • Odp.: 422
    • Pasjonat

Nie niegdy nie uderzył mnie chłopak i nigdy nie uderzy.

ewelina88
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 48
    • Bywalec

A powiedzcie mi jak można być z kimż kto uderzył ukochaną osobę?? dla mnie to jest nie do pojęcia żeby mój facet podniósł na mnie ręke, a jeżli kiedyż to zrobi przestanie być moim chłopakiem- dla mnie jest to oczywiste, tzw „krótka piłka”

magda7
    Członek
    • Tematów: 9
    • Odp.: 188
    • Zapaleniec

Nikt mnie nigdy nie uderzył i ja tez nie jestem zdolna do podniesienia na kogos reki,a zreszta ja nie naleze do osob,ktore dałyby sobie zrobic jakakolwiek krzywde.Według mnie sprawa jest jasna,jak kocham nie krzywdze.pozdrawiam

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 31 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę