facet z dzieckiem

• Autor
    Odp.
  • leila
    Member
    • Temat贸w: 9
    • Odp.: 60
    • Sta艂y bywalec

Witam 馃檪
    Chcialam zapytac o to czy spotykacie/ spotykalyscie sie z mezczyzna, ktory ma dziecko? Jak radzilyscie sobie z zazdroscia. Czy w ogole zazdrosc o dziecko i jego matke byla…

czy myslicie ze taki zwiazek ma takie same szanse, co z facetem bezdzietnym?

i ogolnie prosze o wasze zdanie na ten temat

Yuna
    Member
    • Odp.: 44
    • Sta艂y bywalec

Moja znajoma mia艂a w艂a偶nie taki przypadek. Polubia艂a jednak te dziecko i by艂o im dobrze, tylko to typ takiej 藕dziry by艂 i go zdradzi艂a. Na tym si臋 sko艅czy艂o. Osobi偶cie czego偶 takiego nie prze偶y艂a, ale my偶l臋, 偶e to nie 艂atwa sprawa. Na pewno by艂abym zazdrosna o matke chyba, 偶e ju偶by nieutrzymywali w og贸le kontaktu. Dziecko z pocz膮tku mo偶e nie wiedzie膰 jak si臋 zwraca膰 do nowej kobiety ojca, trzeba mu przypa偶膰 do gustu bo je偶eli jest oczkiem w g艂owie ojca ( a tak powinno by膰 ) to je偶eli si臋 przestraszy to mo偶e zniszczy膰 zwi膮zek bo w ko艅cu ojciec p贸jdzie za dobrem dziecka.

leila
    Member
    • Sta艂y bywalec

do Yuna- sytuacja jaka opisujesz i tak bylaby latwiejsza od mojej. Nie moge sie 'przypodobac’ dziecku, bo jest ono jeszcze zbyt male… to malutki chlopczyk. Ma dopiero kilkanascie miesiecy. Moj partner rozstal sie z jego matka juz wczesniej. Zanim dowiedzieli sie, ze jest w ciazy. Oczywiscie gdy po kilku miesiacach od rozstania dostal telefon, ze bedzie ojcem wrocil do tej kobiety…jednak im sie nie ukladalo i rozstali sie zanim urodzila… na szczescie ona znalazla juz sobie innego faceta.
    teraz sa odwiedziny, alimenty… wiec nei ma mowy o braku kontaktu.
    Jednak ja jestem jego pierwsza kobieta od tego czasu, gdyz jak mowil cala sytuacja go przerosla i do tej pory widze, ze nie potrafi sie jeszcze pogodzic z tym, ze jest ojcem na odleglosc… ja probuje go wspierac, ale wiadomo…zazdrosc czasami w tym przeszkadza…

wiem, ze nie moge utrudniac mu kontaktow z synkiem, nawet nei zamierzam. Akceptuje fakt, ze ma syna… trudniejsze jest to, ze zamiast jego rodzice (a dodam, ze sa to juz starci ludzie, gdyz moj partner ma 27lat) cieszyc sie z tego, ze jakos uklada sobie zycie, ze znalazl kogos kto zaakceptowal, ze bedzie nr 2, to jego matka wciaz ma nadzieje ze wroci do matki swego dziecka.. nie chodzi tu nawet o to, ze nie przepada za mna. Po prastu jest osoba b. wierzaca i twierdzi ze miejsce ojca jest przy dziecku…powiedziala ze nawet jesli on nie bedzie szczesliwy, to juz za pozno dziecko sie urodzilo i powinien o wlasnym szczesciu juz zapomniec… Dodam jeszcze ze z kobieta, z ktora ma dziecko nawet nie laczylo go zbyt wiele…

Yuna
    Member
    • Odp.: 44
    • Sta艂y bywalec

Osoby b. wierz膮ce mnie baaardzo denerwuj膮. Tw贸j m臋偶czyzna te偶 jest tego samego zdania co matka? Je偶li nie, to powiem Ci, 偶e to co ona s膮dzi niech Ci臋 nic nie obchodzi. Liczy si臋 wasze szcz臋偶cie. Pocz膮tek b臋dzie trudny nawet bardzo. Moja mama rozsta艂a si臋 z moim ojcem i jest teraz z obcym dla mnie m臋偶czyzna, kt贸ry sam ma synka. Ja jestem doros艂a i akceptuje to, szanuje jej wybranka, ma艂y te偶 nie ma nic do tego.mieszka ze swoj膮 matk膮. W tym czasie kiedy wybranek mamy jedzie do syna moja mama jedzie do mnie albo zajmuje si臋 sob膮, czasem sp臋dzaj膮 czas we tr贸jk臋, ale nigdzie nie ma zaspecjalnie kontaktu z matk膮 biologiczn膮 ma艂ego. Alimenty s膮 p艂acone, ojciec widuj臋 si臋 z ma艂ym i jest szcz臋偶liwy z moj膮 mam膮. Na pocz膮tku by艂o mu trudno, 偶e widuje si臋 ze swoim jedynym synem raz na tydzien, ale wkr贸tce przyzwyczai艂 si臋. Tw贸j partner mo偶e sobie pozwoli膰 na dziecko z Tob膮, partner mojej mamy ju偶 jest na to za stary niegrzecznie m贸wi膮c.

Zauroczona
    Member
    • Temat贸w: 10
    • Odp.: 464
    • Pasjonat

Ja by艂am w takiej sytuacji.
    Nie podoba艂o mi si臋, 偶e 偶wi臋ta, wakacje, urodziny woli sp臋dza膰 z dzieckiem (i jego matk膮).
    Przemysl to.

isztar
    Member
    • Temat贸w: 27
    • Odp.: 491
    • Zas艂u偶ony

Jedna z moich kole偶anek by艂a z facetem kt贸ry ma synka, ch艂opczyk ma jakie偶 5 lat. Facet widywa艂 si臋 z ch艂opczykiem w weekendy bo w tygodniu pracowa艂, wi臋c wszyscy razem w tr贸jk臋 sp臋dzali czas…ma艂y polubi艂 now膮 kobiet臋 tatusia. Jednak偶e sytuacja by艂a troch臋 niezdrowa jak spali w tr贸jk臋 w jednym 艂贸偶ku, ju偶 nie m贸wi膮c o innych rzeczach.

艣wi膮t nie sp臋dza艂 ze swoj膮 偶on膮, ale sytuacja zmieni艂a si臋 gdy (oni nie mieli rozwodu), 偶ona chcia艂a wr贸ci膰 i facet sam nie wiedzia艂 czego chce. Kole偶anka bardzo to wszystko prze偶y艂a…

Zawsze dobro dziecka b臋dzie na pierwszym miejscu i trzeba si臋 z tym liczy膰…

leila
    Member
    • Sta艂y bywalec

Zdaj臋 sobie spraw臋 z tego, 偶e dobro dziecka jest na pierwszym miejscu…nie raz przypominala mi o tym matka mojego partnera… ktora chyba traktuje mnie jak przeszkode do szczesliwego zycia jego syna u boku dziecka…

i cala sytuacja z czasem coraz bardziej mnie przerasta…poczatkowo patrzylam przez rozowe okulary, teraz rzeczywistosc coraz bardziej mnie dobija…

isztar
    Member
    • Temat贸w: 27
    • Odp.: 491
    • Zas艂u偶ony

nie dziwie Ci si臋, skoro Jego mama jest troch臋 przeciwna…musisz z nim porozmawia膰 i u偶wiadomi膰 mu 偶e wiele od niego zale偶y, bo gdy b臋dzie traktowa艂 Ci臋 powa偶nie i okazywa艂 swoje uczucia to Tobie b臋dzie o wiele 艂atwiej…

leila
    Member
    • Sta艂y bywalec

uczucia okazuje… tylko, wiadomo, ze nikt nie lubi jak nasz mezczyzna spotyka sie ze swoja eks…a w takim wypadku nie ma mowy zeby sie nei widywal…w dodatku laczy ich dziecko, ktore zawsze bedzie nr jeden.. o ile teraz jest to prostsze bo chlopiec jest malutki, to z czasem bedzie coraz ciezej… a ja nie wiem czy potrafie sobie z tym wszystkim poradzic 馃檨

agniesia29a
    Member
    • Temat贸w: 13
    • Odp.: 7
    • Bywalec

hm ja poznalam faceta w wieku 33 lat (ja 29) ma on dziecko i jest po rozwodzie.z tego co wiem byla to ewidenta wina tej kobiety ze on o ten rozwod wystapil.narazie tylko tak sobie rozmawiamy ale on mi sie podoba i wiem ze ja mu tez tylko nie chce niczego przyspieszac skoro on ma takie doswiadczenia, ja zreszta tez mam no moze nie takie, ale tez juz troche zycia przezylam.i tym, co mnie martwi jest fakt ze powiedzmy jak sie wszystko dobrze ulozy to bede musiala poznac jego corke.i juz mnie ten fakt troche przeraza.nie wiem czy kontaktuje sie on z ta byla zona, bo nie rozmawiamy jeszcze o tym ale czy warto w ogole zawracac sobie glowe tym gosciem. nie wiem sama.

the quene
    Member
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

leila, kurcz臋, jakbym czyta艂a o sobie. Ale u mnie jest chyba gorzej. :-/
    Nie mam si艂y o tym pisa膰 tutaj, ale je偶liby偶 kiedy偶 potrzebowa艂a si臋 wy偶ali膰, mo偶esz zawsze na mnie liczy膰. Ja to naprawd臋, naprawd臋 rozumiem.

leila
    Member
    • Sta艂y bywalec

Powiem Ci the quene, 偶e im dluzej jestem ze swoim, tym mniejsze mam watpliwosci. Teraz moge pwoiedziec, ze ich nie mam. 艁atwo nie jest, ale ju偶 wiem, 偶e zrezygnowa膰 bym z nieog nawet nie potrafi艂a…Mimo, ze s膮 dni, w kt贸rych dopada smutek, to jednak chwile spedzone wspolnie wszystko mi wynagradzaja:)i mam nadzieje ze tak zostanie

Milena
    Member
    • Temat贸w: 11
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

Najwi臋kszym problemem chyba mo偶e by膰 tu tylko jego eks… kobiety bywaj膮 czasem z艂o偶liwymi, wrednymi zolzami i mo偶e tak pokomplikowa膰 sprawy, 偶e facet b臋dzie musia艂 wybiera膰 mi臋dzy dzieckiem a Tob膮.
    jednak je偶li jest w porz膮dku, to nie b臋dzie mu utrudnia膰, pozwoli mu u艂o偶y膰 sobie 偶ycie z kim innym i przy dziecku.

Zastanawiam si臋 czy dobrym pomys艂em w takiej sytuacji jest pr贸ba nawi膮zania kontaktu z matk膮 jego dziecka. Nie m贸wi臋 tu o przyja藕ni, bo to by艂aby przesada, ale czy takie bycie na stopie kole偶e艅skiej nie by艂oby z艂ym rozwi膮zaniem? ale to takie moje lu藕ne przemy偶lenia hmm…

a o to, co m贸wi jego matka si臋 nie martw. Je偶li zobaczy, 偶e jej syn jest naprawd臋 szcz臋偶liwy z Tob膮, to si臋 wreszcie przekona:) powodzenia 馃檪

mikka-1
    Member
    • Odp.: 81
    • Sta艂y bywalec

Mama mojego faceta na pocz膮tku te偶 chcia艂a 偶eby wr贸ci艂 do swojej by艂ej..z reszt膮 jak ca艂a rodzina.
    To ca艂kowicie zrozumia艂e bo oni pami臋taj膮 ich z czas贸w gdy byli szcz臋偶liwi a nie wiedz膮 wielu istotnych rzeczy, nie znaj膮 powodu rozstania dog艂臋bnie..By艂o mi przykro gdy jego mama m贸wi艂a mu 偶eby nie jecha艂 ze mn膮 po dziecko 偶eby tamta mnie nie zobaczy艂a ale p贸藕niej gdy widzia艂am 偶e poza t膮 uwag膮 bardzo mnie lubi艂a, stara艂a si臋 bym czu艂a si臋 u nich w domu dobrze, zrozumia艂am 偶e po prostu ona si臋 sama nie umie odnale偶膰 w tej sytuacji
    Co do mojego faceta to ja nie mam za dobrych kontakt贸w z dzieckiem …raczej prawie w og贸le nie mam kontaktu.Ja si臋 boj臋 a dziecko jest po prostu zazdrosne wi臋c m贸j facet te偶 widz膮c to niech臋tnie sp臋dza z nami czas razem (widzi 偶e ja si臋 m臋cz臋 a dziecko czuje si臋 nieswojo).Nie mam mu tego za z艂e ale niebawem robimy drugie podej偶cie 馃檪
    Je偶li chodzi o zazdro偶膰 to ka偶da sytuacja jest inna…nienawidz臋 gdy ona do niego dzwoni, pisze…N****臋tniej to bym j膮 gdzie偶 zamkn臋艂a w szafie pancernej 馃檪
    C贸偶, tego si臋 nie ominie…
    Najwa偶niejsze jest by facet by艂 dojrza艂y i wiedzia艂 jak ma si臋 zachowa膰…m贸j nie wie 馃檨
    Jest ci臋偶ko i raczej 2 raz bym w taki uk艂ad nie wesz艂a ale teraz ju偶 jest za p贸藕no 馃檪 wpad艂am jak 偶liwka w kompot

takasobieja
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 2
    • Pocz膮tkuj膮cy

Ja nigdy nie bylam w takiej sytuacji ale watpie ze potrafilabym sie w niej odnalesc. Mam moze dla niektorych stereotypowe myslenie i jesli chodzi o wyobrazenie mojej rodziny to tylko maz i nasze dzieci. Byc moze gdybym kochala jakiegos faceta musiala bym sie z tym pogodzic. Moze przynioslo by to tez jakies plusy:)

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " facet z dzieckiem"

Przewi艅 na g贸r臋