Gdzie kupujecie warzywa ?

Wyświetlanie 9 wpisów - od 1 do 9 (z 9 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    emesz
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Na użytek badań przeprowadzonych przeze mnie chciałem prosić Was o opinię na temat tego w jakim stopniu dokonujecie zakupów warzyw, owoców, mleka czy innych płodów ziemi i pracy rolniczej w sklepach supermarketach a w jakim bezpożrednio od rolników.

Ja np jeżli chodzi o mleko to tylko i wyłącznie szukam kogoż kto hoduje krowy i kupuje bezpożrednio ze źródła, a Wy?

Był okres że pomimo że mieszkam na wsi znalazłem pyszne mleko prosto od krowy … z miasta. 🙂 (chodź peryferii ale zawsze miasta)

Ciekawy jestem jakie są wasze dożwiadczenia ? Brak czas wymusza na nas poszukiwanie najszybszych dróg. Niejednokrotnie nawet w dziedzinie odżywiania.

Ciekawi mnie czy jeżli znalazło by się coż co pokazało by że w Twojej okolicy okoliczni farmerzy mają żwieże mleko, działkowcy żwieże warzywa, a pszczelarze zdrowy miód bylibyżcie zainteresowani takimi informacjami.

Wiadomo mleko prosto od krowy ma całkowicie inny smak i inną też cenę stąd moje pytanie czy informacja o dostępnych punktach ze zdrowymi płodami ziemi i nie tylko w Twojej okolicy była by dla Ciebie pomocna?

A co powiesz na miejsce w Internecie, gdzie jeżli – produkujesz warzywa, jesteż pszczelarzem lub masz mleczne krowy “ możesz dać ogłoszenie o sprzedaży w Twojej okolicy .
    Mało tego jeżli chcesz napić się np. mleka prosto od krowy możesz również w jednym miejscu dodać takie ogłoszenie , podać maksymalną cenę jaką akceptujesz i poczekaj na ofertę hodowcy z okolicy.
    Proste, prawda ?
    Pierwszy portal – Dwa w jednym. Konfrontacja ofert kupujących i sprzedających daje uczciwą i rynkową cenę.
    Przekonaj się jakie to proste.
    Wejdź na :

farmera.net

śmiało….

H_ulka
    Członek
    • Tematów: 5
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

Pomysł mi się podoba jednak wiesz co za tym musi stać odpowiednia edukacja społeczeństwa. A to akurat jest dożć leniwe.

blizz
    Członek
    • Tematów: 10
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Ja warzywa i owoce kupuję zwykle na targu. Czężć warzyw bezpożrednio od rolników – czężć u handlarzy. Te niehodowane w Polsce kupuję często w markecie. Mleko dostaję od teżcia z kopalnianego 😉

Olusia
    Członek
    • Tematów: 26
    • Odp.: 372
    • Pasjonat

Ja też warzywa staram się kupować na targu, ale nie zawsze jest to możliwe

justy
    Członek
    • Odp.: 124
    • Zapaleniec

staram sie wspierac naszych rolnikow i kupowac na rynku ale nie zawsze sie to udaje, bo trzeba jednak miec czas na to by sie tam wybrac. na szczescie mamy takich co dojezdzaja na nasze osiedle.

Spopielala
    Członek
    • Odp.: 105
    • Zapaleniec

Jeżli mam czas, to staram się odwiedzać rynek w poszukiwaniu żwieżych warzyw i owoców, zwłaszcza w sezonie wiosenno-letnim, na co dzień jednak, sklep osiedlowy albo market, niestety 🙁

Bratek_gagatek
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 22
    • Bywalec

Czemu wy dziewczyny uważacie, że na bazarku są żwierze owoce?
    Mój osiedlowy warzywniak zaopatruje się w Selgrosie i na giełdzie ogrodniczej gdzież tak.
    Czasy owoców od rolników dawno minęły! To znaczy, że chyba wszystko jedno gdzie je kupujemy, bo i tak naądowane chemią i tak
    Smacznego

kasia2812
    Członek
    • Tematów: 5
    • Odp.: 49
    • Stały bywalec

Kupuję w warzywniaku są żwieże i jest miła obsługa no i nie drogo

eurobrokers
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 1
    • Początkujący

warzywa tylko ekologiczne – nie są wcale dużo droższe. Najczężciej w Natu w Katowicach.

Wyświetlanie 9 wpisów - od 1 do 9 (z 9 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę