- AutorOdp.
- 14 lutego 2009 at 15:17
[usunięto_link] wrote:
Są prywatne posty-nawet wczoraj Ci napisałam jednego ale nic nie odpisałaż więc nie wiem czy go przeczytałaż!
Od czasu kiedy to ktoż zaspamował skrzynki Admini wprowadzili ograniczenie – możliwożć pisania wiadomożci priv. uaktywnia się po napisaniu 25 postów na forum. Dlatego Weronika_aaa Ci nie może odp. na priv.
😉
6 marca 2009 at 16:23Hej dziewczyny …
A ja znowu chora tym razem zapalenie pecherza… po raz kolejny …
Udalam sie do lekarza… z przerazeniem bo juz mialam krwio mocz .
I pani doktor ku mojemu zdziwieniu przepisala mi Biseptol …
Zapytalam czy nie mozna nic innego ona powiedziala ze to durne myslenie ludzi zrobilo z tego antybiotyku jakies…. ZLO
Ze to bardzo dobry … stary lek a ja dalej swoje ze mam chory zoladek i w ogole . Ona mowila jest bezpieczny .
No dobra poszlam do apteki zaplacilam za ten „antybiotyk” 4.20 zl bo jest refundowany .
I do tego lacidofil … dziewczyny moja waga to 44 kg juz . Tak sie cisze czy po tym Biseptolu nie pojawiaja sie wymioty tak jak gro ludzi mowi ?
Ja mam biseptol 960 i … moge zrobilam glupote ale balam sie naprawde a nie chce wymiotowac … :/ i wzielam pol tabletki . Bo one nawet nie sa powlekane . I po poltoej godziny wzielam Lacidofil . Nie wiem mowilam dzisiaj tej p. doktor ze rano bralam Furagin ale to chyba nic co ?:/ Nie bedzie jakis akcji z powodu pomieszania sie lekow ? Jedna tabletke bralam Furaginu ktora mi nic nie pomoga bylo gorzej … bralam ja o 12 … jakos tak … i Biseptol o 15 .. wzielam po 16 wzielal Lacidofil … nie chce trzymac za specjalnej diety… przy … braniu tego Leku a podobno trzeba?
I zjadlam sobie zupke w sumie normalny obiad … mysliscie ze ten Biseptol to nie takie zlo jak gro ludzi mysli ?:/6 marca 2009 at 20:46Pewnie,że nie każdy lek może wywyołać działania niepożądane-wystarczy poczytać ulotki,każdego leku musielibyżmy się bać…
Ja akurat Biseptolu nienawidzę,bo odkryłam jaki,ż czas temu,ze jestem na niego uczulona cholernie i dostałam takiej wysypki,że szok: z tego co pamiętam to on raczej moze wywołać reakcje skórne niż ze strony przewodu pokarmowego!7 marca 2009 at 09:16Hej Lady-Kala … 🙂 Nie wiem moze mi nie wywolal ale wczoraj po jego polkniecu troche sie kiepsko czulam no ale co zrobic …
Moze dlatego ze mi kazano brac polowki ….tabletek bo sa chyba rozne dawki Biseptolu … ja mialam 960 … i biore pol …
Potem po poltorej h lackcid .
Narazie zadnych plamek u siebie nie widzie oprocz tego ze … wczoraj kazala mi wziac p. doktor antybiotyk to byla 15 i co mialam wstac o 3 ? …. wzielam pol godziny temu mam nadzieje ze nie zaskodzi :/ w sensie nie przestanie dzialac ;/
Guła ze mnie … ale ciotka pielegniarka mowila ze spokojnie … bedzie dobrze7 marca 2009 at 11:40No trzeba pilnować,żeby brac co 12 godzin… Ale biseptol to nie jest do końca antybiotyk-to jest taki półantybiotyk,mi do niego nie kazano nawet osłony dla żołądka brać,zreszta miałam go zażywac przez długi okres czasu na te nerki-miałam przepiane dwa opakowanie i miałam przyjżć po iwęcej jakby wyniki badań nadal nie były normalne… Ale przez wysypkę musiałam odstawić i dostałam tylko Furagin w zamian za to! Jest jeszcze słabszyt biseptol-chyba 450,pewnie dlatego masz po pół brać,moze słabszego nie mieli w aptece!
5 listopada 2010 at 14:20Dziewczyny,ja juz teraz nauczona cięzkim przypadkiem grypy jelitowej wiem i moge polecic probiotyk enterol,który skutecznie zablokuje nasza biegunkę.
Ta choroba jest dla mnie gorsza od zwykłej grypy,dlatego sama szukałam tego najlepszego żrodka,który pozowli mi sie z nią uporac. - AutorOdp.