• Autor
    Odp.
  • hard-man
    Member
    • Tematów: 87
    • Odp.: 2351
    • Ekspert

    Kobitki, co można zrobić z grzybami!? 😯

    Ja jestem smutny w gotowaniu, więc gotuję ziemniaczki, mieszam barszczyk na gorąco z dużym wsadem podgrzybków i długo zesmażam na niewielkiej słonince i w dużej cebulce większożć materii¦ dodaję jajko czasem dwa… w zależnożci 😉 )¦ długo mieszam¦ sól i pieprz wg smaku¦ zastanawiam się nad pietruszką¦ co jeszcze?…

    Cholera, powiedzcie coż innego o grzybach, Panie me Drogie¦
    Może zakocham się w Waszych smakach!? 😀 błagaaam…

    eBoska
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 468
    • Pasjonat

    mozna zrobic zupke grzybowa..sosik grzybowy …mozna zapiec grzybki w panierce ….mozna zrobic z nich mus…zupke krem…..mozna zrobic z nich lody…paste na kanapeczki …..jak cos zainteresuje napisz podam przepis to tak na dziendobry co mozna z grzybkow………..

    hard-man
    Member
    • Tematów: 87
    • Odp.: 2351
    • Ekspert

    @izaczek wrote:

    hard ale pytasz o grzybki leżne czy np. pieczarki?

    wiesz, Izuż, jak na razie o ˜leżne 😉 bo ponoć jest ich dużo w tym roku¦ :-
    jak masz pomysły, to się nie krępuj! obecnie chętnie zjem z Tobą te gorące zabulony 😉
    powiedz w jakiej przyprawce 😉 ?

    pieczarki może na późniejszą zimę¦ gdy nam zabraknie suszonych grzybów “ raczej po Wigilii, nie!? 😀

    @e-Boska wrote:

    mozna zrobic zupke grzybowa..sosik grzybowy …mozna zapiec grzybki w panierce ….mozna zrobic z nich mus…zupke krem…..mozna zrobic z nich lody…paste na kanapeczki …..jak cos zainteresuje napisz podam przepis to tak na dziendobry co mozna z grzybkow………..

    mniam, mniam, e-Boska! już, wiesz, piszę¦ podasz przepis dla zwariowanego Smakosza… ? -=
    Twoich wspaniałych potraw!? :ok:

    eBoska
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 468
    • Pasjonat

    pasta z grzybow ( moga byc pieczarki) grzybki podsmazyc na patlni moze byc z cebulka pieprzem sola do zmaku i teraz jak chcesz typowe pate (nie mam kreski nad e) powinienes grzyby przemielic na malutkich oczkach w maszynce lub pokroic je najdrobniej jak potrafisz…odcedzic je z oleju zeby ociekly dodac do tego serek filadelfia ale bezsmakowa czyli ta zwykla do tego dorzucic kapke majonezu doprawic do smaku posypac na wierzch zielonym i juz masz gotowa paste, ktora rowniez mozesz wykorzystac do pierozkow typu ravioli paste mozesz podawac na krakersach, bagietce lub wydrazyc z ugotowanych jajek zoltko dodac do pasty i nadziac jajeczka raz jeszcze

    pozniej dopisze ci reszte

    hard-man
    Member
    • Tematów: 87
    • Odp.: 2351
    • Ekspert

    [usunięto_link] wrote:

    pasta z grzybow ( moga byc pieczarki) grzybki podsmazyc na patlni moze byc z cebulka pieprzem sola do zmaku i teraz jak chcesz typowe pate (nie mam kreski nad e) powinienes grzyby przemielic na malutkich oczkach w maszynce lub pokroic je najdrobniej jak potrafisz…odcedzic je z oleju zeby ociekly dodac do tego serek filadelfia ale bezsmakowa czyli ta zwykla do tego dorzucic kapke majonezu doprawic do smaku posypac na wierzch zielonym i juz masz gotowa paste, ktora rowniez mozesz wykorzystac do pierozkow typu ravioli paste mozesz podawac na krakersach, bagietce lub wydrazyc z ugotowanych jajek zoltko dodac do pasty i nadziac jajeczka raz jeszcze

    coż niesamowitego! 😉 Bogini 🙄

    [usunięto_link] wrote:

    pozniej dopisze ci reszte

    liczę na Twój słodki szept… :-

    hard-man
    Member
    • Tematów: 87
    • Odp.: 2351
    • Ekspert

    @mak polny wrote:

    Oj tak. Jest od cholery grzybów w tym roku.

    nooo! 🙄

    @mak polny wrote:

    Tata przynosi całymi wiadrami niemal codziennie. I nie dociera do niego, że już się przejadły.

    fajnego masz Tatę… sądzisz, że mnie nie przepędzi? :haha:

    @mak polny wrote:

    Co można robić z grzybków? Suszyć, marynować, gotować i zamrozić. Można robić sosy, zupy, pasty na kanapki, kotlety, sałatki w słoiki, grzyby duszone ze żmietanką, duszone z przyprawą do flaczków (zwykłe podgrzybki smakują wtedy jak mażlaki 😆 ). Można robić zapiekanki, smażyć w panierce albo w gęstym cieżcie należnikowym. Można zrobić nadzienie do pierogów, albo do krokietów.
    Po prostu można niemal wszystko 😀

    a nie prożciej, gdybym się tak przysiadł do Ciebie, Czerwona Pięknożci 😉 ?

    chętnie się wiesz nauczę w Twojej kuchni, Skarbie 😀

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Grzyby"

Przewiń na górę