- AutorOdp.
- 24 września 2010 at 23:58
Kobitki, co można zrobić z grzybami!? 😯
Ja jestem smutny w gotowaniu, więc gotuję ziemniaczki, mieszam barszczyk na gorąco z dużym wsadem podgrzybków i długo zesmażam na niewielkiej słonince i w dużej cebulce większożć materii¦ dodaję jajko czasem dwa… w zależnożci 😉 )¦ długo mieszam¦ sól i pieprz wg smaku¦ zastanawiam się nad pietruszkঠco jeszcze?…
Cholera, powiedzcie coż innego o grzybach, Panie me Drogie¦
Może zakocham się w Waszych smakach!? 😀 błagaaam…27 września 2010 at 20:54mozna zrobic zupke grzybowa..sosik grzybowy …mozna zapiec grzybki w panierce ….mozna zrobic z nich mus…zupke krem…..mozna zrobic z nich lody…paste na kanapeczki …..jak cos zainteresuje napisz podam przepis to tak na dziendobry co mozna z grzybkow………..
28 września 2010 at 20:00@izaczek wrote:
hard ale pytasz o grzybki leżne czy np. pieczarki?
wiesz, Izuż, jak na razie o ˜leżne 😉 bo ponoć jest ich dużo w tym roku¦ :-
jak masz pomysły, to się nie krępuj! obecnie chętnie zjem z Tobą te gorące zabulony 😉
powiedz w jakiej przyprawce 😉 ?pieczarki może na późniejszą zimę¦ gdy nam zabraknie suszonych grzybów “ raczej po Wigilii, nie!? 😀
@e-Boska wrote:
mozna zrobic zupke grzybowa..sosik grzybowy …mozna zapiec grzybki w panierce ….mozna zrobic z nich mus…zupke krem…..mozna zrobic z nich lody…paste na kanapeczki …..jak cos zainteresuje napisz podam przepis to tak na dziendobry co mozna z grzybkow………..
mniam, mniam, e-Boska! już, wiesz, piszę¦ podasz przepis dla zwariowanego Smakosza… ? -=
Twoich wspaniałych potraw!? :ok:28 września 2010 at 20:35pasta z grzybow ( moga byc pieczarki) grzybki podsmazyc na patlni moze byc z cebulka pieprzem sola do zmaku i teraz jak chcesz typowe pate (nie mam kreski nad e) powinienes grzyby przemielic na malutkich oczkach w maszynce lub pokroic je najdrobniej jak potrafisz…odcedzic je z oleju zeby ociekly dodac do tego serek filadelfia ale bezsmakowa czyli ta zwykla do tego dorzucic kapke majonezu doprawic do smaku posypac na wierzch zielonym i juz masz gotowa paste, ktora rowniez mozesz wykorzystac do pierozkow typu ravioli paste mozesz podawac na krakersach, bagietce lub wydrazyc z ugotowanych jajek zoltko dodac do pasty i nadziac jajeczka raz jeszcze
pozniej dopisze ci reszte
28 września 2010 at 20:57[usunięto_link] wrote:
pasta z grzybow ( moga byc pieczarki) grzybki podsmazyc na patlni moze byc z cebulka pieprzem sola do zmaku i teraz jak chcesz typowe pate (nie mam kreski nad e) powinienes grzyby przemielic na malutkich oczkach w maszynce lub pokroic je najdrobniej jak potrafisz…odcedzic je z oleju zeby ociekly dodac do tego serek filadelfia ale bezsmakowa czyli ta zwykla do tego dorzucic kapke majonezu doprawic do smaku posypac na wierzch zielonym i juz masz gotowa paste, ktora rowniez mozesz wykorzystac do pierozkow typu ravioli paste mozesz podawac na krakersach, bagietce lub wydrazyc z ugotowanych jajek zoltko dodac do pasty i nadziac jajeczka raz jeszcze
coż niesamowitego! 😉 Bogini 🙄
[usunięto_link] wrote:
pozniej dopisze ci reszte
liczę na Twój słodki szept… :-
1 października 2010 at 02:11@mak polny wrote:
Oj tak. Jest od cholery grzybów w tym roku.
nooo! 🙄
@mak polny wrote:
Tata przynosi całymi wiadrami niemal codziennie. I nie dociera do niego, że już się przejadły.
fajnego masz Tatę… sądzisz, że mnie nie przepędzi? :haha:
@mak polny wrote:
Co można robić z grzybków? Suszyć, marynować, gotować i zamrozić. Można robić sosy, zupy, pasty na kanapki, kotlety, sałatki w słoiki, grzyby duszone ze żmietanką, duszone z przyprawą do flaczków (zwykłe podgrzybki smakują wtedy jak mażlaki 😆 ). Można robić zapiekanki, smażyć w panierce albo w gęstym cieżcie należnikowym. Można zrobić nadzienie do pierogów, albo do krokietów.
Po prostu można niemal wszystko 😀a nie prożciej, gdybym się tak przysiadł do Ciebie, Czerwona Pięknożci 😉 ?
chętnie się wiesz nauczę w Twojej kuchni, Skarbie 😀
- AutorOdp.