- Ten temat ma 7 odpowiedzi, 6 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 17 lat, 1 miesiąc temu przez
Der-med.
- AutorWpisy
- 14 czerwca 2008 o 09:20 #3852
witam wszystkich
niedługo jadę na wakacje. chciałam was sie spytac jakie kosmetyki do opalania bedą najlepsze i co powinnam ze sobą zabrać (kosmetyki).mam jasną karancję i powinnam uwżać ze słońcem.poradźcie mi coż 🙂14 czerwca 2008 o 09:38 #124054tez mam bardzo jasna karnacje.na plaze zabieram wiec krem iwostina na twarz z filtrami 50, i na cialo 45 sorayi.
15 czerwca 2008 o 16:06 #124055a jak to jest z tymi filtrami? słyszałam od wielu osób, że im wyższy filtr tym mniejsza szansa na opaleniznę. to prawda?z jednej strony nie chce sie poparzyć ale też chcę złapać trochę koloru 😉
19 lutego 2009 o 10:58 #124056@oh_ja wrote:
a jak to jest z tymi filtrami? słyszałam od wielu osób, że im wyższy filtr tym mniejsza szansa na opaleniznę. to prawda?z jednej strony nie chce sie poparzyć ale też chcę złapać trochę koloru 😉
Wszystko zależy od słońca, klimatu i karnacji. Będąc na Florydzie na plażę chodziłam na 2-3 godziny, smarowałam się kremami z filtrem 75, a poparzeń nie uniknęłam :/ Mam bardzo jasną karnację. Na szczężcie szybko zniknęły, a na ich miejsce pojawiła się piękna opalenizna 🙂 Nad morzem warto wybierać wyższe filtry. W ciepłych krajach najwyższe – opalenizna i tak będzie piękna i ciemna.
12 marca 2009 o 10:28 #124057Żeby na plazy w wakacje się dobrze czuć używam teraz Cellasenu, ale nie wiem jak to jest z opalaniem się na solarium gdy się bieże takie tabletki? czy po prostu wystarczy wzmocnić filtr, czy lepiej odczekać? 🙂
26 marca 2009 o 13:31 #124058im wyzszy filtr tym trudniej sie opalic, ale jesli masz jasna karnacje to nie ryzykuj… lepiej dluzej polezec na plazy zeby sie opalic, niz miec poparzona skore…
17 kwietnia 2009 o 08:27 #124059myżlę, że jednak filtr jest dobry, najwyżej wolniej się opalę, ale przy moich tabletkach wole nie ryzykować 🙂
22 kwietnia 2009 o 10:29 #124060Chciałabym zwrócić na jedną ważną rzecz- kremy z filtrem to podstawa. I nie chodzi tu juz tylko o urodowe aspekty, takie jak szybsze starzenie się skóry czy przebarwienia. Opalanie bez filtra moze doprowadzić do wielu nieprzyjemnych konsekwencji w tym tej najgorszej- udaru mózgu, czy dotkliwych poparzeń, które moga przerodzić się w czerniaka. Myżlę, że nie warto ryzykować. Piękną opaleniznę mozna osiągnąć stosująć kremy z filtrem i zażywając tabletki, które przygotują skórę na codzienną dawkę słońca. Tak bedzie zdecydowanie bezpieczniej i zdrowiej;)
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.