idzie lato..co na palżę?

Wyświetlanie 8 wpisów - od 1 do 8 (z 8 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    oh_ja
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 56
    • Stały bywalec

witam wszystkich
    niedługo jadę na wakacje. chciałam was sie spytac jakie kosmetyki do opalania bedą najlepsze i co powinnam ze sobą zabrać (kosmetyki).mam jasną karancję i powinnam uwżać ze słońcem.poradźcie mi coż 🙂

julia2007
    Członek
    • Tematów: 12
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

tez mam bardzo jasna karnacje.na plaze zabieram wiec krem iwostina na twarz z filtrami 50, i na cialo 45 sorayi.

oh_ja
    Członek
    • Tematów: 1
    • Stały bywalec

a jak to jest z tymi filtrami? słyszałam od wielu osób, że im wyższy filtr tym mniejsza szansa na opaleniznę. to prawda?z jednej strony nie chce sie poparzyć ale też chcę złapać trochę koloru 😉

Jazz
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 13
    • Bywalec

@oh_ja wrote:

a jak to jest z tymi filtrami? słyszałam od wielu osób, że im wyższy filtr tym mniejsza szansa na opaleniznę. to prawda?z jednej strony nie chce sie poparzyć ale też chcę złapać trochę koloru 😉

Wszystko zależy od słońca, klimatu i karnacji. Będąc na Florydzie na plażę chodziłam na 2-3 godziny, smarowałam się kremami z filtrem 75, a poparzeń nie uniknęłam :/ Mam bardzo jasną karnację. Na szczężcie szybko zniknęły, a na ich miejsce pojawiła się piękna opalenizna 🙂 Nad morzem warto wybierać wyższe filtry. W ciepłych krajach najwyższe – opalenizna i tak będzie piękna i ciemna.

Ruda13
    Członek
    • Odp.: 34
    • Bywalec

Żeby na plazy w wakacje się dobrze czuć używam teraz Cellasenu, ale nie wiem jak to jest z opalaniem się na solarium gdy się bieże takie tabletki? czy po prostu wystarczy wzmocnić filtr, czy lepiej odczekać? 🙂

plasko_buta
    Członek
    • Tematów: 4
    • Stały bywalec

im wyzszy filtr tym trudniej sie opalic, ale jesli masz jasna karnacje to nie ryzykuj… lepiej dluzej polezec na plazy zeby sie opalic, niz miec poparzona skore…

Ruda13
    Członek
    • Odp.: 34
    • Bywalec

myżlę, że jednak filtr jest dobry, najwyżej wolniej się opalę, ale przy moich tabletkach wole nie ryzykować 🙂

Der-med
    Członek
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

Chciałabym zwrócić na jedną ważną rzecz- kremy z filtrem to podstawa. I nie chodzi tu juz tylko o urodowe aspekty, takie jak szybsze starzenie się skóry czy przebarwienia. Opalanie bez filtra moze doprowadzić do wielu nieprzyjemnych konsekwencji w tym tej najgorszej- udaru mózgu, czy dotkliwych poparzeń, które moga przerodzić się w czerniaka. Myżlę, że nie warto ryzykować. Piękną opaleniznę mozna osiągnąć stosująć kremy z filtrem i zażywając tabletki, które przygotują skórę na codzienną dawkę słońca. Tak bedzie zdecydowanie bezpieczniej i zdrowiej;)

Wyświetlanie 8 wpisów - od 1 do 8 (z 8 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę